Menu
 

Topic:

mag jouw kind meebeslissen bij aankopen

Jarofe  schreef op: 25-02-2017 17:36:17
De zomercollectie druppelt alweer langzamerhand binnen.
Zie al een hoop leuks voorbij komen.

Mijn oudste 2, pubers kopen alles zelf die geef ik geld mee en heb ik geen omkijken meer naar.
mijn jongste van 8 nog niet.
Met haar ga ik dan een middag de stad in om kleding te shoppen dan koop ik gelijk alles in zodat we er vanaf zijn.
Samen kijken we wat leuk is, wat zij leuk vindt en ik niet of andersom dat kopen we dan niet.
Er word gekocht wat we samen echt leuk vinden, zij heeft dus zeker een stem en ach met een shirtje of een bepaalde broek denk ik dan ok ik doe haar er een plezier mee en ach dan draag ze het lekker met buitenspelen.
Merk dat ze dus ook heel trots op haar nieuwe kleding en schoenen is.

Nu heb ik dagelijks mijn buurmeisjes gezellig over de vloer en die zijn heel verbaasd dat ik dan met mijn dochter op internet een beetje voorkijk van welke schoenen vind je leuk.
Mijn buurmeisjes ( zelfde leeftijden) zijn er nooit bij als er kleding of schoenen aangeschaft worden.
Hun moeder bepaald het en koopt het en eerlijk is eerlijk ze zien er wel altijd super gestyled uit, maar wel altijd in zwart, donker grijs of wit nooit een ander kleurtje want dat vindt mijn buurvrouw niet mooi.
Mijn buurmeisje zat dus vol verbazing naar de knalkleur sneakers te kijken die ik aan mijn dochter liet zien.

Ik zeg niet dat het ene beter is dan het andere, maar hierdoor werd ik wel nieuwsgierig.
Hoe doen jullie het?
Mag kind helemaal zelf kiezen ook als je het zelf niet mooi vindt?
Of een tussenweg, of heeft kind helemaal geen inbreng?
 
Quote
Navigatie
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Harleysmama  schreef op: 25-02-2017 17:41:21
Mijn zoon bepaalt heel veel zelf wat hij leuk vindt. Af en toe stuur ik bij. Maar als ik het echt niet mooi vind koop ik het niet. 
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Kaasje  schreef op: 25-02-2017 17:43:39
Hier trekken ze niet aan wat ze niet mooi vinden, dus zeker een stem.  Ik heb wel veto, vind ik het niks dan betaal ik het ook niet.
Maar ze gaan verplicht mee kleding uitkiezen, al vanaf een jaar of 4.

 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Jen9  schreef op: 25-02-2017 17:51:28
Ja natuurlijk
.Zij moeten er in.lopen..Ik niet!Zo ontwikkelen ze smaak..Of dat nu de mijne is of niet...
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Kees  schreef op: 25-02-2017 17:52:10
ik beslis en ik koop.
beide heren (10.en 7) boeit het nog niet echt.

alleen met schoenen moeten ze natuurlijk wel mee en hebben ze duidelijk een mening. maar ik ook
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Mamajenti  schreef op: 25-02-2017 17:54:59
Hier gaan ze mee met schoenen kopen en een jas, maar de rest boeit ze niet zo. Ik heb het een x voorgesteld en toen was de reactie: waarom? Wat jij koopt is altijd prima mama 💕
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Caatje  schreef op: 25-02-2017 18:10:58
Hier gaan ze altijd mee. Eigenlijk hetzelfde als jij, als zij het mooi vinden en ik niet of andersom dan doen we het niet. Ik vind het altijd wel leuk om met ze te shoppen, maar wel het liefst om de beurt. Alleen de jongste van één heeft niet echt een stem. Soms als ze mee is, laat ik haar iets zien en zie ik of ze het leuk vindt of niet. Maar meestal koop ik zelf wat.
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Xsara  schreef op: 25-02-2017 18:11:27

  1. Ja hoor beide kinderen bepalen zelf wat ze dragen maar wel binnen mijn gestelde kader. Dwz. Netheid, lengte enz. Ik betaal geen 50 euro voor een jeans met scheuren, aso kleren, etc. Ze zijn 10 en 7.. 


 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Mie  schreef op: 25-02-2017 18:21:36
Toen ze klein waren zocht ik alles uit, als ze iets pertinent niet wilden, lelijk vonden oid,dan ging het terug of kocht ik het niet.
Inmiddels krijgt dochter kleedgeld en bepaalt zelf , behalve als ik vind dat iets té bloot is ofzo, dan proberen we samen tot een compromis te komen.
Gelukkig heeft dochter een kleedstijl die mij erg aanspreekt, dus liggen we meestal op 1 lijn enn hoef ik weinig te "verbieden"( kort broekkie en naveltruitje mag van mij niet naar school als combi, geen te lage decollete's en geen half te ziene billen)

Zoon wil geen kleedgeld, die vindt het handiger dat ik uit kies en bestel/koop.
Als er eens uets tussenzit dat hem niet bevalt dan gaat dat terug.
Ik weet wat hij fijne kledingstukken vindt en welke kleuren stijlen hij leuk vindt.
Heel soms komt hij vragen om bepaalde schoenen of kleding die hij ergens heeft gezien en dat komt er dan ook gewoon.
Als hij op z'n vader lijkt dan koopt hij als hij net samenwoont nog zijn kleding met zijn moeder........( maar tegen die tijd dat zal ik zijn vriendin dat niet aandoen, want ik weet hoe irritant dat is haha)

 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 25-02-2017 18:53:21
Hier kiezen ze zelf.. al vanaf hun derde jaar een sterke eigen smaak...echter toen dochter naar groep 3 ging heb ik dr garerobe bij elkaar geshopt....als je peuter af bent ga je niet meer als pipi langkous metvan een strepen legging onder een stipjes jurk met een nog vloekender shirtje erop... nu in groep 4 ziet ze het eindelijk zelf.
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Jen9  schreef op: 25-02-2017 19:00:05
Overigens haat ik de joggingbroekenlook van nu, ze hebben er allebei een paar, maar ze mogen er van mij niet elke dag in naar school... Dus eerlijk is eerlijk, ik bemoei me er wel een beetje mee... de jongste, vorige zomer 10, had een vreselijk doodshoofd t-shirt, vreselijk vond ik m, maar hij vond m zo mooi... Ook lopen ze in bandshirts van AC.DC en Metaliica... Nou ja, gaat wel weer over .. en anders niet... Maar van wie ze dat hebben... weet ik echt niet
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Sammy  schreef op: 25-02-2017 19:24:56
Toen de kinderen klein waren kocht ik meestal de kleding. Soms waren ze erbij, soms niet. Bij mijn dochter was het vrijwel altijd goed als het roze was en bij mijn zoon groen. Niet dat ze alleen maar in die kleuren liepen hoor

Tegenwoordig krijgt mijn dochter kleedgeld. Soms gaat ze alleen op pad, maar ze vind een dagje samen (vooral in Amsterdam) shoppen héél gezellig!
Mijn zoon is heel makkelijk. Soms als ik iets zie waarvan ik denk dat hij het leuk zou vinden neem ik het mee. Maar vind hij het niets dan gaat het terug. Of als ruilen iets wat lastiger is, stuur ik even een fotootje naar hem op.
Samen hebben ze wel degelijk een eigen smaak. Maar ik vind niet alles mooi. Mijn dochter vind bv een gescheurde broek helemaal hot en ik vind het afschuwelijk. Maar hierin hebben we samen een compromis gevonden. Als het er uit ziet alsof de pitbull van de buren ermee aan de haal is geweest is het een no go...
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Jarofe  schreef op: 25-02-2017 19:32:22
IK moet zeggen dat als ik ergens ben en ik zie iets waarvan ik denk he dat zal die of die denk ik wel leuk vinden dan neem ik het mee.
Kan het altijd ruilen als ze het uiteindelijk toch niet leuk vinden.

Jen9 mijn jongste loopt ook het lievste in joggingsbroeken rond, ze heeft er een paar van ook handig met vakanties, maar elke dag naar school nee liever niet.

Mijn oudste dochter heeft best een leuke smaak, ok vorig jaar had ze een broek die ik echt afschuwelijk vond dat weet ze ook maar ja zolang ik hem niet hoef te dragen.

Maar veel kijken of luisteren ook naar wat hun kind leuk vindt.
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Mamvan3  schreef op: 25-02-2017 19:47:24
Hier mogen ze meebeslissen. Maar wanneer ik echt iets niet vind kunnen, komt het er niet. Wanneer iets heel gewaagt is qua kleur, zal ik zeker waarschuwen en moeten ze erover nadenken. Willen ze het daarna nog, mag dat, maar het moet wel worden gedragen. Wat te korte kleding betreft (voor meiden) heb ik geen last van, mijn meid draagt alleen maar jongenskleding (14 jaar).
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Toedeledoki  schreef op: 25-02-2017 19:59:58
Hier laat ik ze zeker meebeslissen. Jongste heeft wel een duidelijke smaak, maar ik weet ook wel wat ze leuk vindt dus af en toe neem ik het gewoon mee. Oudste maakt zich niet heel druk om kleding en voorheen kocht ik ook gewoon, maar nu laat ik 'm wel meebeslissen en blijkt ie toch wel een duidelijke mening te hebben 
Maar als het een hoodie is is het al snel goed en een spijkerbroek met diepe zakken waar z'n telefoon in past haha...

Ik herinner me overigens nog een keer in de schoenenwinkel, ik denk dat hij een jaar of 7 was. Er waren 2 schoenen.... zwarte en knalblauwe. Ik vond die blauwe zoooooo leuk.... hij bleeft koppig, hij wilde de zwarte.... wat ik ook probeerde. Op een gegeven moment zei ie "Mam.. het zijn toch MIJN schoenen....." .... slik... je hebt gelijk.... het werden de zwarte....
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Maya  schreef op: 25-02-2017 20:24:35
 Mijn zoon is 10 en vindt eigenlijk alles gewoon mooi wat ik voor hem koop, toch vraag ik wel vaak wat hij van iets vind en soms kiest hij dan wat uit waar ik zelf niet voor zou kiezen, maar zolang het maar geen agressieve prints zijn, doodskoppen of rare teksten vind ik het prima.
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Kmvs&m  schreef op: 25-02-2017 22:10:17
Ik bepaal. Maar ze mogen zeker wel hun mening geven. Maar dat betekend niet ook gelijk dat daar naar geluisterd word 🙈 
Hoe mooi ze iets van Disney of vol met glitters ook vinden. Sorry maar dat is echt pech hebben. 
Gelukkig vinden ze tot nu toe bijna alles leuk wat we uitzoeken voor ze. En gaan we samen shoppen en vinden ze iets niet leuk? Dan zoeken we lekker verder tot we wel iets leuks gevonden hebben 😉
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Jomi  schreef op: 25-02-2017 22:15:43
Natuurlijk beslissen ze mee. Ik ken wel hun smaak ondertussen (8 en 13) dus ik neem wel gerust wat mee als ik iets leuks zie.

Ze houden allebei van shoppen dus ze kiezen bijna altijd zelf hun kleding, online of in de winkel. 
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Monica Mv 2  schreef op: 25-02-2017 22:54:37
Ik koop niks meer zonder hun goedkeuring (13 en 11)

De oudste vind het leuk om samen met vriendinnen te winkelen dus ze krijgt dan daar extra geld voor. Deze week wil ze met mama shoppen.

Onze Guus wijs ik wel nog op dingen maar hij beslist. Dus zijn de pokemon hoody en minecraft trui er gekomen en dat had ik 3 jaar geleden niet gedacht van mijzelf. En eerlijk is eerlijk, ik vind het hem leuk staan.

En nkg veel eerlijker, ik vind het heerlijk makkelijk zo.

Er is weinig wat niet mag, dus aaaaaaaaals ik dan iets echt een no go vind hoor ik mijn kinderen er nooit over mopperen en gaat het terug
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Jessiemv3  schreef op: 25-02-2017 23:03:34
Voor mijn twee zoons kocht ik altijd hun kleding toen ze jonger waren, geen doodskoppen of legerkleding. 
Nu is mijn oudste zoon 14 en die krijg ik met geen stok mee om te winkelen dus ik koop nog steeds zijn kleding en weet precies wat hij wil. Het moet vooral lekker zitten en het liefst donkerblauw, grijs of zwart. Mijn andere zoon van 13 heeft sinds een jaar een heel eigen smaak en koopt het liefst zelf zijn kleding. Ik stuur daar wel een beetje in want hij draagt het liefst spijkerbroeken met zoveel mogelijk gaten er in
Mijn dochter van 6 heeft al vanaf jongs af aan een heel sterke eigen smaak maar als ik haar laat gaan loopt ze elke dag in volledig glitter en zuurstokroze outfits. Ik probeer met haar altijd een compromis te sluiten maar dat is niet altijd even makkelijk. 
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
-claudia-  schreef op: 26-02-2017 05:25:24
Sinds een jaar kijkt dochter echt mee met kleren kopen. Daarvoor was alles goed dat ik uitzocht. Vooral tule,glitters, roze.
Ze gaat nu de iets stoerdere kant op. 

Ze houd alleen niet echt van het zoeken enz, dus meestal pak ik paar dingen en ist ja ofdat nee en dan passen. Heb nog niet gehad dat ze met iets verschrikkelijks aankwam. Maja zecis ook nog maar 11
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Myself  schreef op: 26-02-2017 06:59:03
Ja hoor ze mogen zeker meebeslissen, altijd al, maar inmiddels is het eerder andersom hier. Zoon heeft vanaf de zomer kleedgeld, is nu 15 en gaat geregeld alleen shoppen, koopt graag bij JackansJones, heeft leuke smaak. Maar hij heeft nu ook wel door dat hij dan wel een minder aantal shirtjes heeft dan wanneer hij bv bij c&a koopt. Ivm de prijs .

Dochter is 11, houdt van jeans sneakers met blousje of shirtje. Op het moment erg basic maar wel kloppend qua kleuren bv bij elkaar, bv rood bomberjack en zelfde kleur rood nikes. Ze zit op de middelbare en is ook echt zo'n scholier om te zien. Ik hoef maar weinig dingen af te keuren tijdens het winkelen. 
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Ik  schreef op: 26-02-2017 08:24:31
Oudste dochter van 11 zeker. Gisteren weer samen gaan shoppen. Heel gezellig. Ze heeft een leuke smaak, weet wat ze wil en is prijsbewust. Twee keer de winkelstraat op en neer gelopen om de leukste en niet te dure bomberjack te vinden. (Ik vind deze wel leuk, maar wl duur hoor mama)
Waar ik nu wel een beetje op let is dat ze er niet te jongensachtig uitziet. Ze wordt met haar korte haar vaak voor jongen aangezien. Haar kledingsmaak is ook stoer, dus soms snap ik de verwarring. Geen groot probleem en komt vanzelf goed.
Jongste van 8 houdt nog niet zo van shoppen, maar dat hoeft ook niet. Zij draagt heel veel van de 'oude' kleding van haar zus. Ik moest soms helpen met combinaties maken, maar dat gaat ook steeds beter.
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Ffzo  schreef op: 26-02-2017 10:40:42
De kinderen mogen mee beslissen. Maar vinden alles prima ;-).
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Xxx  schreef op: 26-02-2017 11:03:40
Onze oudste is 9 maar vanaf dat hij een jaar of 6 is mag ik zo'n kleding niet meer kiezen. 
Hij vindt winkelen verschrikkelijk, maar haar toch mee, want hij wil echt zelf kiezen.  Wat mama kiest is niet leuk. 
Alleen als ik iets echt niet leuk vind zeg ik dat, anders is het toch echt zijn keus.
En eerlijk is eerlijk. Hij heeft best een goede smaak. 

Onze jongste van bijna 7 is het tegenovergestelde.  Hij zegt juist dat hij niet meegaat en dat ik maar voor hem moet kiezen.

Beide prima. 
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Nellemv2  schreef op: 26-02-2017 11:25:55
Hier zijn ze 5 & 6 en vinden alles eigenlijk goed wat ik voor ze koop. Behalve dat mijn dochter van 5 wel kieskeurig is dat haar kleding niet te strak zit, ze draagt al bijna 3 jaar geen broeken meer want dat vindt ze niet fijn.. Daar houd ik natuurlijk altijd rekening mee. Ze houdt erg van die Disney prints en Frozen, vind ik echt afschuwelijk maar daar hangt natuurlijk ook wel wat van in haar kast.

Zoon vindt alles prima en doet nooit moeilijk eigenlijk. 

 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Bepje  schreef op: 26-02-2017 12:34:14
In beginsel kiezen ze zelf maar dat moet wel binnen mijn budget passen en niet te bloot of iets zijn. Heel soms neem ik iets voor ze mee maar dan weet ik zeker dat ze dat erg leuk vinden.  
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Ma Dalton  schreef op: 26-02-2017 13:39:18
Ik heb 4 smalle jongens die op elkaar lijken kwa uiterlijk.
Een hele hoop merken en kleuren vallen dan af. Omdat het niet zit of gewoon niet staat.
Ik koop in en neem soms een van de jongens mee. Ze vinden bijna alles leuk. Ik doe echt mijn best om voor alle jongens rekening te houden met hun eigen stijltje en ik luister wel heel goed als ze het over kleren hebben. Als ze dan toch eens zelf iets aanwijzen wat ze willen, neem ik dat mee. Maar dat gebeurd eigenlijk heel zelden. Ze vinden het gewoon niet leuk om kleren te passen
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Cateye  schreef op: 26-02-2017 14:39:10
hier 3 dames en hoef gelukkig niet veel te kopen krijgen hier de kleding per vuilniszak binnen :O
mogen ze passen en uitzoeken en als het niet leuk is dan kan het weg en als het te groot is bewaren we het.
alleen soms wat basis dingen nodig, leggings sokken jas, ed
een is van de broeken (10) de andere van de jurkjes en rokjes  en nr 3 is van de treggings (3jr)
en wat ze niet mooi vinden of niet meer ast gaat  weer door nr mn zusje
schoenen gaan ze zelf mee want wil zeker weten dat het goed zit. ipv tig x heen en weer te moeten
 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Pup78  schreef op: 26-02-2017 14:41:09
Jazeker mogen ze mee beslissen. 
De oudste is 9 en een jongen. Hij vindt eigenlijk alles wel leuk, weet waar hij van houdt. Broeken liefst jogjeans,  truien met capuchon, longsleeves met stoere print of tekst. Tijd vd blouses, gekleurde broeken etc is voorbij. We zijn nu tweemaal een ochtend saampjes wezen shoppen. Vindt hij erg gezellig. Mijn zoon is stevig en vandaar dat hij niet alle merken past, dan is het fijn als hij het meteen kan passen. Scheelt een hoop gedoe. Neem voor hem bijvoorbeeld ook nooit wat mee tijdens dagje shoppen met vriendinnen, kans dat het te krap zit is groot. Als het een winkel is die wij ook hebben hier doe ik het wel.

Dochter is 6. Een echt meisje meisje. Vindt ook heel veel leuk. Met name jurkjes, rokjes en stretch broeken. Het liefst wil ze alles roze, dierenprintjes, disney en glitterig. 
Daar ga ik heel soms in mee...
Maar ik kan eigenlijk altijd wel wat voor haar meenemen, vind alles leuk wat ik koop.
Dochter is een hele slanke den, broeken zijn bij haar vaak te wijd, dus val ik vaak terug op dezelfde merken.

 
Quote
RE: mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Lisje  schreef op: 26-02-2017 17:43:14
Ja ze hebben zeker inbreng, anders kans dat het in de kast blijft hangen en dat is zonde geld.
 
Quote
Navigatie


Reageren op mag jouw kind meebeslissen bij aankopen
Naam
Bericht