Menu
 

Topic:

Svpo school

Vlindertjes  schreef op: 28-12-2017 18:50:19
we zijn ons aan het verdiepen in het voortgezet onderwijs en zijn heel benieuwd naar ervaringen met een svpo school. Misschien hier iemand die er ervaring mee heeft?
 
Quote
Navigatie
RE: Svpo school
Duifje  schreef op: 28-12-2017 20:08:05
Wat is een svpo school?
 
Quote
RE: Svpo school
Anon  schreef op: 28-12-2017 20:34:33
als je er heen gaat omdat je kind behoefte heeft aan wat meer begeleiding zou ik goed navragen of ze het wel kunnen bieden. Hoor menig ouder klagen dat ze hierin tekort schieten.
 
Quote
RE: Svpo school
Kees  schreef op: 28-12-2017 20:40:12
vriendje van mijn zoon is aangemeld voor volg schooljaar maar de kans is zooooo klein dat je er doorkomt want er zijn bizar weinig plaatsen.

dit jongetje gaat er vnl heen omdat het heel streng en correct is.
ik begreep dat het allemaal lange dagen zijn.

ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. klinkt aantrekkelijk die kleine klassen maar is het ook echt goed onderwijs? 
 
Quote
RE: Svpo school
Debbel79  schreef op: 28-12-2017 21:01:34
Het lijkt mij echt helemaal niks 
Wat zou de reden zijn dat je een kind op het voortgezet onderwijs nog zo kort zou houden? Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat een puber hier zelf om vraagt. 
Kan het mis hebben hoor. (Hier gelukkig een puber die geniet van haar vriendinnen en de gezellige drukte op haar gewone middelbare school(havo)

Ik kan me wel voorstellen dat een kind een grote middelbare school te groot vind en zich er niet prettig bij voelt. Om deze reden heeft mijn dochter gekozen (heel belangrijk, zelf de keuze laten maken) voor een school die dik 20 minuten verder fietsen is, maar echt kleinschalig is (350 leerlingen van mavo tot vwo). 
Ook geen mega klassen (23 kinderen) ook veel 1 op 1 contact, maar wel verder gewoon een normale school. Alleen wat compacter.
 
Quote
RE: Svpo school
Kees  schreef op: 28-12-2017 21:16:46
nou geloof me...dit jochie kan wel een strakke hand gebruiken

ik denk ook echt dat er kinderen gebaat zijn bij strak en regelmaat maar ik vind het toch wat weghebben van een kruising tussen speciaal onderwijs en een internaat ofzo ...
niks mis mee.  die van mij zou ook ongelukkig zijn.

wat ik alleen mis is de info over bijv sport toneel muziek.. de gewone basisvakken geloof ik allemaal wel maar de rest?
 
Quote
RE: Svpo school
Anon  schreef op: 28-12-2017 21:24:16
De extra dingen zijn er juist niet. Dat maakt het betaalbaar. Anders kom je uit bij particuliere scholen en betaal je 20.000 euro per jaar 
 
Quote
RE: Svpo school
Pup78  schreef op: 28-12-2017 23:36:09
Volgens mij hebben ze 4 dagen tot 17.00u les.  Dus een dag in de week vrij.  Sporten en huiswerk is zoveel mogelijk op school.
Klassen van maximaal 16 l.l. hoor ik hier.
Verder heb ik niet begrepen dat het speciaal heel streng en correct is. 
 
Quote
RE: Svpo school
Bepje  schreef op: 29-12-2017 01:24:40
Ik ken een kind dat erop zit.  Kind en ouders zijn er erg over te spreken. Het is helemaal niet bijzonder streng ofzo, gewoon heel goed georganiseerd.  Dit kind heeft verder niet iets bijzonders nodig aan begeleiding en er is ook niets mee aan de hand.

Voor hier is het net te ver ,30km, en onhandig met het ov, dat hebben we wel maar basic dus veel reistijd maar mij lijkt het een hele prettige school. Lange dagen maar je bent wel klaar, ideaal, voor mijn kind wat moeite heeft met plannen en nog geen ervaring met huiswerk leek het mij echt wel wat. Maar goed, te onhandig helaas. 
 
Quote
RE: Svpo school
Cora38  schreef op: 29-12-2017 08:53:10
Het zou mij wel wat lijken voor mijn jongste die nu in groep 7 zit. 
De school heeft wel wat weg van een verlengde basisschool, wat niet voor iedere leerling gaat werken, maar voor mijn zoon zou het ideaal zijn.
Helaas geen scholen hier in de buurt (Rotterdam) dus gaan we verder kijken.
 
Quote
RE: Svpo school
Vlindertjes  schreef op: 29-12-2017 18:20:20
Wij twijfelen dus, onze dochter krijgt waarschijnlijk een mavo advies maar zit met talen op vwo advies. Ze wil zelf graag havo doen en dat is op die school realistischer dan op een normale school.alle kinderen krijgen daar de eerste 3 jaar op havo/vwo les. 
Maar ze kan dan door de lange dagen niet op de sporten blijven die ze nu ook doet maar daarentegen hoeft ze thuis nauwelijks huiswerk te maken. Ze doen wel veel baken ook via de wereldschool.
 
Quote
RE: Svpo school
Bepje  schreef op: 29-12-2017 19:08:43
Gaat ze met sporten na de zomer mogelijk naar een andere groep/team met andere trainingstijden ? Valt er een mouw aan te passen met de sportvereniging ?
 
Quote
RE: Svpo school
Mv5  schreef op: 29-12-2017 20:04:27
ik moest googlen wat het was, kende het niet. hier in de buurt is het er ook niet (en mijn kinderen zitten al op de middelbare of studeren al). het klinkt op zich heel fijn voor sommige leerlingen. maar niet iedereen heeft dat nodig, de meeste kinderen functioneren ook op een gewone school. ik lees hier wel dingen over lange dagen en dat het erg streng zou zijn. ik weet niet of ik mijn kinderen daar blij mee zou maken.
hoe wordt die selectie trouwens gedaan daar? op basis waarvan selecteren ze?
 
Quote
RE: Svpo school
Bepje  schreef op: 29-12-2017 20:07:30
Van die ene die ik weet moet je je ruimschoots van tevoren opgeven voor de open dag en vandaar uit inschrijven, vol = vol. Lange dagen is wel zo maar dan geen huiswerk, of hooguit wat leerwerk, dus bij thuiskomst ben je klaar. Verder niet bijzonder streng hoor, ik weet niet waar dat idee vandaan komt. 
 
Quote
RE: Svpo school
Pup78  schreef op: 29-12-2017 22:11:05
Nee dat het streng is, heb ik ook nergens teruggelezen of gehoord. Weet ook niet waar dat op gebasseerd is. Op de site van de school bij ons in de buurt staat juist dat ze vertrouwen op een cultuur van persoonlijke aandacht, en niet op protocollen en regels. Ze werken doelgericht, niet regelgeleid. De dochter van mijn collega volgt dit onderwijs, en daar hoor ik het ook niet van terug. 
ik vind het kleinschalig onderwijs een voordeel. Hier nemen ze 80 leerlingen per schooljaar aan, 5 klassen van 16.
Als je je optijd inschrijft (alvast een plaatsje reserveert), heb je toegang tot de informatiedagen en krijg je voorrang als je besluit je in te schrijven. Dat je een plekje reserveert verplicht je tot niets. Als je later beslist het niet te doen, dan kan dat uiteraard. Maar ze wijzen leerlingen toe op volgorde van reservering. Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief en daarmee reserveer je ook automatisch al een plaatsje. Dat hebben wij dus al gedaan voor onze zoon. We moeten nog gaan onderzoeken en kijken hoor en weet helemaal niet of hij dat niveau van onderwijs (mavo-havo-vwo) aan kan, maar kleinschalig onderwijs spreekt ons heel erg aan. Sowieso moet hij zelf beslissen, dus zullen we verschillende scholen in de buurt afgaan.
 
Quote
RE: Svpo school
Vlindertjes  schreef op: 30-12-2017 12:04:10
Wij hebben begin groep 7 dus ook al gereserveerd en zijn naar een informatie middag geweest. Het kleinschalige spreekt ons erg aan maar ze moeten wel vrij zelfstandig werken. Tijdens de huiswerk uren zit bijvoorbeeld de leraar Nederlands erbij en heb je vragen over wiskunde kan het zijn dat de leraar het antwoord niet weet en dat ook moet uitzoeken. Duits en Spaans kun je volgen via de wereldschool maar is dus geen leraar voor op school. 
Maar de leraar kent wel alle leerlingen bij naam en lijken veel betrokkener te zijn. Er is bv geen lerarenkamer maar ze zitten in de kantine....
 
Quote
RE: Svpo school
Doen  schreef op: 08-01-2018 20:24:27
Ons kind zit er op school en ik kan het iedereen aanraden. Streng is het helemaal niet, ik zie (en hoor) verhalen over betrokken docenten. 4 dagen van 8.50-16.55, dag 5 ben je vrij. 1x per 4 weken heb je een hele dag gym. De indeling daarvan is op basis van interesse. Onze oudste heeft vorig jaar het VWO op een andere school afgerond, de chaos die wij daar zagen ontbreekt hier. Voor iedereen gelden dezelfde regels, docenten zijn echt gemotiveerd. Zeker geen kruising tussen een internaat en speciaal onderwijs, eerder particulier. Geen tussenuren, er is voor elk vak duidelijkheid en je kunt tijdens begeleid werken altijd bij een docent aankloppen. Elk jaar 2 taalreizen. Als je kind de kans krijgt zou ik het zeker doen. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Svpo school
Naam
Bericht