Menu
 

Topic:

Lastige keuze

Corine  schreef op: 09-04-2018 12:51:07
Ik weet het even niet en daarom vraag ik jullie mening.

Momenteel ben ik werkzaam als gastouder (ca 45u/wk) en in de zorg (8u/wk) Maar het word me een beetje te veel.
Ik moet een keuze gaan maken maar aan beide kleven voor en nadelen.

Mijn man werkt ook en is niet altijd op dezelfde tijd thuis, is ook niet van te voren te zeggen hoe laat het word. Ene keer is hij 15u thuis andere keer 20u. Kan niet/moeilijk weg want het werk moet eerst af.

Gastouder; voordeel; thuis, man hoeft niet op tijd thuis te zijn
                 nadeel; laag uurloon, aan huis gebonden, veel werken om een beetje een salaris over te houden

Zorg; voordeel; goed uurloon dus minder uren maken
         nadeel; moet thuis weg, soms oppas nodig (kost geld)

Ik heb nog 2 kinderen thuis (3&1) andere 2 hele dagen school. Sta al geruimte tijd bij verschillende gastouderbureau's ingeschreven voor een oppas voor mijn kinderen, geen reacties op.

Wat is slim..............ik weet het even niet
 
Quote
Navigatie
RE: Lastige keuze
Jolanda1974  schreef op: 09-04-2018 12:59:10
Zo lang jij zelf geen flexibele opvang mogelijkheden hebt zou ik kiezen voor het gastouderschap, of kijken of je vaste tijden in de zorg kunt werken zodat je een kdv in kan schakelen. Maar weegt dat op tegen de kosten die je daarvoor betaald.
 
Quote
RE: Lastige keuze
Sunshine  schreef op: 09-04-2018 13:05:19
Eerst een goede gastouder vinden die er voor al je kinderen er kan zijn.

Misschien oproep op fb plaatsen.
Mocht je het zelf niet hebben.
Iemand uit de familie of vriendenkring die dat voor je kan doen.

Of in de zorg praten en vragen of je weekenddiensten mag draaien.
Dan ben je wel elk weekend aan het werk.
Maar dan is je man thuis en heb je toch al 16 uur gemaakt per weekend.
Plus die andere dienst is toch 24 uur
 
Quote
RE: Lastige keuze
Corine  schreef op: 09-04-2018 13:14:03
Ze beginnen juist op mn werk moeilijk te doen omdat ik al veel 'vastigheid' heb in verhouding tot andere collega's.
Zo ben ik geen 7 dagen maar 5 dagen per week inzetbaar en werk ik (bijna) alleen maar avonddiensten en dat vinden zij niet leuk.
Elk weekend werken zie ik eerlijk gezegd niet zitten, werk nu al vaak om het weekend en dat is al stevig.

Mijn moeder wil wel op de kinderen passen maar ik vind dat best een belasting voor haar. De oudste 2 gaan naar SBO en ze is dan de hele dag bij mij thuis. Misschien moet ik het zo niet zien, maar ben liever niemand tot last
 
Quote
RE: Lastige keuze
Vera  schreef op: 09-04-2018 13:50:46
Wat is nu precies je dilemma?
Wil je meer uren in de zorg om je aantal uren dat je gastouder bent af te bouwen of ben je op jacht naar meer 'inkomen'?
Ik zou eerst bekijken wat je het allerliefste doet? En wat is het doel?
Ik zou persoonlijk zelf altijd mijn zorgbaan aanhouden, al is het maar voor de continuering van de sociale verzekring en voorzieningen.dan heb je altijd wat achter de hand als het gastouderen niet meer gaat of als je wilt stoppen.
Maar is 45 uur aan gastouder ook niet wat veel? Dat komt neer op meer dan een werkweek alleen al aan gastouder. Kan je die niet wat meer afbouwen en het verder zo laten zoals het nu is om als er of een gastouder is voor je eigen kinderen of als de jongste naar school gaat, een en ander te veranderen?
Het nadeel is wel als je meer gaat werken met zulke jonge kinderen, je altijd klem zit als er een kind ziek wordt of een andere calamiteit is. Ik vind het een moeilijke hoor......
 
Quote
RE: Lastige keuze
Son  schreef op: 09-04-2018 15:26:41
45 uur per week gastouder en dan ook nog 8 uur in de zorg ????

Denk dat er wel een punt is dat daar wat aan moet gebeuren ja.....
 
Quote
RE: Lastige keuze
Lisje  schreef op: 09-04-2018 16:19:48
Zolang de kinderen nog zo klein zijn gastouder blijven, er komen nog jaren genoeg dat je in de zorg kan werken.
 
Quote
RE: Lastige keuze
Xxx  schreef op: 09-04-2018 16:29:07

Quote son:
45 uur per week gastouder en dan ook nog 8 uur in de zorg ????

Denk dat er wel een punt is dat daar wat aan moet gebeuren ja.....Als je opvang biedt van 8u-18u zit je daar al aan. Alleen die 8 uur in de zorg ernaast..... ppfff waarom? Denk je wel nog aan jezelf. 
 
Quote
RE: Lastige keuze
Anon  schreef op: 09-04-2018 19:32:37
Welk werk vind je het leukste? En hoeveel geld heb je nodig? Wat geeft je de meeste energie? Dat zijn vragen waar je antwoord op moet krijgen voor jezelf. Hoeveel kids mag je naast je eigen kids opvangen? Als dat er maar 2 zijn schiet dat niet echt op natuurlijk. Dan moet je veel werken voor een beetje inkomen. Denk dat je dat meer moet zien als bonus naast dat je thuis bent voor de kids.  
Of je gaat voor de zorg en werkt net als je partner. Dan moet je samen bekijken hoe je de opvang regelt. Trek niet de opvangkosten af van jouw inkomen maar haal het van het gezamenlijk inkomen af. Doordat jullie samen werken heb je opvang nodig.
 
Quote
RE: Lastige keuze
Anon  schreef op: 09-04-2018 19:34:25
Ik kom misschien wat neerbuigend over over het gastouderschap maar zo bedoel ik het niet. Thuisblijfmoeder zijn is een hele zware klus. Mij maak je er niet blij mee.
 
Quote
RE: Lastige keuze
Corine  schreef op: 10-04-2018 10:42:29
Bedankt voor alle reacties en ook de vragen; ik ga ze voor mezelf op papier zetten en kijken wat duidelijkheid bied.

Die 45 uur aan gastouderen is totaal, dus op donderdag heb ik 3 kindjes en kom ik ongeveer 27 uur, maar dat is dan een dag van 6.45-17.30
Ik mag 3 kindjes opvangen naast mijn eigen kinderen maar het lukt niet om altijd helemaal vol te zitten (hoeft van mij ook niet)
Maar het komt er wel op neer dat ik ma,di,wo,do aan het gastouderen ben en soms zelfs woensdagochtend gastouder en middag/avond de zorg.
Daar ga ik mee stoppen, ik heb dat kindje ook opgezegd maar voordat dat daadwerkelijk stop dat duurt nog even.

Het antwoord op de vraag waarom ik de 8 uur in de zorg nog doe is vrij simpel. Het gastouderen bied geen vastigheid, als ouders zeggen we stoppen dan heb ik met een maand geen werk en dus geen inkomen meer. Mijn man heeft (nog) geen vast contract dus de vastheid die de zorg bied (ik heb daar een vast contract) geeft ons nog enige zekerheid.
 
Quote
RE: Lastige keuze
Son  schreef op: 10-04-2018 13:12:53
Maar van 6.45-17.30 is toch 11 uur en geen 27 ??? Of je nou op 1 of 8 kinderen past...
Of snap ik het nou ff niet meer  
 
Quote
RE: Lastige keuze
Kees  schreef op: 10-04-2018 13:17:09
die ene donderdag tel je dus die 3 kinderen qua uren? ik snap het ook niet. ..zo werkt het dus niet? 
dan werk ik er 64 op een dag nl...

persoonlijk zou ik 1 dag GO zijn en de zorg uitbreiden naar 2 dgn. die ene dag heb je al rond en de andere dag je moeder vragen en ben je toch rond? qua opvang? 
 
Quote
RE: Lastige keuze
Ma Dalton  schreef op: 10-04-2018 13:20:40
je wilt niet van het contract in de zorg af.. Maar meer uren daar levert ook veel onrust. dat wordt makkelijker als je kleintjes ouder zijn.
Je verdient nu vermoedelijk extra goed in die 8 uur omdat het nachturen/weekenden zijn.. maar dat gaat voor extra uren straks natuurlijk niet meer op. dat worden normale daguren die je normaal vergoed gaat krijgen. zet dat normale loon ( - opvangkosten voor de 2 kleintjes) af tegen je loon als gastouder om te kijken wanneer het gunstiger wordt om meer uren in de zorg te draaien.

wel zou ik wel proberen om de  gastouderkindjes zoveel mogelijk op dezelfde dagen en ook uren te clusteren.   Die uren zijn dan meer rendabel. die gaan dan +/- 16,50 euro per uur. Je hebt wel 45 kind uren, maar als je 3 tegelijkertijd hebt, dan werk je 15 uur. en geen 45.  En je hebt geen langere werkdag door reistijd en verplichte pauzetijden.  
Ik zou mezelf ook niet gekmaken met loon voor  kind uren, maar alleen je loon in de zorg vergelijken met de werkelijke uren als gastouder. Als je dan de reistijd enzo er nog afhaalt... kon het wel eens gunstiger zijn om  gastouder te zijn. 
Maar dan moet je wel zakelijk zijn en de uren waarop je maar  1 kindje hebt zou je dan zoveel mogelijk moeten vermijden, want je verliest dan je flexibiliteit ( en rust) op die uren en je verdient dan maar +/- 5,50 euro. natuurlijk wil je je gastouders ter wille zijn, maar ik denk dat je daar waarschijnlijk je slag kunt maken. Hoger uurloon en meer rust...

 
Quote
RE: Lastige keuze
Corine  schreef op: 10-04-2018 16:37:31
Ik snap ergens wel dat jullie het een kromme redenatie vinden. Maar hoe meer kinderen hoe intensiever je dag is.

Oke als ik kijk naar puur uurloon en dan 3 kinderen een volle dag van 10/11uur, ja dan loont het maar niet elk kind komt 10u op 1 dag. Dat is er maar 1, 1 dag per week.
Dus moet ik toch aardig wat uren maken.
Maandag 4 (2 kinderen)
Dinsdag 7 (2 kinderen)
Woensdag 4 (1 kind, minst voordelige dag)
Donderdag 11 (3 kinderen, waarvan 1 de 11 uur haalt, de anderen 5/6uur)

Zo gerekend werk ik 26 uur per week als gastouder. Daar hou ik onderaan de streep hetzelfde aan over als 8 uur per week in de zorg.

Je hebt gelijk, ma Dalton, als ik 2* zoveel uur in de zorg ga werken verdubbeld mijn salaris waarschijnlijk niet. Alhoewel het qua onregelmatigheidstoeslag mee valt.

Denk dat als ik naar 2 dagen (dinsdag & donderdag) gastouder ga en dan mn 8 uur in de zorg doe het beter ga trekken.
 
Quote
RE: Lastige keuze
K  schreef op: 10-04-2018 20:43:05
Vraagje: op welk functieniveau werk je in de zorg? Zeker als je Vig-er op VPK bent dan kun je wel wat eisen stellen aan je rooster. Zeker als je in de grote steden in de randstad werkt, daar zijngrore tekorten in de zorg!
 
Quote
RE: Lastige keuze
Heleenmv2  schreef op: 10-04-2018 21:35:12

Quote Ma Dalton:


wel zou ik wel proberen om de  gastouderkindjes zoveel mogelijk op dezelfde dagen en ook uren te clusteren.   Die uren zijn dan meer rendabel. die gaan dan +/- 16,50 euro per uur. Je hebt wel 45 kind uren, maar als je 3 tegelijkertijd hebt, dan werk je 15 uur. en geen 45.  En je hebt geen langere werkdag door reistijd en verplichte pauzetijden.  
Ik zou mezelf ook niet gekmaken met loon voor  kind uren, maar alleen je loon in de zorg vergelijken met de werkelijke uren als gastouder. Als je dan de reistijd enzo er nog afhaalt... kon het wel eens gunstiger zijn om  gastouder te zijn. 
Maar dan moet je wel zakelijk zijn en de uren waarop je maar  1 kindje hebt zou je dan zoveel mogelijk moeten vermijden, want je verliest dan je flexibiliteit ( en rust) op die uren en je verdient dan maar +/- 5,50 euro. natuurlijk wil je je gastouders ter wille zijn, maar ik denk dat je daar waarschijnlijk je slag kunt maken. Hoger uurloon en meer rust...Ik werk ook via een bureau officieel als gastouder, maar verdien maar 4,95 BRUTO per (kind)uur.
Meer kinderen tegelijk opvangen is uiteraard meer rendabel, maar dat moet je dan wel willen en kunnen. Ik loop bijvoorbeeld aan tegen voldoende, verantwoorde, veilige slaapplaatsen bieden. Daar moet je wel ruimte voor hebben. 
 
Quote
RE: Lastige keuze
Mv E.l.s  schreef op: 10-04-2018 21:45:58

Quote K:
Vraagje: op welk functieniveau werk je in de zorg? Zeker als je Vig-er op VPK bent dan kun je wel wat eisen stellen aan je rooster. Zeker als je in de grote steden in de randstad werkt, daar zijngrore tekorten in de zorg!Daar maak je niet echt vriendjes mee 😀
 
Quote
RE: Lastige keuze
K  schreef op: 11-04-2018 05:29:45

Quote Mv E.L.S:

Daar maak je niet echt vriendjes mee 😀Dat hangt er maar vanaf...
Als leidinggevende in de zorg maak ik zeker overwegingen op basis van roosterwensen als ik vacatures stel.
Soms is het heel prettig om te weten dat iemand in verband met een andere baan alleen beschikbaar is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en kun je op basis daarvan een vast roosterpatroon maken. Medewerker blij, team blij want duidelijke verwachtingen en afspraken. 
En die continuïteit is ook nog eens heel fijn voor bewoners en daar gaat het om!

 
Quote
Navigatie


Reageren op Lastige keuze
Naam
Bericht