Menu
 

Topic:

salaris en functieonderhandeling

Ma  schreef op: 15-02-2018 12:48:10
Hoe goed ben jij erin?
ik moet binnenkort.  Werk bij een grote werkgever en doe werk wat hoort bij een hogere functie inschaling en had waarschijnlijk/ zeker al moeten onderhandelen toen ik er zwaardere klussen bij kreeg.  Maar ben een dom blij ei, was alleen maar blij met leuker werk. Werk echt voor mijn plezier, maar al te goed is andermans gek.

Nu krijg ik binnenkort mijn jaargesprek en het moet nu wel besproken vind ik.  Ik kijk er tegenop.
Heb het op het onderwerpenlijstje gezet en heb nu voor mezelf ook een lijstje gemaakt met waarom ik vind dat ik het wel zou moeten krijgen, voor het geval mijn baas niet zelf over de brug komt. Dat is voor mijn doen heel wat.

Doen jullie dit wel goed?
 
Quote
Navigatie
RE: salaris en functieonderhandeling
Bepje  schreef op: 15-02-2018 16:19:43
Ik deed dat eerst ook niet goed. Later ietsje beter maar nog........ erg lastig. 
Maak een lijst van je taken. Kijk wat daarbij een passend salaris is in jouw branche en onderhandel. Bedenk goede onderbouwde argumenten wat maakt dat je dat salaris verdiend zodat ze niet niet onder tafel kunnen l....
 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Cir  schreef op: 15-02-2018 21:16:57
Oh ik vind dit ook zo moeilijk. Ik moet binnenkort ook hier mee aan de slag. Ben nu gedetacheerd naar een andere afdeling en ga daar binnenkort permanent werken. Ik krijg nu een soort opslag op mijn salaris maar kom straks in die andere salarisschaal terecht en dan is er onderhandelruimte. Ik ben bescheiden van aard, vind nu al dat ik best veel verdien, maar ik weet dat ik gewoon voor mezelf moet opkomen en goed moet onderhandelen.   moeilijk 
 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Sammie  schreef op: 15-02-2018 21:32:41
Ik zit meestal aan de andere kant van de tafel. En dan krijg ik argumenten zoals werkdruk, er is meer werk bijgekomen etc. En dat is een feit, maar werkdruk wordt niet meegewogen bij inschaling. Wat voor soort klussen moet je doen en waarom wijken die volgens jou af van je functieprofiel (als je dat tenminste hebt). Het is best lastig, want vaak wijkt de perceptie van medewerkers sterk af van de werkelijkheid. Het ‘gevoel’ dat er op een hoger niveau gepresteerd moet worden, zeg maar. En als het echt zo is dan moet dat moeilijkere, meer inhoudelijker werk ook daadwerkelijk door de leidinggevende opgedragen zijn. Als je het er gewoon bij bent gaan doen, omdat het voorbij kwam of omdat er verder te weinig werk was, dan is het niet direct ‘opgedragen’.

En wat je zegt, klopt. Als het je opgedragen werd door de leiding, had je eigenlijk gelijk afspraken moeten maken over de duur van het werk, en de consequenties voor je inschaling. Zal nu best lastig worden. Succes ermee!
 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Ma  schreef op: 17-02-2018 10:40:41
Goed commentaar. Kan ik wat mee.
Heb mijn opgedragen rollen en taken nog eens langs het functieprofiel gelegd en denk dat ik nog voor minder dan 10% van mijn tijd in mijn huidige profiel zit. 

Wilde al voorbeelden bijvoegen. Maar vind dat toch te kwetsbaar op het net. 😲.
Hoe dan ook moet er wat gebeuren.
 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Sammie  schreef op: 17-02-2018 11:31:15
Nog één dingetje. Probeer niet toe te schrijven naar een -volgens jou - beter passend functieprofiel. Want daar kan snel doorheen geprikt worden. Blijf echt bij de daadwerkelijke taken/rollen en onderbouw daarvan het niveau.
 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Ma   schreef op: 12-03-2018 12:25:08
Sammie, heb je advies meegenomen. Gesprek gehad. 

Goed gegaan.   Ander profiel en hogere schaal. Is voor mij voor nu voldoende en we gaan voor de toekomst kijken hoe ik nog door kan groeien. Heb mijn ambitie voor mijn  toekomst uitgesproken en dat zagen ze eigenlijk wel zitten voor mij. Dus super positief. Zo kan ik goed vooruit. 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Sammie  schreef op: 12-03-2018 13:55:46
Top! Goed gedaan. Gefeliciteerd met de resultaten.
 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Minou  schreef op: 12-03-2018 14:25:16
Wat fijn! Gefeliciteerd en heerlijk deze lieve mensen op ml met alle steun, zelf ook dankbaar met een x aantal lieverds van hier❤️
 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Bepje  schreef op: 12-03-2018 19:42:13
Goed gedaan !
 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Jen9  schreef op: 12-03-2018 20:44:55
Goed zeg!
 
Quote
RE: salaris en functieonderhandeling
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 13-03-2018 16:31:48
Ik kijk ook altijd naar andere vacatures in dezelfde branche waar je meer kunt verdienen. Dit heb ik vorige week ook benoemd, dat ik bij bedrijf X 400 euro netto meer kan verdienen, maar dat ik graag hier zou willen blijven werken omdat ik het bedrijf zo goed  vind Het had iig het gehoopte effect. Verder benoem ik dat ik in hectische periode prima mijn hoofd boven water kon houden (terwijl de helft van het team overspannen was, maar dat zeg ik niet ik praat alleen over mezelf). En dat ik een trouwe werknemer ben die als ik het eenmaal naar mijn zn heb, niet zo snel over zal stappen naar elders.
 
Quote
Navigatie


Reageren op salaris en functieonderhandeling
Naam
Bericht