Sneeuwwitje schreef op: 11-10-2013 11:05:25 |
hema heeft van die lekkere tostis, croque monsieu heten ze (of ik weet niet of ik het goed schrijf
zo) weet iemand hoe je die zelf thuis kan maken? wat voor kaas gebruiken ze? en hoe komt dat kaas bovenop in het brood zeg maar . lijkt wel alsof het met het brood meegebakken is die kaas. Ik heb thuis al vele tostis gemaakt maar die van hema vind ik toch veel lekkerder. Wat voor brood, kaas enz moet ik gebruiken om dat te evenaren? |
Quote |
Mamavan4schatjes schreef op: 11-10-2013 12:53:02 |
boter om in te vetten
Verwarm de grill voor.Vet een bakplaat in met boter.Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de
verpakking (of je maakt deze zelf).Roer de helft van de geraspte kaas door de saus.Bestrijk de
boterhammen met boter.Beleg 4 boterhammen met een plakje ham en bestrooi de rest van de geraspte
kaas overheen.Dek ze af met de andere 4 boterhammen en leg de tosti's op de bakplaat.Verdeel de
kaassaus over de tosti's en bestrooi deze met peper.Rooster de tosti's in het midden van de oven
(niet te dicht bij de grill) in 10 min. goudbruin |
Quote |
Spatje schreef op: 11-10-2013 12:55:05 |
croque monsieur is de franse benaming voor tosti, principe is hetzelfde dus ![]() alleen is het in belgie gebruikelijk om er heel veel salade bij te doen, hier in nl mag je het doen met een bakje curry |
Quote |
Boterbloem schreef op: 11-10-2013 12:57:09 |
Rudolf van Veen heeft dat een keer gemaakt bij 24 kitchen, zag er idd heerlijk uit! |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 11-10-2013 12:58:43 |
En nu aar hopen dat het in Alice dr weekmenu past ![]() ![]() ![]() |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 11-10-2013 13:03:55 |
Mss met een heeeeeeeule grote salade, en dan de tosti delen met zin 4en ![]() ![]() |
Quote |
Sneeuwwitje schreef op: 11-10-2013 17:18:41 |
bedankt mamavan4schatjes! dat recept ga ik eens proberen! bedankt allemaal voor het meedenken. |
Quote |
Danimvsenna schreef op: 11-10-2013 20:23:40 |
Ik doe het heel simpel. En dan doe ik geraspte kaas in een kommetje, giet er kookroom bij (zodat alle kaas bedekt is met
kookroom, maar het er niet in drijft). |
Quote |
Sneeuwwitje schreef op: 12-10-2013 08:12:08 |
klinkt goed! even wat meer werk als een simpele tosti, maar volgens mij ook de smaak meer dan waard.
Ga het proberen! bedankt. |
Quote |