Menu
 

Topic:

aanbetaling hoe lang vasthouden

Mamazo  schreef op: 22-05-2017 21:55:29
We hebben onze caravan verkocht (particulier). Deze persoon heeft netjes 10% aanbetaald en de rest volgde nog als hij het geld bij elkaar had (moest geloof ik lening afsluiten). Dit is inmiddels 2 weken geleden en als ik hem vraag hoe het er mee staat doet hij vaag, moet hij het met zijn vrouw overleggen wanneer we gaan overschrijven en vervolgens hoor ik niks meer.

Heel irritant want wij kunnen zonder het geld ook geen andere kopen. Caravan heeft lang te koop gestaand dus ben al blij dat ie verkocht is, dus een ultimatum stellen durf ik niet goed (bang dat ie afhaakt ofzo)

Ben ik nou zo ongeduldig of is het wel een beetje lang om een product vast te houden voor iemand.
 
Quote
Navigatie
RE: aanbetaling hoe lang vasthouden
Mv5  schreef op: 22-05-2017 22:26:06
Ik vind een caravan niet iets waar je een lening voor afsluit, het is een luxeproduct en als je het zo niet kan betalen, dan moet je er geen kopen of ervoor sparen.
Een ultimatum stellen vind ik realistisch in dit tijdsbestek. Je zou ook kunnen zeggen dat je de caravan nog vasthoudt tot ... en dat hij daarna naar een ander gaat als die wel meteen betaalt, zodat jullie ook zelf een nieuwe caravan kunnen kopen.
 
Quote
RE: aanbetaling hoe lang vasthouden
Amy-mv2  schreef op: 22-05-2017 22:29:00
Ik vind het erg lang duren eerlijk gezegd en ik zou denk op zoek gaan naar een andere koper. Als ik die gevonden had, voor de eerste koper alles heeft betaald zou ik de eerste de aanbetaling terugstorten en de caravan aan de ander verkopen.

 

In elk geval niets meegeven voor het hele bedrag betaald is. 
 
Quote
RE: aanbetaling hoe lang vasthouden
Xsara  schreef op: 23-05-2017 08:53:19
eerst zou ik weer bellen en zeggen dat ik er geen goed gevoel bij heb en dat je graag wilt weten wat de vorderingen zijn, misschien een kopie aanvraag lening oid?  en zou een einddatum gaan instellen dmv een document waarin ook staat dat hij de aanbetaling kwijt is. dat geeft meer druk op de ketel, had je eigenlijk gelijk moeten doen, misschien heb je dat? daarnaast zou ik hem weer te koop zetten voor de zekerheid en hem daarvan op de hoogte brengen. maar hem wel de eerste keuze laten. mits cash betalen dan. zo hou je alle opties open. dit is de tijd om een caravan te verkopen over een aantal weken is jou verkoop kans een stuk lager. 
 
Quote
RE: aanbetaling hoe lang vasthouden
Myriamr  schreef op: 23-05-2017 10:45:49
Wel of geen lening voor een caravan moet iedereen zelf weten. Ik zou wel zeggen dat t geld voor een bepaalde datum voldaan moet zijn. Ik weet niet of er wettelijk iets voor geregeld is. Dat zou je is uit moeten zoeken. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op aanbetaling hoe lang vasthouden
Naam
Bericht