Menu
 

Topic:

10 Dagen bidden en vasten

Katrientje  schreef op: 06-04-2014 18:36:48
Ik heb op verschillende plaatsen er al iets over gedeeld hier het verslag. Hoe het echt was is niet in woorden over te brengen, zoooo geweldig! Echt een super ervaring. Jezus voelen, omarmt worden, gevuld worden door de Heilige Geest dat zijn dingen die je niet kan overbrengen maar zelf moet meemaken om te begrijpen.

Hier het verslag:


Ik ben van 27 maart tot 5 april weg geweest naar de bidden en vasten conferentie in Aalsmeerderbrug onder leiding van Herman Boon.

Wat was het geweldig! Super mooie, warme en veilige dagen beleefd en er is zoveel gebeurd die dagen....

Dinsdag voor ik weg ging had ik last van koliek aanval van buikpijn en ben ik naar de hap gebracht urine controle, buik onderzoek en door gestuurd naar de huisarts de volgende dag, dus woensdag om 16.00 kon ik daar terecht, bloedonderzoek gedaan en vrijdag kon ik terug bellen voor de uitslag, maar ik had alles geregeld voor deze dagen en ik wilde hier zo graag heen! Overleg gehad met de huisarts, die vroeg wat het inhield en ik heb het zo goed als kwaad uitgelegd, ik was er nog nooit geweest dus heb alleen ervaringen van anderen kunnen neerleggen.

10 dagen niet eten
verdunde sap/thee/bouillon en water drinken
bidden
bijbellezen
zingen/aanbidding
tongen taal spreken
genezen
bevrijden
Gods Vaderhart leren kennen
Zijn stem leren verstaan
profetie en zelf gaan profeteren


Donderdag kwam ik er aan samen met 2 lieve vriendinnen, we hadden een trekkershutje gehuurd op een jachthaven, met 2 stapelbedden en een tafel met stoelen. Meer hadden we niet nodig. We hebben onze spullen daar neergelegd, een geweldig hans en grietje achtig huisje. Daarna direct door naar de kerk waar in dit gehouden mocht worden. Bijna 400 mensen hadden zich daar verzameld en met z'n allen zijn we begonnen met inschrijven, boeken ontvangen, parkeerkaart ontvangen en een flesje water en een pen. Daarna ging de zaal open en ja hoor het startte! Het was echt super gaaf! Ik heb er zoveel meegemaakt. 

Vrijdag heb ik leren bidden in tongentaal, de taal waar niks en niemand tussen komt die mij versterkt, die extra kracht heeft, die precies overbrengt wat het belangrijkste is. Ook had ik gebeld voor de uitslag van mijn bloedonderzoek en ik had nierstenen. Wel groenlicht van huisarts en assistente om te blijven bidden en vasten, zij vonden dit zeer goed en heel gezond! En mooi dit kan je alleen vol houden met God en de kracht die je krijgt van de Heilige Geest.

Zaterdag had ik een koliek aanval weer en hebben ze gebeden, ik wilde perse blijven! En mijn pijn verdween ze vroegen of er nog meer was, en er was nog zoveel meer:

ik leefde met leugens over mezelf in mijn hoofd, door alles wat ik had meegemaakt. Leugens als: denk nou niet dat je iets kan of je bent het niet waard, je verdiend het niet, je bent raar, niet mooi, niemand houd voor altijd van je. (je gedachten bepalen je handelen)

ook had ik dingen over mezelf uit gesproken die niet goed zijn als: het was beter om niet te leven, ik krijg nooit meer een partner, ik wil nooit meer iemand vertrouwen etc (dingen die je zegt die gebeuren, woorden hebben macht!)

ook had ik nooit de zielsband met mijn moeder en mijn ex doorbroken, in de geestelijke wereld zat ik nog aan hun vast en hadden ze dus nog macht over mij.

Bij de teamleden die voor mij gebeden hadden om mij te genezen heb ik alles neer gelegd en hun hebben gebeden en mij bevrijd:

Van de macht van afwijzing
Van de vloek van afwijzing
Van de macht van angst
Van de vloek van angst
Van de macht van dood
Van de vloek van dood
Van de macht van onterechte kritiek
Van de vloek van onterechte kritiek

De leugens die ik over mezelf had hebben we samen om weten te buigen, leugens gaan als een stromende rivier door je hoofd, ertegen in gaan lukt bijna niet. Maar deze rivier ombuigen en dus een nieuwe weg graven dat lukt wel. Dus voor elke leugen hebben we een waarheid gezocht die ik voelde en die hebben we uitgesproken en de leugens verbroken, en elke leugen die ik over mezelf gehoord had van andere hebben ze de tegenovergestelde kant als zegen over mij uitgesproken (woorden hebben macht)

Daarnaast hebben ze de zielsband met mijn moeder in de geestelijke wereld verbroken zodat ik daar helemaal los van was en er geen macht meer in zit. Ook de zielsband met mijn ex man hebben ze ook verbroken, als je trouwt dan ben je in de geestelijke wereld ook aan elkaar verbonden en als je dan gaat scheiden en een andere partner krijgt is dat hier op aarde prima maar in de geestelijke wereld lopen er dan dingen door elkaar en dat kan er voor zorgen dat je hier op aarde veel problemen kan krijgen, veel tegenslag ondanks dat je je best doet om alles goed en netjes te doen. 

Ook vroegen ze of ik wilde bidden voor een partner van God gezonden en ik gaf aan dat ik eerst verder lekker zo door wilde, met mijn kindjes en lekker veel tijd om de relatie met God goed te houden, ik merk dat ik enorm groei in mijn geloof. Dat ik steeds meer dingen leer en het is heerlijk! Er is nog zoveel meer. 

Het team vond mij enorm wijze en lieve vrouw, ze hadden zelden iemand gezien die zoveel meegemaakt had op mijn leeftijd, en die zo in het leven stond en zo met alles omging en ze wilde dat zegenen en uiteindelijk hebben ze na gesprek met mij toch een gebed gedaan voor een partner die God speciaal voor mij heeft, die goed zal zijn voor mij en de kindjes en dat God onze relatie en ons samen leven zegent.

Ik ging hier naar toe, moe/vol zorgen/met angst/zonder te weten wie ik was/kon geen liefde aanvaarden/kon liefde niet voelen/kon niet omgaan met complimentjes. En dat alles veranderde deze dag! geweldig. Ik straalde, en alle mensen die er waren zagen het verschil en vonden dit zo gaaf. Het gaf hun moed dat wat er ook gebeurd het goed komt, dat God wil genezen en herstellen!

Zondag hadden we een dienst over roeping, veel zingen en aanbidden, weer veel voorbede doen voor anderen en jezelf, bijbelstudie we leerde over boze machten, wat ze aan kunnen richten. We leerden over bevrijding en s'avonds hadden we de eerste bevrijdings sessie. Veel mensen maken afwijzing mee, pijn, angst (zelfs paniek van hoogtevrees of donker kan machten in je los maken die je in de greep/vast houden/belemmeren) drugs, alcohol, porno, verkrachting, incest, mishandeling, geen liefde in je leven ervaren, foute films, occulte praktijken, verkeerde muziek etc. En al die machten werden aangesproken en in de naam van Jezus moet alles wijken, Jezus heeft alles overwonnen en als je in Zijn naam spreekt tegen iemand die ook waarlijk in God geloofd dan kan het geen stand houden, doe je dit bij mensen die niet in God geloven en niet waarlijk voor Jezus gekozen hebben, dan komt deze macht nog 7x zo sterk terug. En bij sommige waren ze al zo sterk aanwezig. Dat verschilt enorm per persoon. Hoe diep iets vast zit.

Maandag ook zo verder.

Dinsdag op woensdag had ik een droom: ik zat in mijn oude klas met leerlingen en een leraar. Er kwam een meisje binnen met een foto van iemand die ze geweldig vond, ik vroeg of ik mocht kijken en dat mocht, en ze bleef volhouden dat ze die jongen zo geweldig vond. Dus ik vroeg haar en vind die ander jou ook geweldig? Nee oo die weet niet eens dat ik deze foto heb, het is een voetballer. Ik vertelde dat er iemand is die helemaal gek op haar is, die al heeeel lang op haar wacht en als ze Hem leerde kennen dat ze zeker ook gek op Hem zou zijn. Toen kwam de leraar naar mij toe en die zei: katrien, ja die heeft altijd al een praat en schrijfkunst gehad.

Dit was een bemoediging voor mij om vrij uit te spreken niet bang te zijn. Deze droom voelde zo goed en fijn, erg opbouwend!

Woensdag werd er gevraagd wie er gedoopt wilde worden, er was vrijdag een doopdienst/onderdompeling als volwassenen, en ik kon niet anders dan gaan staan.

Donderdagochtend had ik getuigenis aan Herman Boon en Jan van der Vlist gegeven die deze conferentie leiden en ze waren enorm onder de indruk. s'Middags ben ik de straat opgegaan om te evangeliseren dit was enorm mooi. De liefde van God doorgeven door dingen uit te delen, mensen te helpen. Zo mooi boodschappen naar huis tillen en dat mensen dan vragen als je bij hun huis bent: waarom doet u dit mevrouw? Omdat God voor mij ook zo lief is wil ik lief voor u zijn. Of bloemen geven aan iemand die je ziet en zeggen u heeft de groeten van de Maker Hij houdt van u moet ik doorgeven. Dan krijg je vanzelf gesprekken en mensen gaan er over nadenken. Super mooie ervaring. s Avonds een open avond waar 10 mensen tot het geloof zijn gekomen!

Vrijdagmiddag ben ik gedoopt door onderdompeling en heb ik enorm mooie dingen mee gekregen: Herman en Jan hadden de hele nacht bezig geweest met wat ik verteld had, ze waren onder de indruk, en vonden mij zo'n lief en bewonderingswaardig mens, zoals ze mij de afgelopen dagen ook mee gemaakt hadden. Ik heb mooie dingen mee gemaakt en ze gaven aan dat God heel dicht bij mij is, door mij heen heel sterk werkt, dat ik nooit bang hoeft te zijn omdat ik sterker beschermd word als ooit, Jan zag een klaproos met 2 klaproosjes dicht bij haar en het stormde maar ondanks de storm waarin ze bogen kwamen ze overeind en straalde ze met z'n drietjes nog sterker als eerst! Er gaaaan heel veel mooie dingen komen op mijn pad en ik ga een boek schrijven, 1 boek?? nee heel veel boeken! Er waren nog 10 andere mensen gedoopt maar bij mij stond echt de hele kerk om mij te feliciteren en mij te knuffelen, en halverwege kwam Herman er tussen door rennen, lieve schat kom eens en kreeg ik een dikke knuffel (alweer van hem) hij zegt ik heb iets voor jou, je bent enorm speciaal en toen kreeg ik cd's en boekjes van hem en een hand van steen met daarin een parel. Daarna mocht ik pas weer terug in de rij om naar de mensen terug te gaan. Iedereen viel het op dat zoveel mensen naar mij toe kwamen om te feliciteren. Mooie dingen mee gekregen erg leuk!

Zaterdag onze eerste maaltijd het Avondmaal, heel bijzonder na 10 dagen niet eten doet dit heel veel met je, dan voel je de kracht ervan door je hele lichaam gaan! Herman en Jan gingen hierna gelijk weg en weer verder en kwamen kwamen nog even weer naar mij toe om mij weer te knuffelen ja zei Herman ik zei toch dat er mooie dingen kwamen: hier weer zoiets moois kom meissie en toen kreeg ik weer een knuffel.. 

Ik heb geweldige dagen mee gemaakt! Dit was enorm gaaf om mee te maken. Als je nergens in geloofd dan raad ik je aan hier heen te gaan.

Mensen die gehoorapparaten dragen gingen zonder weg. Iemand met ALS kwam in een rolstoel kon niets, en op dag 9 ging hij lopend naar Herman: ik heb een probleem ik heb mijn rolstoel niet meer nodig. Benen groeiden aan en werden even lang. Mijn nierstenen weg! Mijn ruggenwervel weer recht. Als je hier geweest bent kan je er niet meer om heen!

God bestaat, alleen de boze machten ook. Jezus is sterker maar die boze machten gaan niet weg zonder dat je in Jezus geloofd en je met autoriteit deze boze machten in de naam van Jezus weg stuur.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 19:03:16

Hahaha Katrien, ik denk dat de meeste mensen hier echt zitten te lezen van: waaat??? Waarheppiehetover LOL

Maar oooooooooooooh wat gaaf! Van harte met je doop! Ben blij voor je zoals het is gegaan. 


Ooit hoop ik hier ook eens naar toe te kunnen gaan. Lijkt me heel bijzonder. Maar ooh wat wordt ik enthousiast als ik jou verhaal lees. Super zeg!

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jolijn  schreef op: 06-04-2014 19:05:14
tja.

Ik begrijp dat het vanaf vandaag voor jou allemaal geweldig gaat in de rest van je leven, nu je de oplossing weet? 

Als zo'n dag ALS kan genezen en benen kan doen groeien, dan verwacht ik straks een prachtig journaal, en bovendien dat de zorgpremie een eind omlaag kan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Bettie  schreef op: 06-04-2014 19:09:09
Dat klopt Jolijn....wonderen bestaan nog steeds  .

Katrientje....Jij hebt mooie en indrukwekkende dagen achter de rug. Ik hoop (en bid) dat deze ervaring je ook in en voor de toekomst de kracht geeft die je nodig hebt. Dat je je in alle zorgen etc die nog op je pad komen je gedragen weet door de Heere Jezus.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 19:09:55

Ja echt dit is echt iets wat je mee gemaakt moet hebben, dit is zeker iets voor jou! Je word hier zoooooo gelukkig, sterk en enthousiast van en Jan en Herman doen dit super, duidelijk, to the point, liefdevol en zo opbouwend. Ik kan er weer tegen.

En heel veel zullen inderdaad niet begrijpen waar ik het over heb, maar er zijn er die dat wel begrijpen, en wie weet waar het toe lijd. Ik kan er mijn mond niet over dicht houden. 

Ik heb er ook een compassion kindje bij, de band Insalvation is er altijd bij, bij dit evenement. En Jafeth is zooo geweldig, samen Susan de zangeres heb ik met hun staan praten, ook hun geknuffeld. En een hele leuke band gekregen in deze 10 dagen. Het was echt heel speciaal, en wat kunnen hun mooi muziek maken, dat is aanbidding!

Ik heb de polonaise door de kerk gedaan, ik heb gedanst, gesprongen, gejuicht, op de vloer gevallen, gevallen in de geest, gelegen en genoten aan de troon van God. 


 


Echt Wauw!!

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mafkees  schreef op: 06-04-2014 19:13:26
lees het heel erg dubbel.

aan de ene kant ben ik echt oprecht blij voor je dat je zulke fantastische dagen hebt gehad en er rijk uit bent gekomen. super voor je, hou dit vast!

aan de andere kant denk ik: doe es effe normaal joh.
als het echt zo werkt, boek ik met mn hele gezin een maand denk ik ....lijkt me prachtig, is alles opgelost

maar goed, daarvoor zul je het niet plaatsen.
dus geniet van jouw positieve ervaring zou ik zeggen....
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 19:18:16

Quote jolijn:
tja.

Ik begrijp dat het vanaf vandaag voor jou allemaal geweldig gaat in de rest van je leven, nu je de oplossing weet? 

Als zo'n dag ALS kan genezen en benen kan doen groeien, dan verwacht ik straks een prachtig journaal, en bovendien dat de zorgpremie een eind omlaag kan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!De wereld is ooit prachtig gemaakt door Hem, en Hij is bezig om het opnieuw mooi te maken. Als je in Hem geloofd mag je daarvan mee genieten.


 


Geen pijn, geen verdriet, geen ziekte! Hij wil dat allemaal niet, WIJ geven boze machten ruimte in ons leven. Bij zoveel dingen hebben we een keuze, welke muziek je luisterd, welke films je kijkt en overal bij alles wat je doet komen er dingen binnen, jij maakt de keuze of dat goede of slechte dingen zijn.


 


Kijk wat films en games aan kunnen richten bij kinderen, dat zijn kinderen niet, dat zijn de boze machten die in hun aan het werk zijn!


 


Heb mensen lief ongeacht wat ze doen, maar pak boze machten hardhandig aan! Het enige wat boze machten willen is vernietigen. Kijk hoe ver ze het al krijgen.


Geloof in Hem, breek met je oude leven en ga weg bij de rand van die ravijn loop ervan weg en volg Hem. Belijd je verkeerde dingen aan Hem, vraag Hem vergeving en als je dat oprecht doet zal Hij die geven, belijd je zonde aan een naaste en bid samen die persoon hierover. Bind boze machten aan handen en voeten, verbreek hun macht en gebied hen je te verlaten in de naam van Jezus en je zal genezen, op de tijd die God wil. Veel genazen gelijk maar het kan ook jaren later zijn of in stapjes gaan. Op Gods tijd zal het gebeuren. Maar dan moet er wel eerst schoon schip zijn, alle mensen om je heen vergeven, en bidden voor Israel (dat is Gods volk als je hen zegent dan word je gezegend). Het is door ons, door onze foute keuze dat er zoveel ellende is.

All you can eat.


Eten is een afgod geworden, we eten meer dan we nodig hebben, maken ons zelf daardoor kapot 


drugs maken mensen zich mee kapot

verkeerde muziek maakt kapot

verkeerde films maakt kapot

andere pijn doen of verdriet het maakt jou ook kapot

Hoe meer van dit soort dingen je mee maakt, hoe dikker de wolk is tussen God en jou, God heeft zoveel zegeningen voor je liggen maar dan moet Hij wel toegang krijgen om die zegeningen te schenken. Hij dwingt niet. Hij legt niets op en als je door keuzes laat  merken dat je het niet wenst dat je iets anders wil dan mag dat van Hem!


 


 

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 19:22:44

Quote MaFKeeS:
lees het heel erg dubbel. aan de ene kant ben ik echt oprecht blij voor je dat je zulke fantastische dagen hebt gehad en er rijk uit bent gekomen. super voor je, hou dit vast! aan de andere kant denk ik: doe es effe normaal joh. als het echt zo werkt, boek ik met mn hele gezin een maand denk ik ....lijkt me prachtig, is alles opgelost maar goed, daarvoor zul je het niet plaatsen. dus geniet van jouw positieve ervaring zou ik zeggen....Het werkt zo.


Door te vasten verootmoedig je jezelf voor God. 10 Dagen ga je helemaal tot Zijn eer leven. Ben je uit het normale leven. Met allemaal mensen die hetzelfde doen. Het was echt hemel op aarde. Vraag het die 400 anderen en je zult het zelfde horen.


 


Mijn 2 vriendinnen die er bij waren hetzelfde. 1 ging er heen met een heel verleden, ze sliep geen enkele nacht, was altijd alert door alles wat er gebeurd is en ze is helemaal hersteld. Genezen!

Het is zo simpel maar ook weer niet. Geloof in Hem! Vast 10 dagen. Bid. Zing. Vergeef alles. Belijd je zonde. Doe voorbedes. Alles met een oprecht hart en je word gezegend.


 


Maar het komt er op aan dat je het moet doen! Je hebt niets te verliezen, je kan alles winnen. Een eeuwigheid aan geluk is er te winnen! 


 


Ik heb daar bij iedereen dingen zien gebeuren, niemand uitgezonderd! Er is niemand met een naar iets naar huis gegaan. Iedereen had nieuwe kracht, energie, en een hoopvolle toekomst! Iedereen!

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jc  schreef op: 06-04-2014 19:22:53
Best leuk om te lezen dat mensen hier helemaal in op kunnen gaan en er zo gelukkig van worden. Ikzelf heb er niet echt wat mee, maar vind het fijn voor anderen dat die er wel echt wat mee kunnen!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Belske  schreef op: 06-04-2014 19:31:41
Fijn dat TO het zo ervaren heeft, dat ze er helemaal gelukkig van geworden is.

Zelf snap ik het niet, die zelfkastijding ter ere van een god.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Debby1977  schreef op: 06-04-2014 19:37:37
Fijn voor je meid.

Ik vind het eerlijk gezegd geneuzel en geloof er ook geen hol van
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 19:40:18

Quote Debby1977:
Fijn voor je meid.

Ik vind het eerlijk gezegd geneuzel en geloof er ook geen hol vanhihi wat een lieve en tegelijk mooi eerlijke reactie.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 19:41:00
Oh zie er ook nog van andere soortgelijke tussen.
Ben altijd zo benieuwd hoe dat moet zijn om te lezen als je er niet in geloofd en er mogelijk weinig vanaf weet...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jomi  schreef op: 06-04-2014 19:41:17
Dat het voor jou en andere mensen heel fijn voelt en je er rijker van terug komt dat snap ik en dat is fijn voor jullie.

Maar jouw eenalaatste alinea val ik wel over: mensen die opstaan uit hun rolstoel en benen die spontaan groeien zolang je maar gelooft.

De geest van een mens is enorm sterk en ik geloof absoluut dat je daarmee voor veel dingen kan zorgen. Maar die zogenaamde genezingen, daar krijg ik echt de rillingen van.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Debby1977  schreef op: 06-04-2014 19:41:27
whahaaha ja sorry.

Ik vind het echt fijn voor haar dat ze het zo ervaren heeft en er baat bij heeft gehad.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Hope  schreef op: 06-04-2014 19:43:52

Quote Katrientje:

Geen pijn, geen verdriet, geen ziekte! Hij wil dat allemaal niet, WIJ geven boze machten ruimte in ons leven.  

ik wil best ieders geloof respecteren.....maar dit soort kreten, daar kan ik echt niets mee. Ja kwaad worden. Als 10 dagen bidden en vasten alle shit op zou lossen, dan ging ik morgen meteen aan de slag. Maar hier schrijf je zo ongeveer dat je ziekte zelf in de hand hebt. Hoe verklaar je dan dat er ook gelovigen aan allerlei ziektes lijden? Niet hard genoeg gebeden?? 
Kom op, ik vind het prima dat jij er gelukkig van wordt, maar benen die aangroeien en ALS dat genezen wordt???? Dat slaat écht nergens op!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 19:46:32
Maar Jomi, wat als een arts het vaststelt?

Vriend van mij had ongelijke benen. Het is medisch gewoon bewezen dat het nu even lang is.
Artsen staan voor een raadsel, maar het is na gebed gebeurd.

je kan het toeval noemen, of de kracht van God. Dat is hoe je het zelf ziet/ wilt zien.

Ik heb meerdere genezingen bij mensen mogen meemaken, soms terplekke, soms een week later het resultaat. Op een gegeven moment kun je er niet meer omheen lopen.
Maakt niet dat ik het maar normaal vind of gewoon ofzo... Ik sta er ook elke keer weer van te kijken. Soms ook gewoon met ongeloof, want dan denk ik:j aaaaaaaaaaaaa maar dat kan toch niet?

Maar wel dus ;-)

Toch geloof ik persoonlijk niet dat als jij het maar geloofd dat het dan ook bij jou wel zal gebeuren. Maar ik geloof zeker dat gebed kan helpen en dat velen genezen door gebed. Soms erkent een arts dat het door God komt, maar dat is wetenschappelijk niet te bewijzen dat het God is, dus wordt het vaak toeval.

Laatst heeft een krant hier in de omgeving het aangedurft een genezing erin te zetten. Zo gaaf!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jomi  schreef op: 06-04-2014 20:03:30
Ik geloof (mooi woord in deze) zeker wel dat er medische wonderen gebeuren nadat er voor gebeden is. Maar dat het door die gebeden komt is niet aan te bewijzen.

Ik ben van mening dat de geest van een mens enorm sterk is en dat die voor veel dingen kan zorgen.

Ik geloof niet dat god voor genezing zorgt. Ik geloof wel dat mensen uit hun geloof en uit god enorm veel kracht putten en dat dat zeker meespeelt.

Mensen moeten ergens hun kracht en geloof uithalen en als ze dat uit zo'n gebedsgenezing doen dan is dat mooi.


Mijn vader was opgegeven, hij had nog hooguit 3 maanden te leven. Uiteindelijk heeft hij nog 1,5 jaar geleefd, artsen stonden verbaasd hij was van binnen helemaal kapot. Hij geloofde: heel veel en haalde daar veel kracht uit. Ik geloof niet dat God hem nog zolang heeft laten leven, maar wel dat hij de kracht heeft gekregen om nog zolang vol te houden.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 20:08:11

Op Gods tijd en op Zijn manier zal het gebeuren. 


 


Soms gaat dat anders als wij denken! Ook mensen die geloven krijgen daarmee te maken dat klopt. Maar dood gaan als gelovige is ook genezen. Dan ben je voor eeuwig dicht bij Hem en heb je nooit meer pijn en nooit meer verdriet!


Soms gaat het in stapjes, maar als gelovige keert God alles wat je overkomt tot iets goeds. Hoe erg ook en hoe je het ook niet altijd ziet, het is zo. 

En Hope ik zou zeggen, ga dan maar boeken, want het is zo. 


 


Ruim je zooi op aan verkeerde dingen, breek ermee! Met een oprecht hart om Jezus te volgen. Word een discipel van Hem. Vergeef de mensen die je vergeven moet, vraag aan God of Hij ook jou Vader wilt Zijn. Wees oprecht met Hij kent je hart, kent je gedachten. En je gaat een prachtige toekomst tegemoet!


Met Hem aan je zij heb je nooit iets te vrezen, al ga je door een dal van schaduwen dood je bent niet bang! 


 


In mei is Herman hiermee in Eindhoven en in Oktober in Maassluis. Hij doet ook cabaret voorstellingen. Heeft een school om zendingswerkers op te leiden (de katapult) hij leid jeugdkampen (wake up kampen) op zoveel manieren kan je hiermee in aanraking komen. Ga de uitdaging aan! Verliezen kan je niets....

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 20:09:15
Mooi hoe je het uitlegt Jomi,

ik geloof ook dat je met gedachten veel kan.

Daarnaast geloof ik in de wonderen van God.

Ik geloof tevens in de medische wetenschap en dat dat veel kan uithalen.


 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Debbel79  schreef op: 06-04-2014 20:09:29
Ik vind het oprecht fijn voor je dat je er zoveel gelukzaligheid hebt gevonden.

Maar ik denk echt ( denk niet maar weet het zeker) dat je het zonder al die poespas ook kunt. Je bent zo'n sterkte vrouw.

Zo'n week vind ik werkelijk belachelijk. Klinklare onzin. Maar goed. Als jij dat nodig hebt om kracht uit te halen kan en mag ik daar niet over oordelen natuurlijk.

Ben alleen blij dat ik mijn kracht ergens anders vandaan haal en lekker thuis op de bank kan blijven liggen met mijn zakkie chips hihi
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Minou  schreef op: 06-04-2014 20:13:39
ik zie hier een heeeeeele enthousiaste vrouw, een die het van de daken wil schreeuwen als het ware en het wil delen.

hier geen geloof oid, ja eeh het minougevoel, hihi, maar er is zeker iets


 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 20:19:27

Ik weet waar ik mijn kracht moet halen Debbel daarom ben ik zo sterk! Ik vind dit wel een mooie reactie van je, omdat ik weet hoe anders je er in staat, wat overigens mag. Ik heb mijn kracht Bron gevonden. 


 


Innerlijke rust en geluk ik ben er al zolang mee aan het werk om dat te vinden. Met coachen, met psychologen vroeger en altijd ging het hoor, lukte het wel maar nooit zoals ik nu ervaar nu ik het bij God zoek. En ik met Hem groei. Nu kan ik zelfs nog verder komen als met hun.


Zo'n rust en vertrouwen als ik nu heb, dat heb ik nooit ervaren. Ik voel mij zelfverzekerd en krachtig! 


 


 

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamalu  schreef op: 06-04-2014 20:24:54
Ik vind het prachtig om te lezen hoe gelukkig jij nu bent! Het heeft je duidelijk goed gedaan, en nu kan je echt goed beginnen aan je verdere leven. Ook gefeliciteerd met je doop. Ikzelf geloof echt niet, maar zie wel hoe veel mensen kracht uit hun geloof putten, en dat alleen al maakt het "echt", of toch voor die mensen.

Vasten af en toe is op zich heel gezond, ook voor mensen die niet geloven  
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 20:30:36

Quote Minou:
ik zie hier een heeeeeele enthousiaste vrouw, een die het van de daken wil schreeuwen als het ware en het wil delen.

hier geen geloof oid, ja eeh het minougevoel, hihi, maar er is zeker iets
Herman heeft een getuigenisboekje gemaakt, en zo is hij ook begonnen. In zijn boekje staat een gedichatje:


 


We werken en we eten
en we kijken veel tv
we computeren wat af 
en iedereen doet mee

zo leven wij ons leven
en waar is't allemaal voor
we denken er niet over na
dus we gaan gewoon maar door

Maar.... ik moet het weten
geen dag ga ik meer langer door
Ik moet het weten
Waar leef ik eigenlijk voor?

Ik moet het weten
Ik leg me er niet bij neer
Ik moet het weten
want ik weet, er is meer!

Zijn we veroordeeld
tot een zinloos bestaan
gewoon je dagen uitzitten
en is het dan gedaan?

Anderen zeggen
neem het leven zoals het is
Geniet ervan, dat doe ik heus wel
maar er is iets wat ik mis!

Ik moet het weten
geen dag ga ik meer langer door
Ik moet het weten
Waar leef ik eigenlijk voor?

Ik moet het weten
Ik leg me er niet bij neer
Ik moet het weten
Want ik weet, er is meer!

En toen is hij op zoek gegaan. En weet je Minou wie zoekt zal vinden!

Iedereen weet dat er meer is dan je zien kan! Heeft ooit iemand vitamines gezien? Toch geloven we allemaal dat het in fruit en groente zit. Als je ergens in verdiept kom je meer te weten dan je zien kan. Zo is het ook bij God. Verdiep je in wat er is tussen hemel en aarde, en rust niet voor je het gevonden hebt. Want wie zegt hoelang je nog de tijd om te zoeken hebt! Maak gebruik van die tijd. En doe het op je eigen manier. En je zult het vinden. God houd namelijk al zolang van jou! Hij is allang met iedereen bezig. Het is alleen aan jou om op een punt te gaan komen dat je dat gaat ontdekken, en wat je daar mee doet. Je hoeft Zijn liefde niet te beantwoorden. Je hoeft het niet op te merken. Maar het is er! Voor iedereen! Hij staat op de uitkijk, en als Hij je om de hoek ziet komen op weg naar Hem toe, wacht Hij niet tot je bij Hem ben, dan zal Hij op je af rennen. Met nieuwe kleren, met een ring, nieuwe schoenen en Hij zorgt voor een feestmaal. Want elk mens die tot Hem komt bezorgt een feest!

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Minou  schreef op: 06-04-2014 20:33:47
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 20:35:13

Quote Mamalu:
Ik vind het prachtig om te lezen hoe gelukkig jij nu bent! Het heeft je duidelijk goed gedaan, en nu kan je echt goed beginnen aan je verdere leven. Ook gefeliciteerd met je doop. Ikzelf geloof echt niet, maar zie wel hoe veel mensen kracht uit hun geloof putten, en dat alleen al maakt het "echt", of toch voor die mensen.

Vasten af en toe is op zich heel gezond, ook voor mensen die niet geloven  
Ja klopt dat zei mijn huisarts ook, het reinigt je lichaam, we nemen veelste veel stoffen die ons lichaam niet kwijt raakt en door te stoppen met eten en veel te gaan drinken spoel je jezelf schoon. Uiteindelijk viel het niet eten mij ook echt enorm mee, voelde mij krachtig genoeg om van alles te blijven doen. En het was eigenlijk voorbij en ik dacht huh?? Nu al?


Moet wel zeggen dat ik weer moest wennen aan eten. Heel raar om weer iets te moeten gaan kauwen. En ik kan nog maar kleine beetjes tegelijk eten. Ik zit erg snel vol. Maar het lichaam went er weer snel aan zeiden ze.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jolijn  schreef op: 06-04-2014 20:51:07
Ik vind het droevig, zo'n beeld dat er zonder geloof geen sprake kan zijn van een zinnig bestaan, en dat je dan je leven uitzit tot de dood. Ik herken het niet, of hoogstens van pubers en gedeprimeerde mensen.

Er is zoveel meer tussen mensen die ongelukkig zijn en aan de rand van de afgrond zitten, en mensen die het geloof gevonden hebben. Innerlijke kracht kun je ook hebben zonder geloof. Net zoals overigens naastenliefde en normen en waarden. Ik krijg wel eens de indruk van diep religieuze mensen dat niet geloven gelijk staat aan een normenloos bestaan.

En medische onverklaarbaarheden bestaan ook bij situaties waarin géén sprake is geweest van gebed. Ze noemen het dan een meetfout, of gewoon iets dat ze niet kunnen verklaren.

En een familielid van me was overigens wonderbaarlijk genezen van zijn alvleeskanker dankzij zijn geloof, dus hij stopte met alle medicatie en ging 2 weken later dood.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 20:57:01
Kun je niet bewijzen dat het niet door gebed komt. Ik bid voor mensen die er niet van weten Daarbij zorgt God gelukkig niet alleen voor mensen die in hem geloven, maar ook voor alle andere mensen.

Als ik het verhaal lees van je familielid denk ik ook: waarom doe je dat?? Er is niets mis met de medische wetenschap. Dus eerst goed laten testen (al is het alleen maar voor het bewijs) en kijken wat de gevolgen zijn en wat er nu nog moet gebeuren. Dat is dus inderdaad een gevaar wat erbij zit.

Ik geloof overigens dat heel wat mensen die niet christen zijn een leven vol met normen en waarden hebben die ontzettend waardevol zijn. Sterker nog: ik ken genoeg mensen die niet christelijk zijn waar ik veel van kan leren. Prachtige mensen.

Denk dat je het gedicht van Herman Boon en op hem toegespitst moet lezen, hoe hij het heeft ervaren. We kunnen niet voor iedereen spreken. Wel kan ik je in alle eerlijkheid zeggen dat bij mensen die ik tot bekering heb zien komen dat ze allemaal stuk voor stuk, hoe gelukkig ze ook waren, een andere mate van rust hebben gekregen. Dat zag ik voor mijn bekering, wat mij deed zoeken, en nu nog... Dat zet mij wel aan het denken.

Maar dat betekend niet dat het bij mij nooit onrustig is hoor haha. Ik ben verder net als ieder ander mens. Maar als ik voor mijzelf mag spreken is een bepaalde leegte opgevuld... Een leegte waarvan ik eerst niet wist dat ik die had, maar pas leerde kennen omdat ik het bij anderen opgevult zag worden.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Janneke01  schreef op: 06-04-2014 21:16:27
En hoeveel ben je afgevallen? 

Vind het wel fijn voor je meis, maar dat was serieus het eerste wat ik me afvroeg haha 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 21:21:00
Dat viel eigenlijk mee, maar ik had ook niet zoveel om af te vallen ik ben 3 kilo kwijt. Als je weer normaal gaat eten dan is dat er weer aan. Mooie is wel dat ik ongezond vet verbrand heb, mijn organen gereinigd heb door niet te eten en te drinken. Dus ik kan lichamelijk en geestelijk weer schoon verder 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op 10 Dagen bidden en vasten
Naam
Bericht