Menu
 

Topic:

Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats

Ladyd  schreef op: 18-05-2017 13:13:05
Ik las dit net op de facebooksite van RTL.
Ik vind dit echt hartverwarmend


Buspech op schoolreis: gezin uit Kinderdijk biedt 51 Franse kinderen slaapplaats









"Het is een avontuur om nooit te vergeten", zegt Mathijs van Rijswijk uit Kinderdijk. Afgelopen nacht heeft hij samen met zijn gezin onderdak geboden aan 51 Franse schoolkinderen en hun leiding die tijdens hun schoolreisje gestrand waren door een kapotte bus. "Je kunt die kinderen toch niet in de berm laten slapen."



De bus kreeg na een uitstapje bij de molens van Kinderdijk pech. De familie Van Rijswijk woont schuin tegenover. "Die kinderen zaten allemaal op het gras. We besloten ze water te brengen en ze konden bij ons naar de wc", zegt vader Matthijs tegen RTL Nieuws.


'We moeten ze helpen'


Nadat de problemen met de bus om 23:00 uur nog niet waren verholpen en er geen uitzicht was op een oplossing zei Mathijs tegen zijn vrouw: "We moeten ze helpen, dit kan toch niet." Ze besloten hun huis open te stellen en alle kinderen, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, een slaapplaats te bieden. "De kinderen huilden en waren overstuur. Je kunt ze toch niet in de berm laten slapen?"




De kinderen buiten de woning van de familie Van Rijswijk (Foto alblasserdamsnieuws.nl)

De Franse leiding wilde de familie eerst niet tot last zijn, maar besloot toch op het aanbod in te gaan. En zo was het een gezellige chaos in de woning aan de Molenstraat. "Ze lagen overal, in de garage, op banken en stoelen en op kleren op de grond", zegt Mathijs. Maar ze hadden een warm plekje om te slapen.


Brood voor allemaal


Zelf hebben Mathijs, zijn vrouw en twee kinderen geen oog dicht gedaan. "Het was een rollercoaster, maar zoiets doe je gewoon. Als wij met kinderen in Frankrijk zouden stranden, zouden we dat ook fijn hebben gevonden. We hebben met het hele gezin de handen uit de mouwen gestoken."


Vanmorgen om 6 uur stond de familie alweer op om ontbijt te regelen. Mathijs belde de bakker in het dorp. "Die verdient echt een warme douche. Hij heeft helemaal gratis allemaal krentenbollen en andere broodjes gebracht."


Erg dankbaar


In ploegen van acht schoven de Franse kinderen aan de lange ontbijttafel van de familie Van Rijswijk om te eten. De Fransen waren erg dankbaar, zegt Mathijs. "Maar voor ons is het ook iets om nooit meer te vergeten." 


Vanochtend zijn de kinderen met een vervangende bus naar Den Haag gebracht vanwaar ze hun reis naar Nederland voortzetten. En Mathijs moet vanmiddag gewoon weer aan het werk. "En de kinderen en mijn vrouw gaan opruimen en de afwas doen."


 



 
Quote
Navigatie
RE: Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats
Minou  schreef op: 18-05-2017 13:18:20
Prachtig, dit zijn de hartverwarmende berichten waarin je het goede van de mens ziet ipv altijd de negatieve dingen..heerlijk!!!
 
Quote
RE: Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 18-05-2017 13:22:22
Fantastisch... ik zou het ook gewoon doen...
 
Quote
RE: Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats
Tiesmv3jongens  schreef op: 18-05-2017 13:48:24
Mooi om te lezen en zo zie je maar weer er zijn nog steeds mensen met een hart van goud.
 
Quote
RE: Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats
Banana  schreef op: 18-05-2017 14:35:17
wauw kippevel 
 
Quote
RE: Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats
Mama Van Drie  schreef op: 18-05-2017 14:54:56
Leuk om ook dit nou eens in het nieuws te lezen.

Wel apart dat er geen vervangend vervoer geregeld kon worden, bussen zat lijkt me.
 
Quote
RE: Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats
Ma Dalton  schreef op: 18-05-2017 16:25:03
Mooi!
 
Quote
RE: Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats
Ladyd  schreef op: 19-05-2017 13:36:38
Ja ik vond het ook zo'n mooi verhaal.
Die bakker verdient ook een dikke pluim.
Ik hoop dat de kinderen hebben kunnen genieten van hun schoolreis.
 
Quote
RE: Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats
Mv5  schreef op: 19-05-2017 18:24:57
Prachtig mooi gebaar van deze familie. Inderdaad, zoiets doe je gewoon. Als jouw kinderen zoiets overkomt, zou je het ook heel fijn vinden als mensen ze in ieder geval binnen lieten slapen ipv in de berm buiten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Gezin biedt 51 kinderen slaapplaats
Naam
Bericht