Menu
 

Topic:

echt...sommige ouders

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-10-2016 13:16:31
Vanmiddag in de Action zag ik 4 enthausiaste jongens op het speelgoed afrennen. "ik wil die!" "ooh deze is mooi!". Ze mogen opverduidelijk iets uitkiezen. Het kleinste jongetje (ongeveer 3 jaar) heeft een rood vliegtuigje in zijn hand en lacht van oor tot oor. Totdat  moeder hem bij de arm pakt, door haar knieeen gaat en zegt "Nee Max, jij krijgt niks". "En je weet best waarom je niks krijgt." Het jongetje weet het niet. "Omdat jij een hapje uit de kaas nam in de winkel, dat is echt heel stout!" En weet je, daarom mag jij nu geen speelgoed uitzoeken. De jongen kijkt beteuterd en ik zie de moeder nadenken. "Weet je wat, we vragen het je broers wel of zij vinden dat jij een speelgoedje mag uitzoeken" Toen begon het bij mij al te kriebelen, ik zag Max glimlachen en zijn broers hoopvol aankijken... "Twan wat vind jij, heeft Max een speelgoedje verdiend"? Nou, ik vind van niet mama want hij nam een hapje uit de kaas in de winkel, zegt het joch. En zo gaat moeder alle 3 de kinderen langs om hun mening te vragen. Moeder denkt na en knielt weer bij Max, die duidelijk verwacht dat hij toch nog iets mag uitzoeken. "Nou Max, ik vind toch niet dat jij wat mag uitzoeken!" Max buigt zijn hoofd naar beneden en is verdrietig. "Maar mama ik wilde alleen weten hoe de kaas voelt als ik erin bijt" probeerde hij nog. Maar nee hoor mama staat bij de broers en is enthausiast over wat ze uitzoeken. "Wauw Pepijn,dat is een mooie auto, en kijk eens wat hij kan als je op het knopje drukt!" Ik dacht nog, moeder zal zo vast van gedachten veranderen en Max iets laten uitzoeken, maar nee. De jongens rekenen hun speelgoed af en Max krijgt niks.

Wat vinden jullie hier nu van, dit is toch vreselijk zielig!! Omdat hij een hapje uit de kaas nam... (dat zie ik persoonlijk als op onderzoek uitgaan voor een 2/3 jarige maar goed) En dan ook nog de broers een voor een vragen wat zij ervan vinden, of hun broer het wel verdiend heeft om het dan toch niet te doen.
 
Quote
Navigatie
RE: echt...sommige ouders
Jessiemv3  schreef op: 20-10-2016 13:24:37
Kansloze actie....buiten dat ik een hapje uit de kaas nemen geen reden voor zo'n straf vind, vind ik het nog erger dat moeder de broers opzet tegen kleine broer. Heel fijn voor de saamhorigheid binnen je gezin. Daarbij ben jij de opvoeder, niet die kleine jongens. Waarschijnlijk zit kleine Max nu de hele dag aan te kijken tegen spelende broers met een nieuw stukje speelgoed en duurt zijn straf ook de hele dag. En dat voor een hapje uit de kaas...
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Jolanda1974  schreef op: 20-10-2016 13:27:23
een hapje uit de kaas vind ik absoluut niet kunnen en daar zou zeker een consequentie aanhangen, maar ik zou never nooit de rest van de familie raadplegen over het wel of niet iets uitzoeken in de winkel.
Wel vind ik dat je je bij je standpunt moet houden als je gezegd hebt dat Max daarom niks uit mag zoeken. Zelf zou ik het vliegtuigje toch hebben gekocht en met hem afspreken dat hij hem kan "verdienen".
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-10-2016 13:30:13
Het ergste vond ik dus ook dat de broers een voor een mochten zeggen of Max het wel verdiend had om een speelgoedje te mogen uitzoeken. En een hapje uit de kaas daar zou ik geen straf voor geven, niet bij een 2/3 jarige iig. Ik zou mijn kind erop aanspreken maar zeker niet straffen.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Stefke  schreef op: 20-10-2016 13:30:40
Dat hapje uit de kaas zou voor mij zeker reden zijn om niks meer te mogen uitkiezen. Maar dat ze eerst nog even langs de broers gaat vind ik echt niet kunnen. Nog even de worst voor Fikies neus houden en hem dan weer wegtrekken. Vind het treiteren!
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Mama Van Drie  schreef op: 20-10-2016 14:03:14
Ik ga ervan uit dat die moeder die kaas dan wel gekocht heeft, dat zie je dus ook niet altijd gebeuren en dat vind ik dan al storend.

Of ik er straf voor zou geven weet ik niet.

De broers om hun mening vragen zou ik niet doen....beetje raar.

Als zij dat als straf heeft gezegd danzou ik mezelf daar wel aan houden, maar dan ook wel duidelijk zijn, dus niet de hoop wekken op de kans om toch iets uit te zoeken.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Maya  schreef op: 20-10-2016 14:06:34
Ik vind het zielig voor dat jongentje, hij kan met zijn leeftijd nog niet goed overzien wat de gevolgen van zijn actie zijn.
Ik had in haar plaats wel boos geweest om dat hapje uit die kaas, maar ik had dat dan gewoon besproken en uitgelegd dat dat dus echt niet de bedoeling is.
En daarna had hij van mij wel dat speelgoedje gekregen net als zijn broers, want als iets klaar is (incident met de kaas), dan is het wat mij betreft klaar.
Als dat jongentje nou ouder zou zijn geweest, dan is het een ander verhaal, maar over een hapje uit de kaas, nee daar zou ik een peuter niet zo over straffen.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
El64  schreef op: 20-10-2016 14:17:50
Wat voor kaas? Misschien wel wat er ligt om te proefen hoe kan hij anders zomaar kaas pakken de rest ligt toch ingepakt. Vind het een hele rare manier van opvoeden zou niet mijn manier zijn
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Gewoon Ik  schreef op: 20-10-2016 14:33:20
Ik zie dus nu een mega kaas in de winkel liggen met een hapje eruit 
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Chloe  schreef op: 20-10-2016 14:48:25
Een kereltje van 3.. belachelijk! En om zo'n onschuldige reden. Heel zielig inderdaad. Nou haat is straf geven sowieso, ik geloof alleen in positief belonen en bij zo'n kleintje vooral uitleggen. Vind het nog wel schattig ook, een klein mannetje dat zomaar een hap uit een kaas neemt ☺️
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Minou  schreef op: 20-10-2016 15:18:53
Krijg er jeuk van bah
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Smvn&d  schreef op: 20-10-2016 15:49:35
Dat stukje van die broers vind ik niet oke. Misschien dacht de moeder dat ze ze zo allemaal kon laten weten dat er geluisterd moet worden ofzo. Domme actie.

Die kaas, ligt eraan wat er is gebeurt, stel die moeder heeft 2x gezegd blijf van die kaas af en hij doet het toch, dan zou ik ook straf geven, geen idee wat, maar wel iets.
Al denk ik niet dat ik al mijn kinderen wat laat uitzoeken en hem niet maar goed geen idee.
Heeft het jongentje onverwachts een hap uit een kaas genomen, tja lullig, maar daar zou ik niks mee doen, een kind snapt dat toch niet? 
1 van mijn kids heeft ook wel eens een zak chips open gemaakt en liep te eten, ook een jaar of 2, kind snapt dat toch niet, die zien iets wat ze lekker vinden. Ik zou het dan enkel uitleggen dat dat pas mag na het betalen ofzo (al moet ik bekennen dat ik ze regelmatig iets heb gegeven in de supermarkt wat nog niet betaald was, kaasstengel bijv) want je betaald het toch gewoon netjes, dus ja. Dus ik zou eerder zeggen dat ze het eerst moeten vragen.
Maar ik weet dat veel mensen het niet oke vinden iets al in de supermarkt te geven, vandaar die optie haha.


Maar ik vraag me ook af, hoe kun je nou een hap uit een kaas nemen? Alles is toch verpakt? Zelfs in een kaaswinkel ligt het verpakt of op een plank waar een kind niet bij kan als het nog gesneden moet worden.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Debby1977  schreef op: 20-10-2016 16:17:05
Ah gossie, zie hem daar al staan helemaal enthousiast
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Minnie Mouse  schreef op: 20-10-2016 16:24:40
Dat de broers mee mogen bepalen in de straf vind ik te ver gaan.
wat betreft de kaas weet ik niet hoe ik gereageerd zou hebben.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Jessiemv3  schreef op: 20-10-2016 16:50:07
BIj de AH liggen de stukken kaas volgens mij aardig op grijp afstand. Hij dacht wellicht ik mag hier ook altijd een blokje kaas dus het mag vast wel. Jochie is 3 jaar, die begrijpt dat toch niet? Ik zou hem wel terecht wijzen en uitleggen dat het niet mag maar ik vind dit wel ver gaan. 
Ook nog zo quasi enthousiast doen over zijn broer's kanootjes, vind dat echt sarren. 
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Mamvan3  schreef op: 20-10-2016 17:03:46
Hij vroeg zich af hoe het voelt om in de kaas te bijten... Krijgt hij dan thuis nooit een stukje?? Dat vraag ik me dan af....

Ik zou dat vliegtuigje hebben gekocht met de mededeling dat hij het terug kon verdienen door lief te zijn ofzo. Maar kom op zeg, hij is een jaar of 3  En ik zou ook zeker niet de andere broers/zussen erin betrekken. Opvoeden doe je nog altijd zelf.
En dan nog, je hebt je kind dan al toegesproken in die vorige winkel. Moet je dan nog een keer straffen??? Maar goed, je weet niet wat eraan vooraf is gegaan. 
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Jo  schreef op: 20-10-2016 17:09:54
Een kind van 3 kun je best uitleggen dat iets niet mag, maar zo straffen vind ik zielig.
Net als wat Sis zegt, ze zien iets liggen en snappen niet dat ze het niet zomaar mogen hebben.
Wij zijn er uiteraard niet bij geweest maar als ik het zo lees vind ik het vooral zielig.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-10-2016 18:24:22
Ook ik heb wel eens een van mijn kinderen gestraft door te zeggen dat ze niks mogen uitkiezen, of geen ijsje krijgen. Maar als we dan eenmaal bij de winkel zijn kan ik het niet over mijn hart verkrijgen een van mijn kinderen als enige niks te geven. Dan zeg ik altid: "Nou voor deze keer mag je wat uitzoeken, maar denk erom, de volgende keer krijg je echt niks!"
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Jolanda1974  schreef op: 20-10-2016 18:30:02
Ik ben dan wel heel erg, als ik zeg dat ze niks krijgen dan krijgen ze ook niks. Ik doe geen beloftes, deel geen straffen uit die ik niet na kom / kan komen.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Boterbloem  schreef op: 20-10-2016 18:30:30

Ik vind de consequentie voor een 3 jarige te zwaar als ik eerlijk ben...

En ik ben erg benieuwd naar hoe het verhaal met de kaas is... Want in principe bij jij als moeder het geweten van je kind. Dus jij moet zorgen dat hij niet bij de kaas kan komen. En dan kan het nog wel zo stout zijn dat hij het wel doet, maar als jij niets gezegd hebt en hem er van tegengehouden hebt vind ik het de fout van de moeder...


mensen roepen altijd zo hard: ze zijn 3, dat moeten  ze wel weten!
Merk het in mijn werk ook.
En dan denk ik:
Je hebt werkelijk geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen idee... 

Want er zit zo'n groot verschil tussen weten en weten 

 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Boterbloem  schreef op: 20-10-2016 18:32:28
Oh en trouwens,
ik zal een ander er niet op veroordelen die deze straf wel geeft.
Zeker als je het gezegd hebt is het goed het na te komen (dat vind ik altijd het moeilijkste deel  )

Maar de andere kinderen naar een mening vragen?
Koekoek...
Dat veroordeel ik wel 
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-10-2016 18:36:22
Ik ben van de gelijkwaardige straffen. Dus bijvoorbeeld tijd voor tijd (te laat thuis komen is de volgende keer vroeger thuis zijn) en geld voor geld (maak je iets expres kapot betaal je het van je zakgeld). Bij de kleintjes ben ik kort op de daad, dus hebben ze iets gedaan dan is de consequentie iets dat je direct kan uitvoeren. En dus niet zoals in de winkel na een kwartier/half uur opeens niks mogen uitzoeken. Dan zijn die kleintjes het verband ertussen allang kwijt.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Minou  schreef op: 20-10-2016 18:54:43
Vond het psychologisch zo sneu van die moeder dat ze de andere kinderen er in betrekt en laat beslissen..

echt grr
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-10-2016 18:56:58

Quote Minou:
Vond het psychologisch zo sneu van die moeder dat ze de andere kinderen er in betrekt en laat beslissen..

echt grr



Dat was ook het ergste! Ik dacht echt van moet ik er nou wat van zeggen maar uiteraard heb ik dat niet gedaan, maar echt als je dat koppie zag van het jongetje, zo zielig!. En ze dacht zelf dat ze heel pedagogisch bezig was door de manier van praten haha
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Minou  schreef op: 20-10-2016 19:07:11
Vraag me af uit welk boekje ze deze kromme manier van straf heeft gevonden. Echt sneu
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Mv5  schreef op: 20-10-2016 19:33:39
Eten nuttigen wat nog niet betaald is, vind ik niet kunnen, al helemaal niet wanneer je het vervolgens niet koopt. Heb ik bij mijn kinderen nooit goedgevonden en stoor me er ook aan als anderen dat doen. In mijn ogen is het niet meer dan normaal dat je je kinderen leert dat je eerst iets moet betalen voordat je het mag gebruiken/opeten.
Dat je je kind straf geeft vind ik dan ook acceptabel, al weet ik niet of ik deze straf had gegeven. Wel vind ik dat je als ouder consequent moet zijn, dus niet 'je krijgt niks' en even later 'voor deze keer toch wel', dat is voor een kind juist heel onduidelijk.
Andere kinderen om hun mening vragen vind ik echt absoluut not done. Ouders voeden op, niet kinderen, als ik een van mn kinderen wil straffen, heb ik de mening van de rest niet nodig. Dit vind ik echt gemeen en vernederend voor het jochie.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 20-10-2016 19:37:11

Quote Jolanda1974:
Ik ben dan wel heel erg, als ik zeg dat ze niks krijgen dan krijgen ze ook niks. Ik doe geen beloftes, deel geen straffen uit die ik niet na kom / kan komen.



+1

Maar die straf bepaal ik en niet een van de andere kids
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Smvn&d  schreef op: 20-10-2016 20:03:54

Quote mv5:
Eten nuttigen wat nog niet betaald is, vind ik niet kunnen, al helemaal niet wanneer je het vervolgens niet koopt. Heb ik bij mijn kinderen nooit goedgevonden en stoor me er ook aan als anderen dat doen. In mijn ogen is het niet meer dan normaal dat je je kinderen leert dat je eerst iets moet betalen voordat je het mag gebruiken/opeten.



Vind ik niet persee, je betaald het toch? Ik zie het probleem niet.
Als mijn huur de eerste nog niet is afgeschreven ga ik ook niet buiten staan tot het afgeschreven is. Of je gaat toch ook niet wachten met in je koophuis wonen tot je hypotheek is afbetaald. 
Ik koop ook zat dingen die ik achteraf betaal, vind ik vaak veel handiger. 
Zolang je het maar betaald. Zo niet is het diefstal. Dat lijkt mij belangrijker om te leren, dat je niet moet stelen. En alles netjes betaald.

En de winkels vinden het ook geen probleem want als je bij de ap met je kind in de buggy een kaasstengel vraagt dan vragen ze ook of je het in een zakje wil of dat de kleine het meteen wil en je het etiket los wil. 
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Banana  schreef op: 20-10-2016 20:32:29
ben de hele dag hier bezig de kids duidelijk te maken dat ieder een moeder en een vader heeft en niet dat broers en zus ook nog is elkaar de les gaan lezen 
laat staan dat ik hun in mijn straf betrek 

ik ben consequent niets kiezen is niets kiezen 
heel simpel 
maar licht er wel aan hoe het kaas verhaal zit daar kan je alle kanten mee op dus dat stuk laat ik in midde 

ontdekken kan maar als duidelijk si dat het niet mag en het toch gebeurd ja dan zal er wel een vorm van straf komen 
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Jo  schreef op: 20-10-2016 21:42:18
Maar Sis, je wil niet weten hoeveel broodjes, krentenbollen, banaantjes en appels die de kinderen van te voren eten niet netjes betaald worden.
Als ik vroeger (tjeez wat klinkt dat erg) lang ging winkelen dan nam ik in mijn tas altijd een kinderkoekje oid en drinken in mijn tas.
Ik heb nooit iets gepakt om eerst te eten en dan te betalen, eerst naar de kassa en dan eten/drinken.

Laatst waren we in de AH daar liggen altijd koekjes oid voor als je koffie pakt, daarvan mag mijn dochter er wel eens 1 van pakken.
Er was een kindje die pakte 5 koekjes en mama vond het grappig, ik vind het niet erg netjes, maar ja iedereen heeft zo zijn opvoed ideeën.
 
Quote
RE: echt...sommige ouders
Minou  schreef op: 20-10-2016 22:27:44
Hier ook, eerst betalen en dan is het van jou..geen eterij in de winkel
 
Quote
Navigatie


Reageren op echt...sommige ouders
Naam
Bericht