Menu
 

Topic:

Geloof jij er in?

Méanne  schreef op: 27-01-2012 11:49:52
Dat de wereld vergaat op 21 dec??

Ik had vanmorgen een telefoongesprek met een vriendin.....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Geloof jij er in?
Myself  schreef op: 31-01-2012 08:04:12
Dat vind ik echt wle heel ver gaan Blauwtje.
In je laatste zin schrijf je wat ik met mijn vorige posting bedoelde, wat koop je dan nu, en als die datum voorbij is, maak je dan weer alles op omdat je angst voorbij is?
 
Quote
RE: Geloof jij er in?
Else  schreef op: 31-01-2012 17:15:30
Ik ben het er helemaal mee eens dat we onze angst niet moeten ophangen aan een kalender uit een oude cultuur. Geloof me de maya's wisten toen echt niet meer over de toekomst dan dat wij dat nu weten over onze toekomst. Ze zagen hun eigen ondergang als volk toch ook niet echt aankomen.
Natuurlijk kan de stroom uitvallen, of een aardbeving komen of een overstroming, of oorlog.De geschiedenis heeft zich genoeg bewezen in dat opzicht. Een voedselvoorraad op zolder is dan geen gek idee. Maar om nou te geloven dat de wereld vergaat.Dat gaat mij echt te ver.
De wereld is altijd roerig geweest. Naar mijn idee is dat nooit anders geweest, je hebt relatief rustige tijden en roerige tijden.

Wat betreft het weer, mijn man is een weerdeskundige. Volgens hen is het weer in NL altijd grillig geweest. Noem mij een protottype herfst of winter. Die zijn er gewoon niet, het loop altijd anders in NL en dat is nu ineens niet meer of minder. Ja er zijn grotere klimatologische veranderingen. Ook niets nieuws, die zijn er zolang de wereld al bestaat geweest.

Het enige wat ik geloof is dat we zuinig op onze wereld moeten zijn. Maar daarnaast, onze planeet maakt deel uit van een machtig heelal. Ik denk niet dat we ons als mens moeten verbeelden dat wij daar ook maar enige echt indrukwekkende invloed op kunnen hebben.

Wat er 21 dec, 2012 gebeurd? Ik denk vrij weinig. En als er wat ergs gebeurd zal dat wat mij betreft louter toeval zijn.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Geloof jij er in?
Naam
Bericht