Menu
 

Topic:

Vanaf welke leeftijd mobiel?

Made  schreef op: 12-08-2017 12:36:01
Ik ben zo'n moeder die riep....geen mobiel voor de middelbare school.
Maar zoals zoveel voornemens ben ik bang dat ik deze ook moet laten varen 
Mijn dochter van 8 is me al een dik jaar aan het zeuren om een mobiel. Ik vind haar eigenlijk nog veel te jong en totaal niet nodig, maar ik begin er nu ook wel de voordelrn van in te zien.

Als ze bij haar vader is zou ze met me kunnen appen, om het gemis wat minder te maken. Zo ook als ze thuis is dat ze met haar vader kan appen. Dus eigenlijk wil ik dat ze m alleen binnenhuis gebruikt. Ben ook bang dat ze er niet zuinig op is en het ding binnen no time kwijt is.
Volgens mijn dochter ben ik vreselijk ouderwets en is ze geen kind meer 

Hoe oud waren jullie kinderen toen ze een mobiel kregen?
 
Quote
Navigatie
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Minou  schreef op: 12-08-2017 12:49:40
Amber was 9 kreeg ze mijn oude ( waardeloos ding achteraf) met 10 kreeg ze haar eigen foon. Stella volgend jaar als ze 9 wordt
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Mikmvg  schreef op: 12-08-2017 13:32:34
8 jaar
Het is vooral speelgoed. Pas het laatste jaar appt ze meer.  Haar klas heeft nu een groepsapp. 
Ik was ook altijd van plan om pas in groep 8 een te geven, maar haar vader kocht een goedkope voor haar.  En als ik zie hoeveel kinderen een mobiel hebben, is groep 8 tegenwoordig al rijkelijk laat.
Ik vind het ook erg makkelijk.  Als ze het dorp ingaat neemt ze hem mee, ik hoef niet meer op zoek waar ze uithangt, maar bel haar even op
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Duifje  schreef op: 12-08-2017 13:43:01
Hier vanaf 11 jaar. 
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Pien  schreef op: 12-08-2017 13:47:32
Hier waren ze allebei 11 toen ze een mobiel kregen. Mijn zoon zat toen in groep 8 en mijn dochter in groep 7.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Mrtj  schreef op: 12-08-2017 14:03:41
Dat appen om gemis te verminderen is een matig argument vind ik. Want ze kan ook bellen.
Ik vind 8 jaar veel te jong. Bij mij mogen ze op zijn vroegst met 10 (maar liever rond start middelbare school) een gsm.
Mijn kind wil nu (nog lang geen 10) ook eem gsm. Maar hij wil ook gerust 1000 euro. Kan hij om zeuren; hij krijgt het niet.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Debbel79  schreef op: 12-08-2017 14:20:43
Hier met 9 mijn oude toestel, en met 10 een klein abbo'tje met toestel erbij. 

Ik heb Hollandsche Nieuwe. 1000min/MB/sms. En op is op. 
Ik kan online alles inzien, precies wat ze doen. 
Ik vind dat ideaal. Tijden veranderen, het is helaas niet meer zoals ikzelf vroeger, uren en uren buiten in de bossen/polder ravotten. 
Zolang ze geen uren erop zitten en er (zuinig)mee om gaan zie ik geen probleem. 
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Kees  schreef op: 12-08-2017 14:32:33
ik wilde ook pas met naar VO gaan...maar mijn naieve kind moet veel leren nog dus met 11 jr gegeven.
alleen binnenshuis, buiten vind ik het de grootste onzin die er is.

mijn jongste is 7 en van mn leven niet dat hij er ook eentje krijgt nu.

ik.hoef niet persee te communiceren via een tel dus  geen haar op mn hoofd
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Dano  schreef op: 12-08-2017 14:34:14
zoon was 12 ( nu 14) dochter is 9 1/2 maar nog lang geen phone voor haar hoor . Raakt ze kwijt, beland in de tuin, in het water. No way ze is er niet klaar voor.
ze snapt de waarde nog geeneens.

dus nog lang niet voor dochter.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Caatje  schreef op: 12-08-2017 15:13:51
Hier is de afspraak dat ze er in groep 8 eentje krijgen. Zo kunnen ze er aan wennen voor als ze op het voortgezet zitten. Eerder vind ik nog niet nodig. Onze dochter zei dat iedereen in de klas al een mobiel had, behalve zij, maar bij een navraagrondje in de ouderapp bleek dat nog geen derde van de groep een mobiel had. 😄
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Cindymvdewielindanae  schreef op: 12-08-2017 15:39:11
Mijn oudste was 11 en zat toen in de 1e was rijkelijk laat kwamen we achter.
Onze kreeg hem met 8 is nu 10
Onze jongste had hem al met 5 maar is de oude van r zus voor haar is het meer speelgoed.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Made  schreef op: 12-08-2017 15:46:40
Erg verschillend dus.

Het appen met haar vader (of opa) is meer om mijn telefoon te ontzien   
Volgende wk krijg ik een nieuwe dus zou ze mijn oude overkunnen nemen. Er komt nu sowieso geen abbo op, dat vind ik nog niet nodig. Als wifi maar werkt en ze ermee kan bellen,dat is eerst voldoende.

 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Vera  schreef op: 12-08-2017 16:45:27
Mijn kinderen krijgen hem pas bij de wisseling naar de VO.
Als ik nu op school zie welke drama's zich er afspelen rond de groepswhats appen en bedreigingen daarop, de stiekume filmpjes en hoe de messter ze uit de klas probeert te weren, dan heb ik al gegeten en gedronken. Het is bij ons op school een serieus probleem aan het worden waar de poltie zelfs bij betrokken is. Als mijn kind hem dus niet heeft, kan hij er ook niet bijbetrokken raken, ook niet per ongeluk. 
Wel hebben we een oud toestel van mij die ze mee mogen nemen als ze op pad gaan en we graag willen dat ze bereikbaar zijn. Op dit toestel kan alleen gebeld worden 
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Cindy Mv F&f  schreef op: 12-08-2017 16:47:58
mijn dochter wordt in nov 9. ze heeft een oude van ons, maar meer om spelletjes te doen en te appen. ze heeft een prepaid kaart van simpel. maar deze kwam eigenlijk mee met een bel horloge. daarom kan ze nu ook appen met haar vriendinnen.

ze gebruikt hem hoofdzakelijk even in de avond, of als we weg gaan om de reistijd te doden zeg maar. overal kun je bijna op wifi. en dan is het meestal spelletjes. 

geen idee wanneer ze haar eigen echte krijg. we laten de tijd beslissen 
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Sammy  schreef op: 12-08-2017 17:22:47
hier met 7 jaar. Vond haar eigenlijk nog veel te jong. Maar ze ging op Ierse dansles en dat was in Den Haag. Het was niet de bedoeling dat er ouders bij bleven (wat we ook zeker begrepen). Maar ik vond het een vervelende gedachte dat wanneer er iets was, ze ons niet bereiken kon. Dus ging iedere week een oude telefoon van ons mee met een pre paid kaartje erin. Ze heeft het vrijwel nooit gebruikt, maar de gedachte dat ze ons altijd bereiken kon was voor haar al voldoende.

Ze is een mobieltje pas echt gaan gebruiken toen ze naar groep 7 ging op een geheel nieuwe school en deze in een andere wijk lag als wij wonen.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Ik  schreef op: 12-08-2017 17:24:41
Bij ons hadden ze met 8 jaar een i-pod, dus dat was om te spelen en foto's en filmpjes te maken en zo.
Nu heeft mijn oudste een telefoon, gekregen met 11 jaar (dat is ze nog). Komend jaar groep 8 en ze mag nu zelfstandig naar huis en hoeft niet meer naar de opvang en ze gaat meer zelfstandig doen buitenshuis. Groepsapp van school wil ze zelf niet, alleen met 3 vriendinnen om af te spreken als ze samen gaan fietsen. Ze heeft een pre-paid kaart en als ze belt, houdt ze het kort, want anders kost het te veel geld. 
De jongste is 9 en heeft nog geen telefoon. Ze gaat nu naar groep 7 en wil ook niet lang meer naar de opvang gaan. Ik kijk het nog even aan, maar die zal waarschijnlijk ook hiermee iets jonger zijn.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
K  schreef op: 12-08-2017 18:08:19
Beide zoons hebben met 11 jaar met de overgang naar groep 8 een goedkoop telefoontje met prepaid gekregen.  Groep 8 zit in een ander gebouw en ze moesten voor het eerst fietsend naar school. Mijn man en ik werken beiden fulltime niet in dezelfde plaats dus we vonden het een fijn idee dat ze ons dan kunnen bereikende wij hen ook. 

Inmiddels is mijn oudste 13 en hij heeft van zijn spaar-en verjaardagsgeld een 2ehands iPhone gekocht. Hij heeft laten zien dat hij goed met zijn telefoon om gaan gaan en ook met zijn prepaid bundels. Hij heeft wel iets meer data nu. 

Beide zoons zijn in hun klassen relatief laat met hun mobiele telefoons...niet iedereen geeft er al een, maar wel bijna iedereen....


 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Chloe  schreef op: 12-08-2017 18:28:40
Dochter kreeg hem eind groep 8. Man heeft zoon van 9 er in een goedige bui ook 1 gegeven en ik vind het een ramp. Dochter gaat er prima mee om, zoon moet je constant in de gaten houden en stricte afspraken maken over het gebruik, anders zou hij er 24/7 mee bezig zijn. Nut heeft het met zijn 9 jaar ook totaal nog niet, hij gaat nergens alleen naar toe.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Nathalie Mv Cad  schreef op: 12-08-2017 20:06:08
Hier kregen ze in groep 5 een mobiel waarmee alleen gebeld kon worden. Deze ging alleen op woensdag mee naar school omdat ze dan alleen naar huis kwamen. Dan konden ze bellen als ze ergens gingen spelen of als er iemand mee zou komen. Voor de rest lag die in de la.

Vanaf groep 8 1 met whatsapp. Oudste is nu bijna 13 en heeft vorig jaar voor de middelbare er 1 gekregen met abbo. En de middelste is 11 en heeft er met 10 jaar 1 met abbo gekregen omdat hij toen naar de middelbare ging. De oudste gaat er netjes mee om de middelste had er na een maand al een barst in zitten. Jammer voor hem. Hij moet er nog een hele tijd mee doen. 

De jongste gaat naar groep 6 nu en heeft een mobiel waarmee ze ook kan appen. Een oude van ons. Zij kan en mag alleen met ons en opa en oma appen. Verder vind ik niet nodig. Meestal ligt hij in de la en wordt niet gebruikt. 
Zij heeft er nog niet echt interesse in en dat vind ik prima. Ze heeft ook geen abbo. Die krijgt ze pas als ze naar de middelbare gaat. 

 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Kriebel  schreef op: 12-08-2017 22:29:39
Mijn kids hebben er ook nog geen 1. De oudste is 10 en gaat na de vakantie naar groep 6. Ze wil er wel zelf voor gaan sparen en dat vind ik prima. Eerst 1 met prepaid en later zien we wel verder. Het speelt op school ook helemaal niet. Het is maar een enkeling die er 1 heeft.
Jongste is 8, maar heeft m ook nog niet nodig. Dus krijgt m ook niet.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Senna  schreef op: 12-08-2017 23:16:00
Toevallig heeft ze er vorige week eentje gekregen, met goedkoop abonnementje.
Waren het ook echt later van plan, met 11/12 jaar (ze is 9).
Maar in haar nieuwe klas, waar de meesten ruim een jaar ouder zijn, heeft bijna iedereen een mobiel en we wilden niet dat ze daarop bij voorbaat al een buitenbeentje zou zijn
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Stefke  schreef op: 13-08-2017 08:34:56
Hier vanaf groep 8. Oudste werd in zomervakantie 11 en kreeg er toen een. 
Tweede is een winterkind. Even kijken wat we daarmee doen, halverwege groep 7 of groep 8.
Oudste gaat er verantwoord mee om, bij tweede verwacht ik dat ik er de hele dag bovenop moet zitten. Vandaar de twijfel.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Orange  schreef op: 13-08-2017 12:53:47
Dochter had met 9 een oud toestel van mijn man. Door haar dyslexie kon ze geen klok kijken. Ik appte als het tijd was om naar huis te komen. Met 10 kreeg ze een nieuw toestel voor haar verjaardag. Kan inmiddels klok kijken dus heeft 'm niet altijd meer bij zich.
Ze is er zuinig mee, koopt zich suf aan hoesjes en accessoires op Ali. 

De groepsapp uit de klas reageert ze bijna niet op. Flauwekul zoals ze zelf zegt. 

Zoon heeft een oudje van mij. Sim only en kijkt filmpjes en appt of ik wat te drinken naar boven wil brengen.. not! 
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Pup78  schreef op: 13-08-2017 13:56:46
Zoon is net 10 en gaat naar groep 7. Hij heeft de oude smartphone van mijn man gekregen. Een kaart er in waar beltegoed opgezet moet worden, net 10 euro opgezet omdat anders de sim geblokkeerd zou worden...
Hij gebruikt hem veelal om een spelletje te doen en om te appen met oma die op de camping zit. Ook zit hij op messenger met een achterbuurjongen. 
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Lonneke  schreef op: 13-08-2017 18:56:34
Zoon is net 13 en heeft nu denk ik jaar of 3 steeds onze oude gsm gekregen. Heeft prepaidkaart  en op de Wi-Fi internet. Nu hij naar het Vo gaat krijgt hij abonnement. 

Mijn dochters 7 en 9 hebben een telefoon waar ze alle  mee kunnen bellen of sms'en die gebruiken ze alleen als we vb op vakantie zijn

 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Ma Dalton  schreef op: 13-08-2017 20:39:48

Quote Caatje:
Hier is de afspraak dat ze er in groep 8 eentje krijgen. Zo kunnen ze er aan wennen voor als ze op het voortgezet zitten. Eerder vind ik nog niet nodig. Onze dochter zei dat iedereen in de klas al een mobiel had, behalve zij, maar bij een navraagrondje in de ouderapp bleek dat nog geen derde van de groep een mobiel had. 😄



hier ook. Mijn oudste krijgt er dus eentje aan het begin van dit schooljaar. 
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
M&j  schreef op: 13-08-2017 21:10:05
Ze kregen een mobiel toen wij een oude over hadden, dat was ongeveer met 8 jaar, dat was alleen bellen en sms. Mijn oudste kreeg een eigen smartmobiel in groep 8, was met prepaid, op vo kreeg ze met abbo, de jongste zal dit jaar ook een mobiel krijgen met abbo. Op de basisschool heb ik er nog goed zicht op, en kan ik sturen, op het vo is dat lastiger.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Debby1977  schreef op: 13-08-2017 23:35:16
Iris was 7 toen ze vorig jaar mijn oude kreeg. Ze doet snapchat, en ze heeft een paar spellen erop. Af en toe FB, maar ik controleer wel wie ze toevoegt. Hier op vakantie geen wifi dus ze snapchat alleen en doet  haar boerderij.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Myself  schreef op: 14-08-2017 08:53:05
Onze kinderen kregen hem als kerstcadeautje in groep 8, zodat ze hem alvast hadden voor het naar de middelbare school gaan.
Ze waren allebei 1 vd laatsten vd klas die er 1 kreeg moet ik erbij zeggen.
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Saskia  schreef op: 14-08-2017 13:59:24
Vanaf 1 septem gaat ze op vrijdag naar schaakles. Ze is dan 7.5 en breng en haal haar, maar ze krijgt mijn oude smartfoon. Zodat ze kan bellen of appen wanneer er iets is. Met ziggo heb je hotspots en heb je altijd wifi. Prepaid of Klein abonnement er bij.

Alleen nummers van mij en mijn man komen erin of evt de oppas.
Vanaf groep 7 of 8 mag ze ook nummers van vriendinnen toevoegen en mee naar school, tot die tijd niet nodig zeg ik nu😉
 
Quote
RE: Vanaf welke leeftijd mobiel?
Marjolein1976  schreef op: 14-08-2017 14:07:27
Mijn zoon en zijn beste vriend (9 jr) zijn de enige die geen mobiel hebben van hun klas. En ook niet willen nu ze zien wat er gebeurt met groepsapps op school. Voor spelletjes gebruiken ze hun iPad. Sociale media hebben ze ook geen interesse in. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Vanaf welke leeftijd mobiel?
Naam
Bericht