Menu
 

Topic:

Mirena

Vera  schreef op: 27-11-2017 15:25:34
Hoi,
Nu weet ik vrij veel over anti conceptie maar de volgende vraag dus niet.
Ik heb de Mirena spiraal nu 5 jaar dus hij is officieel aan vervanging toe. Nu vvroeg ik me dus af of hij ook zonder de hormonen zijn werk blijft doen. Als dat namelijk het geval is, laat ik hem lekker zitten
Mijn filosofie is, hij geeft hormonen af zodat hij een dubbele bescherming is maar hij werkt ook gewoon als een kopspiraal dus dan zou hij kunnen blijven zitten en ben ik mooi gelijk verlost van die vervelende hormonen (en ja ik weet dat ik dan weer ongesteld zou worden, dat begint nu alweer, de cyclussen begin ik alweer te voelen)
Uiteraard heb ik hier ook een afspraak bij de dokter over maar ik wil me gewoon graag even 'voor-inweten' . Als nu iedereen hier zegt dat bij vervangen moet worden dan kan ik hem maar beter gewoon bestellen. Scheelt me een rit naar de dokter.
 
Quote
Navigatie
RE: Mirena
Banana  schreef op: 27-11-2017 15:32:00
ik heb een koper maar ook die moet om de 5 jaar vervangen worden 

mirena heb ik niet veel verstand van weet dat veel mensen kiezen voor mirena ivm hormonen en dat hij dus niet aborteert zoals de koper wel doet 
hoe dat zit als hormonen uitgewerkt zijn weet ik niet 
 
Quote
RE: Mirena
Cora38  schreef op: 28-11-2017 06:38:33
Waarom dat weet ik niet, maar mijn huisarts zei dat hij wel vervangen moet worden. Als je hem na 5 jaar nog een tijdje laat zitten geeft niet, want de fabrikanten bouwen wel een zeer ruime veiligheidstijd in voor dat hij niet meer werkt. Een half jaar kan in ieder geval wel.
Je kan hem dus niet eindeloos laten zitten.
 
Quote
RE: Mirena
Katrientje  schreef op: 28-11-2017 07:21:15
Ik hebijn mirena 7 jaar laten zitten en werd nog niet ongesteld. Hij kan niet eindeloos blijven zitten. Maar bij mij was het geen probleem. Is wel per persoon verschillend.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Mirena
Naam
Bericht