Menu
 

Topic:

Voetschimmel

Duifje  schreef op: 17-08-2017 19:37:08
welk middel kan ik her beste gebruiken tegen voetschimmel?
Helaas heb ik het na de vakantie toch weer opgelopen, ondanks slippers dragen, voeten goed drogen etc. Ik ben er blijkbaar gevoelig voor. 
 
Quote
Navigatie
RE: Voetschimmel
Jen9  schreef op: 17-08-2017 19:51:09
Ik en mijn kinderen zijn ook gevoelig.lamisalate werkt bij t best..Maar die goedkope van bijvoorbeeld t Kruidvat helpen ook prima.... Als je de gebruiksaanwijzing maar goed volgt..Niet stoppen omdat je geen last meer hebt..maar echt de voorgeschreven duur aanhouden..
 
Quote
RE: Voetschimmel
Duifje  schreef op: 17-08-2017 20:16:28
Ik heb nu ook die van het kruidvat. Ik smeer echt dagelijks en minimaal 2 weken. Ik had gehoopt dat er ook een middel zou zijn wat ook preventief werkt, want elke paar maanden heb ik het wel. 
Gelukkig altijd maar 1 of 2 kleine plekjes, maar ik vind het gewoon vervelend. 
 
Quote
RE: Voetschimmel
Kriebel  schreef op: 17-08-2017 21:55:41
ik heb bij de apotheek miconazolnitraat gekocht. Ik weet nog niet of het werkt, ben net begonnen met smeren.
 
Quote
RE: Voetschimmel
Mv5  schreef op: 17-08-2017 22:46:42
Ik heb daar al vanaf de kleuterschool last van. Gebruik alleen talkpoeder zodat het indroogt. Maar moet er wel bij zeggen dat ik regelmatig in het zwembad ben. Zwem zelf als sport, geef training en heb tijdens mijn studie als bijbaan in een zwembad gewerkt en help daar af en toe nog uit bij drukte. 
Ben ooit eens naar een dokter gegaan toen het echt heel erg was (in de zomervakantie toen ik minstens vijf dagen per week werkte) en die zei dat ik maar een andere baan en een andere hobby moest zoeken. Lekker makkelijk. 
 
Quote
RE: Voetschimmel
Meelezende Pedicure  schreef op: 17-08-2017 23:43:47
Gewoon de simpelste miconazolnitraat werkt prima. Al die dure merken zijn voor een simpele voetschimmel niet nodig. 

Verder goed afdrogen en de handdoek daarna gelijk in de was. Sokken binnenstebuiten wassen. En wanneer je er vaak last van hebt de voeten elke dag insmeren met een honingzalf. Ook kleedjes in de badkamer en op evt toilet zijn niet aan te raden. 

Schimmelnagels zijn wat lastiger te behandelen maar bij de eerste tekenen gelijk de goedkoopste rode nagellak die je kan vinden erop. Dit werkt vaak erg goed. 
Nadeel is, veel schimmels en het is lastig erachter te komen welke schimmel het is. Werkt nagellak niet dan kan je zo'n stift gebruiken om je nagel elke dag te stiften. Nadeel, 1 dag vergeten en je gaat zo weer tig weken terug in je behandeling. 
Huisarts kan je ook medicatie voorschrijven maar zou dat echt als allerlaatste redmiddel gebruiken. Het is erg belastend voor de lever en zijn zware medicatie. 

Succes
 
Quote
RE: Voetschimmel
Mv E.l.s  schreef op: 18-08-2017 23:13:14
Heb er vaak last van, maar heb nu de (preventieve) oplossing gevonden. Want sinds ik dit op mijn voeten smeer, heb ik nergens last meer last van en dat is tee tree lotion, gekocht bij kruidvat.
 
Quote
RE: Voetschimmel
Jen9  schreef op: 19-08-2017 09:51:10
Tea tree olie is in veel landen verboden wegens de bijwerkingen... Nu heeft alles wel bijwerkingen..maar bedoel meer...het is niet alleen onschuldig...
 
Quote
RE: Voetschimmel
Mv E.l.s  schreef op: 19-08-2017 19:17:17
Ik weet het Jen9, maar toch geeft het licht insmeren van mijn voeten met deze lotion na het douchen mij een beter resultaat en beter gevoel dan almaar zwaardere cortison zalf van de huisarts, wat ook nog eens geen fluit helpt bij mij. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Voetschimmel
Naam
Bericht