_sas_ schreef op: 16-04-2012 11:00:24 |
Ik dacht gisteren een echte cheesecake te maken uit een echt Engels kookboek. Ik had gezien dat het
gebakken moest worden dus dacht dat is oké. Alleen toen zag ik daaronder een recept staan voor lemon
cheesecake en dacht dat is vast nog lekkerder. Dus dat ging ik gisteren maken. Alleen toen zag ik
dus pas dat dit recept niet in de oven ging en er dus 2 rauwe eieren in moesten. Na veel getwijfel
heb ik de taart toch gemaakt, omdat mijn man het toch lekker vond. Hij staat dus klaar in de
koelkast. Alleen.... nu twijfel ik nog steeds of ik wel of niet durf te eten i.v.m. salmonella. De eieren heb ik zaterdag gekocht en dus zondag verwerkt... Ik ben even benieuwd wat jullie zouden doen en of iemand van jullie ooit een salmonella vergiftiging heeft gehad. |
Quote |
Kyla schreef op: 16-04-2012 11:03:46 |
Ik zou het wel eten, tenzij ik zwanger zou zijn of een verminderde weerstand of een ander
onderliggend iets zou hebben. Ik zou wel twijfelen of mijn kinderen het zouden eten.. |
Quote |
Int schreef op: 16-04-2012 11:07:15 |
Ik zou de gok wel durven nemen hoor....Ook mijn kinderen zou ik het gerust geven (zijn 4 en 7) |
Quote |
_sas_ schreef op: 16-04-2012 11:23:46 |
Mijn jongste (15 maanden) krijgt het sowieso niet. Onze oudere kinderen (11-14 jaar) zouden het dan
wel krijgen. Mijn man durft het wel aan, maar ik ben gewoon zo'n twijfelaar... Het risico schijnt
niet zo groot te zijn en als kind heb ik heel vaak rauw opgeklopt eiwit op (toen wist men helemaal
niks van risico's volgens mij). Dus dan denk ik: kom op gewoon proeven...., maar dan slaat de
twijfel weer toe (schijterd dat ik ben!) ![]() |
Quote |
Harleysmama schreef op: 16-04-2012 11:31:06 |
De kans op een salmonellabacterie is heel erg klein. Zeker als de eieren vers zijn en jij hebt verse
eieren gekocht. Wat jij vroeg at, heet haagse bluf. Is opgeklopt eiwit met bessensap. Ik laat het
mijn zoon van 6 ook eten hoor. Hooguit kun je er behoorlijke diarree van krijgen en wat spugen. |
Quote |
Linda Mv Jarno & Ils e schreef op: 16-04-2012 11:44:39 |
Gewoon lekker opeten!! Heb met kerst Tiramisu gemaakt en was heerlijk...Ook met rauw ei! |
Quote |
Karin Mv Naomi Amber Chris schreef op: 16-04-2012 11:51:14 |
Tenzij je zwanger bent, of lichamelijk niet in orde zou ik het gewoon eten. |
Quote |
Flower schreef op: 16-04-2012 12:09:38 |
ik zou er ook niet te moeilijk over doen. iedereen eet toch ook wel een zachtgekookt eitje? daar hoor je ook niemand over. volgens mij hetzelfde, is toch ook nog half rauw? |
Quote |
Alice schreef op: 16-04-2012 12:24:18 |
Salmonella komt niet ineens in het ei, dat zit er al in als je het koopt (de kip besmet namelijk het
ei). Als je er dus al van gegeten hebt en er is niks aan de hand, dan kun je de rest gewoon opeten.
Bacterien vermeerderen wel met de tijd, maar als deze eieren al besmet waren geweest, dan was je al ziek geworden. |
Quote |
Alice schreef op: 16-04-2012 12:26:28 |
Oh sorry, las 't verkeerd, dacht dat je man er al van gegeten had. |
Quote |
Anne schreef op: 17-04-2012 10:44:51 |
![]() ![]() Alleen als je zwanger bent zou ik het niet eten. ![]() ![]() |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 17-04-2012 10:55:31 |
Er was al eerder een topic over en toen zei ik al, hoeveel moeders laten hun kinderen beslag
aflikken? Daar zitten toch ook rauwe eieren in.. Ik zou het wel eten hoor en ook aan mijn oudste
kind geven. |
Quote |
Gaya schreef op: 17-04-2012 11:09:49 |
Ik zou het zelf niet doen. Ik laat dus de kinderen ook geen beslag aflikken waar rauwe ei in
verwerkt is. Maar tis eigenlijk wel een beetje raar want ik geef ze wel een zacht eitje ![]() |
Quote |
Nina1 schreef op: 17-04-2012 11:35:23 |
ja hoor ik zou het gewoon geven. hier likken ze ook idd de kloppers af als we taart bakken of
snoepen van het rauwe deeg want dat vinden ze eigenlijk het lekkerst! hahaha |
Quote |