Menu
 

Topic:

Ziek..toch werken..want geen Inval

Jen9  schreef op: 21-09-2017 15:57:46
Ik Werk  in de kinderopvang.. Laatst was ik ziek..koorts o.a. We hebben invalappgroepen..maar om 6 uur s ochtends reageerde niemand..Dus met mijn zieke kop toch maar in de auto gestapt. Ik stond alleen die dag. Er bleek de gehele dag geen inval beschikbaar te zijn....Ik was niks waard en heb op de bank boekjes gelezen en gehangen.... 

Kantoor zegt..tja..hoort bij de branche...Ik vind t niet kunnen.

Hoe is dit bij jullie op de kinderopvang geregeld..

Ik ben trouwens zelden ziek....
Heeft echt lang geduurd ook voordat ik er af was en voel me nog steeds niet top...Het was een vrijdag en ook de maandag erop geen inval te vinden.... Dus heb gewoon te lang ziek doorgewerkt.....
 
Quote
Navigatie
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Kriebel  schreef op: 21-09-2017 17:40:44
ik werk in de detailhandel. Maar daar gaat het precies hetzelfde. Niemand die kan of wil invallen zodat je zelf maar gaat werken. 

 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Bettie  schreef op: 21-09-2017 17:40:47
Geen idee hoe het hier in de regio geregeld is. Heb er nooit mee te maken gehad. Maar heb je stukje met verbazing zitten lezen.

ALS jij die enkele keer ziek bent dan is het toch het probleem van je werkgever en niet die van jou?! Of ben ik nu zo hard en abuis dat ik dit zegt. Het is toch te zot voor woorden dat jij ziek aan het werk gaat en moet?!

Hoop trouwens dat je je snel weer wat fitter voelt.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Danna  schreef op: 21-09-2017 17:47:36
Heel bijzonder. Probleem voor je werkgever, en niet voor jou. Als ouder zou ik op zijn zachtst gezegd niet blij zijn als mijn kinderen verzorgd zouden worden door een zieke leidster! Als kindjes koorts hebben mogen ze niet komen, en een leidster die ziek is wordt verplicht te komen werken?

Bij mijn kinderen heb ik nooit gehad dat er geen invalleiding was. Op de basisschl hebben de kinderen wel eens vrij als er geen invaller is en de juf is ziek. Heel vervelend voor ouders die moeten werken, maar zeker niet het probleem van de zieke juf. 
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Nelia  schreef op: 21-09-2017 17:56:39
Inderdaad. Denk dat ik mijn kids zelfs weer mee had genomen en was gaan thuiswerken. Tja, voordeel heb ik dan weer dat dat kan. Collega's vangen bij ziekte mijn werk wel op. Hiervoor in de zorg gewerkt. Melde je je ziek voor de dienst en afdelingshoofd regelde vervanging. Kon dit niet vanuit de poule, dan sprongen andere afdelingen bij.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jen9  schreef op: 21-09-2017 18:02:28
Ouders weten dit natuurlijk ook niet..Ik zet mijn beste glimlach op...😙.. Paracetamol en ibuprofen..en je kan best wel weer wat..maart kan de bedoeling niet zijn..Weet dat dit in veel branches zo is...  We moeten zelf eerst voor inval zorgen..maar soms bel je letterlijk 40 man..en kan niemand....
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jen9  schreef op: 21-09-2017 18:04:03
Dank je Bettie..gaat gelukkig een stuk beter.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Nelia  schreef op: 21-09-2017 18:04:14
Dat je bij het opnemen van een vakantiedag zelf voor vervanging moet zorgen, kan ik mij nog iets bij voorstellen, maar niet bij ziekte!


 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Mamajenti  schreef op: 21-09-2017 18:16:07
Werken met ziekte is Arbo technisch volgens mij niet eens toegestaan, laat staan volgens de strenge controles van de GGD. Als ik ziek was toen ik op de BSO werkte, was ik ziek en had mijn werkgever een uitdaging. Desnoods ging mijn leidinggevende op de groep staan.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Stefke  schreef op: 21-09-2017 18:45:46
Ik vind inval zoeken bij ziekte niet de taak van de werknemer! (Ruilen ivm bruiloft oid zou eventueel nog kunnen dat je dat zelf zou moeten regelen...)

En als ik er als ouder achter zou komen dat er een ZIEKE leidster de verantwoordelijkheid had over mijn kind zou ik WOEST zijn en op hoge poten naar kantoor bellen! Jij kunt er niks aan doen, dan komt er maar iemand van kantoor! Luiers verschonen en flesjes geven kan iedereen! (Daar bedoel ik niet mee dat jouw werk niks voorstelt, maar dat je noodgedwongen als niet-opgeleide met gezond verstand een dag in de overlevingsstand door zou moeten kunnen komen). 
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Son  schreef op: 21-09-2017 19:52:02
What !? Serieus ?
Ik bel mn baas....ik zeg "ik ben ziek"
Het probleem is verplaatst en ik duik mn bed in.

Zo hoort t te gaan. Als je ziek ben kan je niet werken natuurlijk !
Slechte zaak hoor !
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jomi  schreef op: 21-09-2017 20:08:44
Ik werk in de zorg, zelforganiserend. Bij ons is ziekte vervanging ook een groot probleem, maar wel een probleem van de werkende collega's. Die moeten soms dubbele diensten draaien om het rond te krijgen, maar ziek is echt ziek.

Het is trouwens ook echt onverantwoord om ziek aan het werk te zijn.

Door ziek wel te komen werken, komt je baas en er wel makkelijk vanaf. Vervanging regelen is niet jouw verantwoordelijkheid als je ziek bent. En natuurlujk voel je je verantwoordelijk, maar het is niet jou verantwoording. Dus voortaan lekker in bed blijven als je ziek bent.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jen9  schreef op: 21-09-2017 20:21:02
Ik ben benieuwd naar de oplossingen die jullie werkgevers hadden.. Kunnen jullie mij die geven? Wij hebben een invalpool maar door de grote schaarste aan personeel momenteel is die bijna altijd leeg. Voorheen altijd les gegeven in allerlei onderwijssituaties...en idd..dan wasct bellen en dat was t...

Jomi....ik rijd zes uur weg.. Dan kan.ik.nog niemand bereiken..Was die nacht ziek geworden...En geloof me...wetende dat die kinderen voor de deur staan..f an.lig je echt niet lekker..in je bed
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Mv5  schreef op: 21-09-2017 21:18:57
Ik vind het heel raar dat je ziek moet komen werken. Ik vraag me dan ook af wat er gebeurt als er echt iets heel ernstigs en dringends aan de hand is, als je bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis moet. Dan moet er toch ook iemand komen? Desnoods iemand die niet bevoegd is, een vrijwilliger of stagiaire of zo.
Daarnaast vind ik het heel vreemd dat dit jouw probleem is. Op mijn werk is dit niet zo, ook niet bij de ploegendiensten en op mijn bijbaan van vroeger waar ik af en toe nog uithelp ook niet. Daar vinden ze het overigens wel zo prettig als je al vroeg belt. Dus als je avonddienst hebt en je bent ziek, bel je niet een half uur van tevoren maar in de ochtend al. Als het niet anders is, werken ze met een persoon minder in de ploeg. Niet ideaal, maar soms moet het. Maar als je veertig potentiële invalkrachten hebt, vind ik het wel heel vreemd dat ze allemaal niet kunnen, zeker voor iemand die verder nooit ziek is. 
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Caatje  schreef op: 21-09-2017 21:43:39
Wij hebben een uitzendbureau waar inval vandaan komt. Als daar niemand is, worden mensen van andere vestigingen gevraagd als ze niet werkzaam zijn op die dag. Maar als er echt niemand is, staat mijn leidinggevende zelf op de groep. 
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Kees  schreef op: 21-09-2017 23:20:02
heel herkenbaar Jen!
hier precies zo!

invallers zijn er momenteel ampwr, geen idee waarom..ook onze eigen flexers zijn schaars net als uitzendkrachten.

wij werkten vorige week met een leidster te kort pp de groep; echt idioot!
gelukkig kunnen we vaak onderling regelen met vaste collega's maar door vakanties likte het niet....

heel heel heel erg dramatisch.
ik vind je wel superstoer dat je zo'n groot verantwoordelijkheidsgevoel draagt!
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Katrientje  schreef op: 22-09-2017 07:51:26
Bij de thuiszorg hetzelfde. Wanneer ik mij ziek melden belde ze drie keer op een dag of ik toch niet naar die ene meneer kan of dat ze een probleem hebben. Menigmaal met koorts of overgeven gedwongen om te werken anders schreven ze werkweigering. Nu ontslag genomen. Ik was soms nog zoeker als cliënt waar ik kwam.

Nu moeten ze het altijd zonder mij doen en zelfs nu werd ik gebeld.....we hebben een probleem.

Ja inderdaad een groot probleem. Jullie zien medewerkers als poppetjes die goed zijn wanneer ze doen wat jullie willen. Ik voelde mij geen mens en niet gerespecteerd. En inderdaad de problemen zijn van kantoor, niet van mij, los ze zelf op. 

Personeel te weinig, niemand die dit werk wilt doen, voor het salaris en de regels die we hebben.

Mijn tip kom voor jezelf op, bewaakt je grens en hou problemen bij degene die een probleem heeft. Jij bent ziek dus in bed. Einde.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Debby1977  schreef op: 22-09-2017 08:13:04
Ik werk in de zorg en wij als team vangen ziekmeldingen zelf op. Laatst was het helaas niet gelukt en kwamen ze in de ochtenddienst een man tekort. Ik heb toen als nachtdienst zijnde al wat mensen die toch al wakker waren verzorgd zodat ze het alsnog met zijn drieën rondkregen. Bij ons op het werk wordt nooit gezegd dat we toch maar zelf moeten werken, alleen als een collega zich ziek meldt en een dienst met jou had geruild. Dan moet je dus wel terugkomen voor je eigen dienst. Tenzij zich iemand anders al aanbied te komen werken.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Marjolein1976  schreef op: 22-09-2017 08:44:35
Het is logisch dat om 6 u 's ochtends niemand binnen een app groep reageert. In ons geval wordt er door nachtzorgteam gebeld. En jouw geval zou een leidinggevende gebeld moeten kunnen worden. Het is te zot voor woorden dat een ziek persoon op een groep met kinderen staat, die hoort in bed te liggen. 
Zo is er niet bepaald sprake van goed werkgeverschap. Dit zal bespreekbaar moeten worden gemaakt binnen het team. Dit is te kwetsbaar, als je was opgenomen in het ziekenhuis was er letterlijk geen opvang. 

 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Mv5  schreef op: 22-09-2017 10:33:29

Je verantwoordelijkheidsgevoel heb ik inderdaad heel veel respect voor. Maar dit is zeker iets dat bespreekbaar moet worden, want het lijkt me vreemd dat kinderen niet mogen komen als ze ziek zijn en de leidsters dat zelfs moeten.
Debby, wat jij zegt over dat als je je dienst ruilt en diegene is dan ziek dat je dan alsnog moet komen vind ik ook vrij vreemd. Als je je dienst ruilt, is het daarna toch niet meer jouw probleem. Heb wel eens gehad dat ik een dienst had geruild en degene die die dienst overnam er later achterkwam dat hij toch niet kon. Die moest toen zelf weer vervanging regelen, mijn probleem was het niet meer. En als hij ziek was geweest, was het het probleem van de werkgever geweest, niet het mijne.
Heb zelf trouwens ook ooit ziek gewerkt. Werd in de nacht van oud en nieuw ziek, drie keer overgegeven, maar ja, had ochtenddienst en dan kun je je natuurlijk onmogelijk ziekmelden omdat er dan toch niemand anders kan komen en omdat het nogal een dag is waarop de kans dat je ziek bent 'je eigen schuld' (lees; te diep in het glaasje gekeken) is (was in mijn geval niet zo overigens), dus heb toen op een ontbijt van een droge cracker (meer kreeg ik echt niet naar binnen zonder dat het er weer uitkwam) gewerkt, maar man wat heb ik me toen ellendig gevoeld zeg.

 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Smvn&d  schreef op: 22-09-2017 12:38:46
Lijkt mij in jou geval dat het jou baas zijn probleem is.
Herken het wel bij mijn man, niet kwa inval, want die is er gewoon sowieso niet, speciaal vakgebied.
Maar hij gaat dan ook te lang door. En dat is een paar maanden geleden letterlijk bijna zijn dood geworden en hij heeft weken in het ziekenhuis gelegen.
Dat allemaal omdat hij dacht wel even door te kunnen met een longontsteking. Gelukkig is hij daar zelf ook van geschrokken.
En ik heb uiteindelijk gewoon zijn baas gebeld en gezegd en nu is het klaar. 

In de zorg hadden wij het ook wel vaak, ik werkte vaak 1,5 dienst omdat er mensen tekort waren en er niemand kon. Soms ging ik maar gewoon door en werkte ik van 7:00 tot 22:00. Maar ook omdat er niemand wilde. En ik had toen toch nog geen kinderen en vond het niet zo erg.
Als iedereen ff 1 extra ding van 10 minuten zou doen dan was het ook opgelost. Maar nee stel je voor dat je dat ff doet voor je collega's.
Maar het is altijd nog het probleem van de baas.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Kees  schreef op: 22-09-2017 14:58:35
ik snap dat mensen zeggen dat het probleem vd werkgever is maar ik vind het anders voelen in de KOV

als wij het af laten weten duperen we kids ouders en collega's!
en natuurlijk ziek is ziek maar de verantwoordelijkheid voelt zo groot. beter half werken dan niemand...

mijn werkgever ziet ook de ernst blijkbaar niet in..schofterig om.zo met personeel te spelen he
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jen9  schreef op: 22-09-2017 15:05:12
Ergens snap ik het ook wel...Er komen weinig pm-ers van school terwijl er steeds meer kinderen naar de opvang komen .    We zijn gewoon te weinig mensen...maar misschien moet je dan even minder kinderen aannemen...
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Mv5  schreef op: 22-09-2017 15:08:14

Tuurlijk kees, ik snap die verantwoordelijkheid wel hoor. Daar heb ik ook veel respect voor. Maar niet voor de werkgevers die vinden dat een ziek iemand zelf vervanging moet regelen.
Heb het op de zwemclub wel eens gehad dat bijna alle trainers ziek waren of niet konden, waardoor we met zijn tweeën vijf groepen les hebben gegeven. Stond ik lekker in mijn eentje voor drie groepen kids tegelijk (in totaal zo'n 25). Niveau en leeftijd en tempo enorm verschillend, behoorlijk wat kids met een labeltje, maar het is gelukt. Ik kon ze alleen niet de aandacht geven die ik graag wil geven. Voor een keertje te doen, maar ik dit elke week moest doen dan kapte ik er per direct mee.
Een les cancellen zou kunnen, maar de dag zelf nog is een beetje lullig. En daarbij, de mensen betalen ervoor dus dan krijg je daar ook weer gedoe over van ouders.

 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Nellemv2  schreef op: 22-09-2017 15:56:40
Herkenbaar! Hier ook in de kinderopvang en gebeurt regelmatig dat de invalpool leeg is. Dan komt er een uitzendkracht; als er iemand is. En anders hebben we pech..
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Ma Dalton  schreef op: 22-09-2017 18:57:00
En dat gaat dan goed, tot je flauwvalt in de groep met kindjes. En dan? 

Ik vind het lief en loyaal bedoeld, maar totaal misplaatst. Al die ouders die nu dankbaar zijn dat zo'n kdv opengaat zonder gestrubbel, die staan vooraan te schreeuwen dat je nooit naar je werk had mogen komen terwijl je ziek was als er iets gebeurd terwijl jij het niet hebt gezien. 

En je baas gaat niks anders regelen.. want jij doet dat wel ( of komt zelf) maar dat is dus zijn verantwoordelijkheid.. makkelijk bij jou verlegd. Zolang je blijft komen en het zo oplost,lost je baas het zeker niet op...
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jen9  schreef op: 22-09-2017 19:50:47
Nou...ben er behoorlijk mee bezig
. laat t niet zomaar gebeuren... 
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Proestie  schreef op: 23-09-2017 12:58:49
Wat slecht inderdaad. Maar ik begrijp ook dat je wel bent gegaan. Ik werk op een psz en bij ons is het goed geregeld. Mijn naaste collega's zijn ontzettende schatten en over en weer zullen we alles op alles zetten om het onderling op te lossen. Dan melden we het gewoon kant en klaar bij onze leidinggevende  . Maar ook een stukje zorg naar elkaar. Een paar maanden geleden was mijn collega ziek. Ze had de ochtend gewerkt en ik kwam de middag. Ik schrok ervan toen ik haar zag. We hebben haar tussendoor naar huis gebracht en gelijk geregeld hoe we het voor de volgende dag zouden doen. Omdat het geregeld was heeft ze aan het ziek zijn toegegeven. Ik weet dat mijn collega's dit omgekeerd ook voor mij zouden doen. 
Maar ik moet ook zeggen dat mijn leidinggevende zou zeggen: ziek is ziek, desnoods gaat de psz dicht. 
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Soesjaa  schreef op: 27-09-2017 10:07:08
Ik werk in een apotheek maar bij ons ook altijd een heel groot probleem als je ziek bent.. 

Ten eerste krijg je allerlei verwijten om de oren dat je ziek bent en daarna mag je zelf al je collega's afbellen om te kijken of er iemand kan komen werken omdat jij ziek bent. 

Er gaat zelfs nu een bellijst opgesteld worden daarvoor..

En als je dan eindelijk ziek 'mag' zijn en er is vervanging, dan word je elke dag gevraagd wanneer je weer beter bent..

Voor de mensen die niet zijn is het ook weer een probleem, want je wordt gewoon gebeld en er wordt van je geeist dat je alles laat vallen en opvang regelt voor je kinderen en komt werken.

En als je niet kan of geen opvang kunt regelen dan mag je op kantoor komen om aan te horen dat als je niet zorgt dat je voortaan wel komt dat je een andere baan kan gaan zoeken..

Het is dat ik het ontzettend naar mijn zin heb met mijn collega's, maar anders....   
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jen9  schreef op: 27-09-2017 11:57:58
Volgens mij is dit zo in alle takken van de zorg..Een vriendin van mij in de ouderenzorg kreeg te horen... ziek zijn is een.keuze.....
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Smvn&d  schreef op: 27-09-2017 15:34:50
Maar juist in de zorg en kinderopvang is het toch bizar, kom op je werkt met de gevoeligste doelgroep.
Kinderen die nog niet volledig ingeent zijn, oudere die zwak zijn, mensen die in het zh liggen omdat ze al erg ziek zijn.
Apotheek waar je medicijnen komt halen omdat je ziek bent..
Juist bij die doelgroep zou het niet moeten kunnen om ziek te werken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ziek..toch werken..want geen Inval
Naam
Bericht