Menu
 

Topic:

Wat moet ik hier nu mee

Duifje  schreef op: 04-02-2018 10:07:23
Ik zit ergens mee. 
Ik heb een vriendin en die is een tijdje geleden gescheiden. Het is niet bepaald in goede harmonie gegaan, dus het was een nare en heftige periode. 
Al die tijd heb ik voor haar klaar gestaan en een luisterend oor geboden. 
Nu heeft ze gelukkig alles weer redelijk op orde en kan ze haar leven weer oppakken, maar nu komt het: ze is zo gefocust op haar ex dat ze continue met hem bezig is. Ze houdt hem in de gaten en weet zo’n beetje alles wat hij doet en heeft hier dan ook altijd een mening over. En ja het is een lapzwans, maar daarom moet ze blij zijn dat ze er van af is. Elke dag komt ze met berichten over hem en ik merk dat na al die maanden het alle energie uit me zuigt. Misschien klinkt het egoïstisch, maar ik vind het zo moeilijk om interesse te blijven tonen omdat zij zoveel energie steekt in negatieve dingen. Natuurlijk mag ze best wel wat zeggen, maar echt elke dag en vaak ook meerderde keren per dag. Als ik zelf wat probeer te vertellen, dan neemt zij binnen de korste keren het gesprek over om weer wat over hem te vertellen. Ik wil voor haar klaar blijven staan, maar niet continue die verhalen aanhoren. Hoe kan ik hier voor zorgen? Het tegen haar zeggen helpt niet, want ze snapt het niet en raakt gepikeerd. 
 
Quote
Navigatie
RE: Wat moet ik hier nu mee
Jolanda1974  schreef op: 04-02-2018 10:45:24
Ik zou haar dit stukje laten lezen...
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nu mee
Kees  schreef op: 04-02-2018 11:14:18
dit had mijn verhaal kunnen zijn meid, maar dan de andere kant

ook ik ben gescheiden en hoewel ik het niet wil speelt ex dagelijks een rol in mn leven...dit breng ik ook ter sprake bij mn omgeving want elke x is er een situatie welke naar meneer wijst...
het lucht op om te tetteren. gelukkig kan ik wel ombuigen naar het " normale leven" maar wat ik je zeggen wil:

je vriendin kan wel heftige dingen mee gemaakt hebben en dit zo willen verwerken. ik snap dat het energie kost maar luister naar haar
 jij kan haar helpen...

je kan haar ook helpen door te zeggen: goh..pietje is een onderdeel van het verleden maar nog steeds van het heden, je focust je teveel op het nu....we voeren 1 gesprek zonder zijn naam te noemen....

mij helpt dit wel moet ik zeggen...recht voor.zn raap iemand erop wijzen... vraag haar wat erachter zit..waarom is ze er zo.mee bzig? 
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nu mee
Duifje  schreef op: 04-02-2018 11:28:36
Bedankt Kees. Ik heb dat weleens geprobeerd, maar dat kon ze niet echt waarderen. Buiten dat het mij veel energie kost denk ik ook dat het haar niet verder helpt. Zo met hem en het verleden bezig zijn zorgt ervoor dat ze niet verder komt. 
En ik wil op zich best luisteren, maar na een jaar is het bij mij ook een beetje op. Het is hun scheiding, maar doordat alles zo gedeeld is voelt het ook bijna als mijn scheiding. En het voelt ook heel erg als eenrichtingsverkeer. En ook al heb ik mijn leven volledig op de rit en ben ik erg gelukkig, toch heb ook ik weleens een luisterend oor nodig. Maar haar scheiding, haar boosheid en frustratie neemt elke keer de overhand. Zij is zielig, zij is boos, zij is moe etc etc. 
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nu mee
Kees  schreef op: 04-02-2018 12:05:11
tja dan is het lastiger idd...ik heb juist vriendinnen nodig die mij op mijn dingen wijzen..
jammer dat ze er niet voor open staat, dan zou ik hem omdraaien en haar vertellen wat het met jóu doet en dat je niet weet hoe ermee om te gaan dat het aan je vreet...

luistert ze dan nog niet zou.ik iets afstand nemen zodat ze het niet hoort maar voelt
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nu mee
Duifje  schreef op: 04-02-2018 13:58:23
Ik vind het zo lastig. Ik weet dat ze het moeilijk heeft en ik wil haar niet laten vallen, maar ik trek dat negatieve gedoe echt niet meer. 
En ik wil ook gewoon weer zelf een vriendin hebben en niet alleen maar de vriendin zijn. Laatst appte ik haar wat leuks over mijn kinderen. Ze reageerde er totaal niet op, maar kreeg wel de hele klaagzang over haar ex over me heen. En als ik maar met haar meepraat dan is het goed, zeg ik iets wat niet helemaal in haar straatje past dan zegt ze meteen niks meer. 
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nu mee
Wanouk  schreef op: 04-02-2018 14:27:18

Quote duifje:
Ik vind het zo lastig. Ik weet dat ze het moeilijk heeft en ik wil haar niet laten vallen, maar ik trek dat negatieve gedoe echt niet meer. 
En ik wil ook gewoon weer zelf een vriendin hebben en niet alleen maar de vriendin zijn. Laatst appte ik haar wat leuks over mijn kinderen. Ze reageerde er totaal niet op, maar kreeg wel de hele klaagzang over haar ex over me heen. En als ik maar met haar meepraat dan is het goed, zeg ik iets wat niet helemaal in haar straatje past dan zegt ze meteen niks meer. Je moet eigenlijk je laatste 3 zinnen eens goed lezen. Lees hardop, en laat bezinken....
Ik zou zeggen, probeer te praten met haar, laat tot haar doordringen wat haar gedrag met jou doet. 
Wil ze dan nog niet luisteren, dan zou ik afstand nemen. Echt waar.
Het is nu eenrichtingsverkeer, en dan kan je wel een goede vriendin willen zijn, maar goede vriendschap komt van 2 kanten.
Ook wanneer de ander het moeilijk heeft.
Uit ervaring weet ik dat ook dan een vriendin oor zou moeten hebben voor problemen of zorgen van een ander.


 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat moet ik hier nu mee
Naam
Bericht