Menu
 

Topic:

zwemdiploma

Anne  schreef op: 16-10-2017 09:37:39
Ik ben op zoek naar advies, want ik ben vast niet de enige moeder die hiervoor staat.
Voor de zomer kon kind volgens zwemles absoluut niet meer voor A zwemdiploma. In de zomervakantie veel gezwommen en is kind gegroeid in zelfvertrouwen. Na 4 weken zwemles na de zomer mocht kind oefenen voor B zwemdiploma alvast. De 2e zwemles daarna hoorden we dat kind bijna C zwemdiploma al aan zou kunnen. 
Zwemlessen kosten zoals jullie weten veel geld. Hier 55 euro per maand. Diploma zwemmen in half November en daarna weer eind Januari 2018. 
Officieel mag een kind zwemdiploma's over slaan om een hoger diploma te halen. Onze zwemschool geeft wel aan een proefdiploma les te willen. 
Waar zouden jullie voor kiezen?
November proefzwemmen A en week later A en dan 2,5 maand nog zwemles (kosten en het kind kan het al) en Januari B en week later C
November proefzwemmen en week later B en dan 2,5 maand nog zwemles (kosten en kind kan het al) en Januari C
November proefzwemmen en week later C en dan klaar met zwemles (met altijd risico dat het kind het niet haalt natuurlijk).
Zelf hadden wij als optie nog Novermber B en week later C, zwemschool wil eigenlijk liever niet zonder proefzwemmen omdat het lesbad anders is als het diploma bad (diplomabad is wel bekend bij kind)

Voor nu komt kind iets te kort in door het gat zwemmen en de borstcrawl moet op een bepaalde manier wat niet helemaal nog lukt. Er zijn nog 4 lessen voor het diploma zwemmen en thuis kunnen we ook nog 2x oefenen in zwemles bad en 2x  in diplomazwembad.

Ben benieuwd naar hoe en waarom welke optie julie zouden kiezen en jullie meningen. En of er al ouders zijn die diplma's overgeslagen hebben voor kind.
 
Quote
Navigatie
RE: zwemdiploma
Harleysmama  schreef op: 16-10-2017 09:58:04
Nog nooit gehoord dat een diploma wordt overgeslagen en vind dat ook niet wenselijk. B en C hebben weer hele andere eisen en als ik zo lees heeft je kind nog moeite met borstcrawl en het gat. En zoveel extra kosten maak je niet. Want na A kunnen ze zo doorstromen naar B en meteen erna 6.

Ik zou zeggen gewoon proefzwemen en dan laten opgaan voor A en dan meteen B en C. 
 
Quote
RE: zwemdiploma
Harleysmama  schreef op: 16-10-2017 09:58:42
6 is C
 
Quote
RE: zwemdiploma
Anne  schreef op: 16-10-2017 10:02:53
diploma's mogen niet op 1 dag. 
 
Quote
RE: zwemdiploma
Son  schreef op: 16-10-2017 10:02:55
Ook nog nooit van gehoord eigenlijk.

Maar als je kind C aankan....dan lijkt  A en B me zwaar overbodig.....

Want je kan bij C echt niet per ongeluk dingen niet geleerd hebben die je bij a en b geleerd hebt..je moet juist van alles een beetje meer / beter kunnen
 
Quote
RE: zwemdiploma
Mv5  schreef op: 16-10-2017 10:37:49
Nooit gehoord van diploma's overslaan bij het abc. Ik zou voor de eerste optie gaan. Als C toch een week na B kan, is dat heel handig en die 2,5 maand zwemles kan jullie kind dan gebruiken om te werken aan de borstcrawl en onder water zwemmen.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Minou  schreef op: 16-10-2017 11:32:32
Optie 1
 
Quote
RE: zwemdiploma
Dano  schreef op: 16-10-2017 13:13:37
Nee hoor gewoon ABC doen. Als je kind groot is kan het zijn dat hij/zij voor een bepaald werk z’n diploma’s moet laten zien. Als dat niet kan moet je kind straks op zijn 21e ofzo opnieuw afzwemmen 😂
( mijn moeder werkte in het zwembad en had regelmatig “grote”mensen die nog een keer les namen en meteen mochten afzwemmen omdat ze het diploma
kwijt waren of niet gehaald hadden.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Ma Dalton  schreef op: 16-10-2017 13:47:46
ik zou niet overslaan. Bij ons was het bij mijn oudste 3 dat er maar 6/ 8 weken tussen a en b zat en dan maar een week of 4 naar c. 

ik zou denk ik niet gaan fröbelen met die diploma's door over te slaan. Ik snap het ook niet als dat zou mogen eigenlijk.

proefzwemmen is bij ons eigenlijk het echte afzwemmen. Alleen zijn de kids dan niet nerveus. Als je dan ziek bent bij het afzwemmen krijg je toch je diploma.

Maar bij ons kun je niet zonder oefenzwemmen 1x minimaal  en proefzwemmen ook 1x, voor je diploma zwemmen.  Ze zijn heel streng met die regels bij ons.
Dus wat je ook allemaal zelf bedenkt ik zou dat wel controleren anders heeft je kind straks geen enkele diploma en jij een grote teleurstelling.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Vera  schreef op: 16-10-2017 14:16:16
Ik ben gewoon klaar met heel dat nederlandse zwemsysteem. Beiden kinderen was het een drama om door dat gat te kunnen, dat heeft de boel vreselijk vertraagd en uiteindelijk hadden ze pas na 3.5 jaar A en B. 
Dus ik zou nu gewoon gaan voor de snelste optie. Ik zu de diploams ook niet overslaan maar zou er wel op hameren dat je graag opeenvolgend die diplomas wil afwerken als je je kind ook voor C wilt laten gaan.
Bij kind 3 ben ik het eens gaan onderzoeken en heb ik hem uiteindelijk ngeshreven in Belgie. Ook omdat ik er tot mijn grote verbazing achter kwam dat de diplomas in NL niet eens geregistreerd worden in een database iod.Heel dat afzwemmen en die diploma's zijn mijn inziens gewoon een marketing truc. DE meeste kinderen vind ik ook totaal niet zwemvaardig na A/B diploma. Tel daar de nodige traumas bij op en je weet hoe leuk het zwemles-verhaal bij ons altijd was. NHierbij zeg ik niet dat ik het niet belangrijk vind dat ze kunnen zwemmen, juist wel dus. Ik heb alleen mijn teijfels over de manier waarop het aangeboden wordt en de regels waar de kinderen aan moeten voldoen.
In Belgie moeten ze ook een programma doorwerken maar zzwemmen ze vooral op lange afstand en kracht/techniek. Dsu als ze daar voldoen aan de eisen van afstand, met hoofd onder water de 7 meter kunnen doen (niet eens meer door een gat, hoera!) dan ben je in principe klaar. Ons ons geval dus al met een klein jaar en hij zwemt nu ook nog veel beter dan de anderen. Hij is watervrijer en technisch beter dan de anderen, scheelt ook dat hij de zwemlessen altijd leuk gevonden heeft. Het was ook allemaal wat relaxster en wat minder met de kunstjes over de zeester enzp. Duiken, zwemmen, onder water en klaar was het...

 
Quote
RE: zwemdiploma
Jolanda1974  schreef op: 16-10-2017 14:46:40
Wat een gedoe zeg!! heb nog niet eerder meegemaakt dat er diploma's overgeslagen mogen worden.

Bij ons zwembad kunnen ze elke week afzwemmen dus geen gedoe met maanden rekken. Heel goed systeem. Kind zwemt af als ze er aan toe zijn.
Beide kinderen hadden met 16 maanden A & B
 
Quote
RE: zwemdiploma
Saskia  schreef op: 16-10-2017 15:18:36
Bij mijn dochter deed een kind A en B in een keer. Zou gewoon optie 1 kiezen en vind het vreemd dat hij niet voor A mag zwemmen maar wel voor B en C.

Laatst ook weer kind van 13 verdronken en ben blij dat mijn dochter A en B heeft. C is zelfde als bij  B alleen met Windjack aan. Die hoefde dus niet en mocht ze zelf een anderr sport kiezen
 
Quote
RE: zwemdiploma
Son  schreef op: 16-10-2017 15:51:00
Ben het zeker niet eens met dat B hetzelfde is als C maar dan met windjack.

C is absoluut veel intensiever. Ze moeten langer onder water, moeten hoekduik en koprol, onder de mat door, over de mat. Buik en rug crawl wordt veel netter beheerst en de banen die ze moeten zwemmen is veel meer, dus er wordt qua conditie ook echt meer verwacht.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Mv5  schreef op: 16-10-2017 18:34:48
Ik ben zelf zweminstructeur (heb dat diploma en mag lessen geven, doe dit als hobby en niet als werk) en er is zeker wel een verschil tussen b en c. C is meer en intensiever en de eisen qua netheid van slagen zijn hoger. Of je je kind c laat halen moet je zelf weten (ik zou het wel aanbevelen) maar als je het niet doet met als reden dat het vrijwel hetzelfde is, sla je de plank echt mis.
Zwemles in België zou ik niet doen. Toen ik als student in een zwembad werkte op een camping zag ik toch echt dat Belgische kids vaak niet goed konden zwemmen. Ze krijgen daar diploma's voor afstanden. Dus als je zonder kopje onder naar de overkant van het bad kan zwemmen krijg je een diploma, ongeacht je zwemtechniek. En heeeel veel ouders waren daar zelf zweminstructeur naar eigen zeggen (en dat blijkt daar qua autorijden ook al geen goed idee). 
Overigens vind ik dat zwemmen door een gat niet bepaald nuttig. Veel kinderen vinden dat eng terwijl het gaat om afstand en er na zwemles nooit meer naar wordt gevraagd. Bij reddingszwemmen moeten ze ook onder water maar dan ligt er gewoon een pion op de bodem tot waar ze minimaal moeten.
En Dano, welk bedrijf vraagt er naar je A-diploma? Is mij nooit gevraagd hoor, alleen de hoogste brevetten van de knbrd bij het zwembad. 
 
Quote
RE: zwemdiploma
Vera  schreef op: 16-10-2017 18:59:51

Laatst ook weer kind van 13 verdronken en ben blij dat mijn dochter A en B heeft. C is zelfde als bij  B alleen met Windjack aan. Die hoefde dus niet en mocht ze zelf een anderr sport kiezen[/quote]

Dat kereltje kreeg een epelepische aanval in het water. Daar kan geen zwemdiploma tegen op!
 
Quote
RE: zwemdiploma
Dano  schreef op: 16-10-2017 19:13:59
Mv5 ik weet het niet helemaal, het was iig de brandweer en het KNRM.

misschien ook defensie maar ik weet het verder niet. iig waren het enkel
beginnende brandweerlieden die hun zwemdiploma kwijt waren en dus serieus een nieuw diploma moesten gaan halen.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Anne  schreef op: 16-10-2017 20:17:51

Quote Dano:
Nee hoor gewoon ABC doen. Als je kind groot is kan het zijn dat hij/zij voor een bepaald werk z’n diploma’s moet laten zien. Als dat niet kan moet je kind straks op zijn 21e ofzo opnieuw afzwemmen 😂
( mijn moeder werkte in het zwembad en had regelmatig “grote”mensen die nog een keer les namen en meteen mochten afzwemmen omdat ze het diploma
kwijt waren of niet gehaald hadden.


echt? Ik heb er nog nooit van gehoord dat mensen daadwerkelijk hun zwemdiploma moeten laten zien. Zelfs ik met Reddend Zwemmen heb nooit een diploma ABC hoeven te laten zien, alleen het vereinse Reddend Zwemmen Brevet. 


Helaas kan (en mag naar ik begreep) er niet meer diploma's op 1 dag gezwommen worden. Proefzwemmen is hier echt bedoeld als proef zwemmen om de kinderen te laten wennen aan het andere zwembad en de manier waarop een diploma zwemmen afgenomen wordt. 


Als wij ABC zouden willen laten doen moet het kind dat nu dus al bijna C beheerst aldus de zwemjuf in november proefzwemmen moeten laten doen met week later A diploma. Dan nog zwemlessen wekelijks waarbij ze niets bijleert (en ons ook veel geld kost) want ze zou in november al klaar zijn om C te gaan zwemmen tot eind Januari om dan B te zwemmen en week later C te zwemmen. Ze hebben echt alleen dan de examen momenten hier vast liggen dus niet elke week de mogelijkheid zoals bij mijn oudste kind wel het val was. Dus ook de kinderen die nu B zwemmen niet de week erna C moeten tot eind Januari wachten om C te mogen halen.

Ik had gehoopt dat er ouders waren die dit kenden. Wij wisten dit ook niet en het kwam ter sprake toen de zwemjuf zei dat kind bijna klaar was om C te halen....en A nog niet hoeft dus toen kregen we dit te horen en gaat iedereen goed nadenken wat voor kind het beste besluit zou zijn. Kind is wel klaar met zwemles, weet precies hoeveel balkjes er in het plafond zitten, hoeveel tegeltjes de trap heeft....

Zo lastig, want ik vind zwemmen zo belangrijk dat ze het goed kunnen......


 


 

 
Quote
RE: zwemdiploma
Nelia  schreef op: 16-10-2017 21:26:48
Je geeft aan dat het gat nog niet goed gaat en de borstcrawl. Lijkt mij dan gewoon dooroefenen en op de normale tijden ABC halen.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Anne  schreef op: 16-10-2017 21:30:53
Ze hebben nog een maand zwemlessen waarin de juf denkt dat ze het zou moeten kunnen leren. Het is niet ons idee, dit komt allemaal van de zwemjuf af dat ze prima C over een maand zou moeten kunnen zwemmen. Gat vorige week voor het eerst gedaan en op 2 slagen na gehaald, borstcrawl voor het eerst gehad op deze andere manier.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Stefke  schreef op: 16-10-2017 21:52:06
Van wie mag ze geen 2 diploma’s op 1 dag halen? Hier kan dat gewoon hoor! Diplomazwemmen is om de 8 weken. Dan zwemmen ze de eerste ronde voor a en de tweede ronden voor B en C. Volgens mij zwemmen ze alleen voor C en krijgen ze B er dan bij (maar dat weet ik niet zeker). 
Misschien wat andere zwemscholen in de buurt vragen of ze daar mee mag diplomazwemmen zodat ze sneller aan de beurt is?
 
Quote
RE: zwemdiploma
Mv5  schreef op: 16-10-2017 21:58:32

Bij brandweer, leger en KNRM kan ik me inderdaad voorstellen dat een zwemdiploma vereist is. Net als in een zwembad. Maar om gediplomeerd toezichthouder te zijn, moet je minstens het oude knbrd a of het huidige life saver 1 hebben of zwemmend redden zwembaden/life guard cursus. Dus of je nou alleen A of ook B en/of C hebt, is dan niet heel relevant lijkt me. Op mijn werk in het zwembad waren er gediplomeerde badmeesters die meer bevoegdheden hadden, maar die moesten dus een van de genoemde diploma's hebben. Daarbij lijkt het me als je C hebt, dat het dan ook duidelijk is dat je de eisen van A en B ook aan voldoet.
Verder; een technisch goede borstcrawl is echt behoorlijk lastig hoor, onderschat dat niet. Ik werk nog elke week aan de verbetering van de techniek van de kids die ik zwemtraining geef (10-12 jaar).

 
Quote
RE: zwemdiploma
Anne  schreef op: 17-10-2017 07:54:23
Van de overkoepelende organisatie die zwemdiploma's uit geeft mag je niet meer dan 1 diploma zwemmen op 1 dag. Anders was eht geen probleem, dan zwom het kind gewoon eerst proefzwemmen, dan voor A en week later B en C.

Mail gekregen van de zwemschool en hun uiteindelijke plan is proefzwemmen B (terwijl de andere kinderen diploma zwemmen B) en de week erop diploma B of C zwemmen afhankelijk hoe ze nog gegroeid is in het gat en de borstcrawl de komende 4 weken van met 4 zwemlessen en 2x met thuis zwemmen om te oefenen.

En toch voelt het raar merk ik als moeder. Net zo raar als nog 2,5 maand zwemlessen wekelijks zonder iets bij te leren na deze serie diploma zwemmen.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Stefke  schreef op: 17-10-2017 08:39:38
Die laatste zin vind ik een beetje jammer....
waarom moet je altijd 'iets leren'? Heeft je dochter het naar haar zin bij de zwemles? Ze werkt sowieso aan haar conditie en is aan het sporten. Wellicht nog met plezier ook. Dat is toch al een meerwaarde ?
 
Quote
RE: zwemdiploma
Anon  schreef op: 17-10-2017 10:35:17
Zwemmen is toch een sport. Ik denk niet dat Pieter van de Hoogenband op zijn zesde net zo hard en technisch zo goed kon zwemmen als dat hij nu kan. Je dochter zal vast in 2,5 maand veel bij leren. Als ze nu nog niet de borstcrawl en het gat voldoende beheerst zal ze over 4 weken dat net aan beheersen. Gaat het je dan om het papiertje of wil je dat ze echt goed leert zwemmen. Ik zou dus nu voor A zwemmen en wellicht voor B en in januari voor C. Als ze voor de zomer haar A diploma wel had gehaald was dat ook het schema geweest neem ik aan. En evt overwegen om het zwemmen om te zetten als echte sport als ze het ineens zo goed kan.

dat gat vind ik altijd een bijzonder fenomeen. Mijn dochter zwom het gat van C al voordat ze haar a diploma had. Conditioneel redde ze a nog niet dus daar moesten we op oefenen.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Banana  schreef op: 17-10-2017 11:08:06
  ik ben serieus in shock 
en dan klagen we met zijn alle dat er zoveel kinderen verdrinken 


ik heb aantal jaar in zwembad gewerkt (15 jaar terug alweer veel veranderd) en heb dus ook opleiding voor zwemonderwijs enz gedaan 
de regels zijn er niet voor niets 

mijn mening tov mijn kinderen is wil je straks net als papa duiken dan haal je abc 
heel simpel 
wil je een zwemsport gaan doen haal je abc 

ik weet nier wleke opleiding deze zwemjuf gehad heeft en hoe zijn loopt te goochelen met diplomas dit is echt in mijn ogen gewoon not done 
voor vakantie geen a en nu ineens c dat kan in mijn ogen gewoon niet 

ik ben heel erg voorstander van gewoon abc in die volgorde en niet tergelijk 
gewoon omdat men kracht opbouwt en zoalng ze lessen ze het zwemmen ook onderhouden 
laat het kinds 3 maanden niet zwemmen en ga dan is kijken hoe het ervoor staat ......

zelfde is als die cursusen die in vaknties gegeven worden binnen 6 weken abc 
kind zwemt 6 weken zwaar intensief vaak veel te jong (4/5/6 jaar) en dan na 6 weken abc en dan een half jaar later verzuipen ze bijna 

en ja gat is over te discusieren hoor helemaal eens maar kract opbouw en techiek opbouw trek je alleen met tijd en volgorde 
dat deze juf tijdenz de a les blijkbaar voor c oefent is in mijn ogen al erg slecht 



o en dan vind ik wel dat leeftijd ook nog een grote rol speelt een kind van bij 9/10 heeft sowieso wat meer kracht enz om wat sneller te gaan als een kind dat net 6 is 
 
Quote
RE: zwemdiploma
Gewoon Ik  schreef op: 17-10-2017 12:47:01
Banana, mijn dochter had voor de zomer ook geen a, maar eind november ook c. Wel de hele zomer gezwommen.  Oké wel maandje langer maar toch.

Maar er is hier geen mogelijkheid een diploma over te slaan. Heb het gelijk gevraagd aan een badjuf haar ogen rolden bijna uit haar kassen bij mijn vraag.
 
Quote
RE: zwemdiploma
Banana  schreef op: 17-10-2017 21:31:41
als jij gewoon het padje volgt dan is het helemaal niet onmogenlijk zeker als zwemschool vaker afzwemt 
hier is 4 keer per jaar afzwemmen dus op zijn snelst is het 9 mnd voor abc  is onmogenlijk omdat ze maar 50 min les hebben per week 
heb jij 2x per week les en zwemmen ze  elke maand af is het helemaal niet onmogenlijk 
maar diplomas overslaan is gewoon not done je volgt een pad 

zou mooi wezen ga lessen voor me rijbewijs maar hey kan het zo goed volgende maand doe ik rijexamen in een vrachtwagen  en tja als ik vracht wagen kan rijden hoef ik mijn gewone rijbewijs ook niet meer kan immers rijden toch 
 
Quote
RE: zwemdiploma
Duifje  schreef op: 18-10-2017 13:03:17
Ik zou ook de gewone route volgen. Waarom zou je iets afraffelen? Zwemles kan toch ook gewoon leuk zijn. Zie het als een extra training. En ja het kost geld, maar dat kosten andere sporten ook. En bij andere sporten hoef je niet per se goed in te zijn, maar zwemmen is juist iets wat je in ons waterlandje toch juist wel echt goed onder de knie moet hebben.
Je zegt zelf dat ze nu nog iets te kort komt, laat haar die extra lessen gebruiken om de behendigheid goed onder de knie te krijgen en kracht op te bouwen om langere tijd in het water te overleven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op zwemdiploma
Naam
Bericht