Menu
 

Topic:

Verhaal kwijt

Anoniem  schreef op: 26-07-2016 13:44:16

Ook al weet ik heel goed dat ik zelf de enige ben die keuzes kan maken over mijn eigen leven, soms is het toch fijn om je verhaal even neer te zetten en te laten lezen door een buitenstaander, die misschien weer een heel ander beeld heeft… Dus bij deze.


Ik ben nu ruim een jaar samen met mijn vriend en vanaf het begin heb ik het gevoel gehad dat er „iets miste”. Ik kende hem al van vroeger en na mijn scheiding zijn we gaan appen, afspreken, etc. Na een paar maanden heb ik er een punt achter willen zetten omdat het voor mijn gevoel niet genoeg was. Omdat ik verliefd wilde zijn, vond dat ik dat moest zijn… En dat was ik niet!


Hij gaf echter niet op, gaf me rust en ruimte en bleef me benaderen. Ik vond zijn aandacht fijn en ging daar in mee en gaandeweg ben ik van hem gaan houden. Achteraf denk ik nu: was het op dat moment gewoon fijn om weer iemand naast me te hebben? Iemand die aandacht aan je besteed, iemand om je verhaal aan kwijt te kunnen, iemand om mee naar feestjes te gaan, iemand om bij te horen?


We hebben bewust een half jaar gewacht met de kennismaking met de kinderen. Dat is begin december gebeurd en ging heel erg goed. De kinderen vonden hem leuk, hij vond de kinderen leuk en ik vond het vooral bijzonder hoe hij (zelf kinderloos) met dit alles om ging en hoeveel geduld hij met mij en hen had.


Maar vlak na die tijd begon ik me steeds meer te ergeren aan kleine dingetjes en viel het me op hoe verschillend we zijn: hij is niet goed in het tonen van affectie. Zeg maar gerust: dat kan hij niet en hij heeft er ook geen behoefte aan (dat zijn zijn eigen woorden). En dan bedoel ik dus zowel verbaal als non-verbaal: zeggen dat ‚ie van me houdt (doet ie alleen als ie heeeel veel gedronken heeft), zeggen dat ik er goed uit zie, of dat ie me lief vindt, me bij m’n naam of koosnaam noemen, een spontane knuffel, arm om me heen of kus, hand-in-hand lopen (hij loopt zelfs meestal een meter voor me uit..) etc etc. Al die kleine dingetjes die bevestiging geven dat iemand van je houdt. Hij doet ze niet… Als ik iets dergelijks wil dan moet het op mijn initiatief… Zelfs bij afscheid nemen (ik zie hem zelden doordeweek) is voor hem een simpele kus op de mond genoeg, terwijl ik dan graag even een lekkere knuffel wil. Ook tijdens intimiteit merkte ik het: hij kan en wil eigenlijk alleen maar wild… En nu ben ik daar zelf ook niet vies van, maar ik wil ook weleens lief en zacht en teder… En dat kan hij niet. Voorspel is er ook niet, hij gaat direct op z’n doel af zal ik maar zeggen...


En ik weet dus al langer dat hij dit niet in zich heeft, en ik weet ook: je kan een mens niet veranderen en moet dat ook niet willen. Daarom heb ik geprobeerd zelf te veranderen, dit niet zo nodig te hebben, te kijken naar de dingen die er wel zijn, de momenten waarop we het gezellig hebben en ik echt wel weet dat hij van me houdt.


Maar het werkte niet… Althans, soms was ik sterk en ging het goed. Maar er waren telkens weer momenten waarop ik niet meer sterk kon zijn en onzeker werd. Ik ging om bevestiging vragen: „hou je nog van me?!” Zijn reactie was dan allesbehalve bevredigend: „jawel hoor”… Gaandeweg ging ik overal op letten: hoe vaak hij uit zichzelf toenadering zocht etc.


Als hij na een lange werkweek op vrijdagavond bij mij kwam en na 5 minuten op de bank in slaap viel, werd ik al verdrietig en onzeker, en dacht ik: is dit het nou? Waarom is hij nou hier? Voor mij, of omdat de bank zo lekker ligt? Pure onzekerheid door gebrek aan bevestiging… En ook al kon ik met mijn verstand heus wel bedenken dat ie voor mij komt en niet voor de bank, mijn gevoel zei anderen dingen en ik werd er mega verdrietig van en ging me er aan ergeren.


Ook intiem: hem bevredigen terwijl ik dat zelden terug krijg.. ik begon er weerstand tegen te krijgen...


Een ander incident: tijdens een weekend weg met familie gingen we naar een mini-concert in een kroeg. We stonden achterin, totdat het begon. Mijn familie ging vooraan staan, maar hij wilde niet mee. Hij had er geen zin in, bleef stug achterin, ook al zei ik hem dat ik het wel fijn zou vinden.. Ik heb hem uiteindelijk maar gelaten en ben voorin bij mijn familie gaan staan, maar het zat me niet lekker. Hij heeft zeker twee uur achterin gestaan, af en toe zonder wat te zeggen langs ons lopend om buiten te gaan roken. Ik was echt verdrietig en voelde me eenzaam toen ik zag hoe mijn zwager mijn zusje even spontaan knuffelde...


De afgelopen maanden zijn het dus ups en downs. Ik hield mezelf op de been met de leuke dingen: het gezellig samen eten, of het gezellige feestje wat we hadden met vrienden (zijn vriendengroep en mijn vriendengroep overlappen dus dat is enorm leuk). Maar toch telkens ook weer die downs, door gebrek aan affectie…


Totdat ik eind vorige week geen uitweg meer zag en wist dat ik (weer) met hem moest praten… Dat had ik al vaker gedaan hoor, gezegd wat me dwars zat… Maar ja, hij kon zichzelf niet veranderen. Hij deed dan eventjes z’n best en stuurde wat lieve appjes, en daarna ging het weer terug naar het oude…


Zaterdagavond zouden we samen naar een musical gaan. Mijn verjaardagscadeau aan hem. Hele dure kaartjes, met liefde gekocht, terwijl hij mijn verjaardag (een paar maanden daarvoor) vergeten was… Maar hij had eens gezegd dat hij naar die musical wilde en ik had dat onthouden en wilde hem daar graag mee verrassen. In februari, op zijn verjaardag, heb ik ze gegeven en hij was wel blij maar vond het ook te duur en was niet zo enthousiast als ik gehoopt had.


Ik had er zelf zaterdag heel veel zin in, ondanks de gemixte gevoelens. Maar hij bleef vlak en de week ervoor was hij het zelfs vergeten en baalde dat we vroeg weg moesten en hij een klus niet af kon maken die dag. Uiteindelijk was de musical supergaaf, en hij vond het „wel een goed stuk”. Hij heeft me niet nog een keer bedankt (niet dat dat perse moet hoor!!) en heeft me de hele avond niet aangeraakt.. Pas na afloop, bij het verlaten van de zaal, kreeg ik een hand. Die hij, toen we in de foyer waren, weer losliet...


Zondagochtend, na een poging tot intiem contact wat ik niet wilde, brak ik... En heb ik gezegd dat ik het niet meer zag zitten... Dat ik hem niet wil veranderen maar mezelf ook niet kan veranderen/wegcijferen... Dat ik die affectie en bevestiging wel nodig heb om me goed te voelen in een relatie.


We hebben 's ochtends goed gepraat en ik heb veel gehuild... 's Middags moest ik naar een verjaardag en heb ik hem thuis afgezet en naderhand weer opgehaald om samen te eten. Hij deed eigenlijk alsof er niks aan de hand was en toen ik weer poging tot praten deed ("en nu? hoe nu verder?") reageerde hij geirriteerder dan 's ochtends. Hij voelde zich aangevallen, zei "het klinkt alsof ik het allemaal verkeerd doe" en ik heb geprobeerd uit te leggen dat ik hem niet wilde aanvallen of bekritiseren. Dat ik zie en weet dat hij anders is in dat opzicht en dat ik zelf geprobeerd heb te veranderen, maar dat dat niet lukt. Uiteindelijk weer veel gehuild en na een poosje is hij weggegaan met de woorden "ik ga er wel een weekje over nadenken". Ik zie hem nu dus pas op z'n vroegst vrijdagavond weer en de status is nog onzeker. Zondagavond was ik zo over mn toeren dat ik het allemaal niet meer helder zag. Ik begon te twijfelen, want tja, ergens hou ik wel van hem... En er zijn ook fijne momenten. M'n vriendinnetje met wie ik toen belde zei heel terecht dat ik zelf ook even weekje rust moest pakken om goed na te denken en tja.. dat is wat ik nu doe... En telkens kom ik toch wel op dezelfde conclusie uit: dat het zo niet langer gaat, dat ik niet gelukkig ben en dat ik mezelf niet oud zie worden met hem. Maar ook dat ik het vreselijk vind om hem kwijt te raken, om weer alleen te zijn, om de kinderen pijn te doen, etc... Dat ik bang ben voor de meningen van anderen (zijn vriendengroep bijvoorbeeld) en dat ik het vreselijk vind om hem aan de kant te zetten (dat het dus van mijn kant komt en niet een beslissing van ons samen is)...


Pff ik ben blij dat ik dit van me afgeschreven heb... Ben nu benieuwd naar jullie reactie.. In elk geval bedankt voor een luisterend oor.


Liefs van mij

 
Quote
Navigatie
RE: Verhaal kwijt
Daisy1977  schreef op: 26-07-2016 13:51:54

Ik snap dat je bepaalde dingen niet leuk vindt, maar je bent nu ook zaken onder een vergrootglas aan het leggen, waardoor je van een mug een olifant maakt. In mijn ogen dan hè.


Mijn man is ook niet romantisch, verjaardagen vergeet hij en jubilea al helemaal. Daar kan ik me vervelend over voelen, of het accepteren. Nou ja, ik heb dat dus geaccepteerd, ik zelf zal ongetwijfeld ook niet altijd even leuk zijn haha.


M.b.t. de eenzijdige sex en geen voorspel: dat zou wel een struikelblok zijn.  Ik zou me toch afvragen of je dit voor altijd wilt.


Sterkte, geen makkelijke keuze


 

 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Mama Van Drie  schreef op: 26-07-2016 14:48:12
Duidelijk dat je zo niet verder kan, simpelweg omdat het voor jou niet genoeg is, het zal altijd blijven kbagen en tussenin staan en te pas en te onpas bovenkomen.

Ik zou of hulp zoeken in de vorm van relatie therapie, moet hij dan ook willen, tijdens sessies kan ook duidelijk worden of jullie wel of niet samen verder kunnen/willen.

Als hij dit niet wilt dan ben ik bang dat deze relatie gedoemd is te mislukken, juist omdat jij er onvrede mee hebt, dat kan je niet negeren en dat kan je ook niet ombuigen door jezelf te veranderen, het is een behoefte die je nodig hebt om gelukkig te zijn. Met jou vele mensen hoor!
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Baby2  schreef op: 26-07-2016 17:26:57
Ik heb het gevoel dat ik dit verhaal al eens eerder heb gelezen, aantal maanden terug.
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Duifje  schreef op: 26-07-2016 17:44:12
Dat gevoel had ik ook baby. 
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Anoniem  schreef op: 26-07-2016 18:13:14
@baby2 en @duifje; jullie hebben gelijk!  Wat stom.. ik realiseer me nu dat ik een paar maanden geleden ook mn verhaal heb gedaan.. Had daar zelf totaal niet meer aan gedacht... Dat was het topic "ik weet het even niet meer"... Wat stom om dat nu terug te lezen... 

En eigenlijk is het volslagen duidelijk... dit gaat 'm gewoon niet worden, hoe graag ik ook wil... 

@daisy1977 je hebt wel gelijk hoor, van dat vergrootglas... maar dat is dus kennelijk wat er met me gebeurt als ik onzeker wordt... Ik wil dat niet eens, vind het ook stom van mezelf... Maar kan er niks aan doen, het gebeurt... 

@mamavandrie, relatietherapie zie ik echt niet zitten... als dat al na een jaar nodig is... dat is geen goed teken. En ik weet zeker dat hij me uitlacht als ik dat voorstel. Daar gaat ie echt niet heen...

Nogmaals, het is eigenlijk wel duidelijk... Ik wil er gewoon niet aan geloven... 
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Pacific  schreef op: 26-07-2016 18:50:27
Ik dacht in het begin ook al, dat verhaal heb ik al eerder gelezen. Volgens mij hebben wij nog contact gehad via pb ivm waar je woont(en ik daar ook heb gewoond).


Ik denk dat je 2 keuzes hebt, of accepeteren zoals hij is. Veranderen zal hij niet snel doen want hij is nu eenmaal zo. Maar kun je daarmee leven? Is het voor jou genoeg wat hij je wél kan geven.

Mijn man is helaas ook zo, maar ik heb dit (uiteindelijk) geaccepteerd, mede ook omdat hij asperger heeft. Al ontkent hij dit nog steeds. En nee het is niet altijd leuk, maar ik heb ook geleerd om met veel dingen mijn eigen plan te trekken(bijv. ziek kind, we moesten allebei werken, hij zegt gewoon doodleuk ik heb afspraken en gaat de deur uit, ik moet zulke dingen altijd zelf oplossen. met afspraken is hij 9 van de 10 x te laat, ik zeg nu altijd standaard een eerdere tijd, heb je een oppas geregeld om samane uit eten te gaan, komt hij thuis, ik wilde eignelijk een film kijken, ik had wel wat meer enthousiasme verwacht, ik had mn laaste hap nog niet in mn mond of het was al, gaan we?  verjaardag is hij echt heel vaak vergeten, nu staat het in zijn telefoon in de agenda zijn nog heeel veel voorbeelden hihi)  en mn geluk ook in andere dingen te zoeken. En zo werkt het prima, we hebben ook heel veel leuke dingen samen en genieten daar dan extra van.  Maar wij zijn wel al ruim 15 jaar samen.

Maar als je dit stuk teveel bij hem mist dan blijft dit knagen, ook over 5 jaar nog. En zal je altijd het gevoel zal ik wel bij hem blijven of niet.
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Made  schreef op: 26-07-2016 20:08:04
Als het na zo'n korte periode al zo'n gedoe is, wist ik het wel. 
Dit zou toch de fase moeten zijn dat jullie nog dol verliefd zouden moeten zijn?

En relatie therapie? Na een jaar al? Echt??? Denk dat je er dan beter mee kan kappen 
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Anoniem  schreef op: 26-07-2016 20:29:37
@pacific, ik heb destijds geen contact via pb gehad dus ik denk dat dat iemand anders was
Inderdaad, dat ik die twee keuzes heb was al wel tijdje duidelijk... Dat ik hem niet kan veranderen ook... Maar het blijft dus knagen ja... Ik mis iets en heb bij mijn ex al zo lang iets gemist... Dat wil ik niet meer... En toch vind ik het zo moeilijk... 
Heel erg knap van jou hoe je daarmee om gaat. Echt, respect. Ik wou dat ik dat kon...
En ik wil juist niet over 3 of 5 jaar alsnog ermee stoppen... Dan is het voor iedereen (de kinderen bijvoorbeeld) alleen nog maar erger...

@made, ja dat van dat verliefd zijn zegt mijn beste vriendinnetje dus ook... Maar ja, wij hebben die fase helemaal overgeslagen... Hij wordt sowieso niet snel verliefd zegt ie en ik gaf het feit dat ik hem al ken van vroeger de "schuld" van het ontbreken van de vlinders... Maar misschien was het gewoon geen goed teken...
Relatie therapie was idee van mamavandrie he, niet van mij!

Pff... was het maar niet zo moeilijk en pijnlijk...
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Pacific  schreef op: 27-07-2016 08:57:50

Quote Anoniem:
@pacific, ik heb destijds geen contact via pb gehad dus ik denk dat dat iemand anders was
Inderdaad, dat ik die twee keuzes heb was al wel tijdje duidelijk... Dat ik hem niet kan veranderen ook... Maar het blijft dus knagen ja... Ik mis iets en heb bij mijn ex al zo lang iets gemist... Dat wil ik niet meer... En toch vind ik het zo moeilijk... 
Heel erg knap van jou hoe je daarmee om gaat. Echt, respect. Ik wou dat ik dat kon...
En ik wil juist niet over 3 of 5 jaar alsnog ermee stoppen... Dan is het voor iedereen (de kinderen bijvoorbeeld) alleen nog maar erger...

@made, ja dat van dat verliefd zijn zegt mijn beste vriendinnetje dus ook... Maar ja, wij hebben die fase helemaal overgeslagen... Hij wordt sowieso niet snel verliefd zegt ie en ik gaf het feit dat ik hem al ken van vroeger de "schuld" van het ontbreken van de vlinders... Maar misschien was het gewoon geen goed teken...
Relatie therapie was idee van mamavandrie he, niet van mij!

Pff... was het maar niet zo moeilijk en pijnlijk...



Dat was het inderdaad iemand anders, dat verhaal was ook iemand met jouw verhaal en ze wilde in de toekomst met haar virend een kind wilde en hij niet(of zoiets).

Misschien moet je jezelf afvragen of de fijne goede dingen opwegen tegen de dingen die je bij hem mist? Dat heb ik mezelf afgevraagd, en wij hebben natuurlijk ook kinderen samen. En ik ben bij alles gaan denken als hij weer zo lekker gevoelloos uit de hoek kan komen. Hij kan er niks aan doen hij is nu eenmaal zo. En het me vooral niet alles persoonlijk aantrekken. Dat heb ik heel lang gedaan waardoor ik zelf ook niet happy kon zijn. Leek wel overleven wat ik deed.  Gelukkig hebben we nu wel een beetje een evenwicht daarin kunnen vinden. En als je allebei lekker in je vel zit is het veel gezelliger en leuker thuis.

Ik zou ook niet na een jaar al relatietherapie gaan doen, dan kun je beter stoppen denk ik.
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Baby2  schreef op: 28-07-2016 11:06:22
Ik denk dat jij diep in je hart wel weet wat je moet doen maar de uiteindelijke stap zetten heel moeilijk is omdat je dan weer "alleen" bent. Maar als je eerlijk naar jezelf en hem bent dan weet je wel dat deze relatie jou niet gelukkig maakt.
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Anoniem  schreef op: 31-07-2016 17:17:07
Ja ik heb er vrijdag definitief een punt achter gezet... maar het was heel emotioneel en heel moeilijk en ik voel me echt heel naar en alleen nu. Het hoort erbij zegt iedereen...
 
Quote
RE: Verhaal kwijt
Pacific  schreef op: 01-08-2016 11:07:27
Sterkte Ik denk dat je de juiste beslissing hebt genomen. Als je je zo al voelt binnen een relatie in een jaar tijd. Neem de tijd en probeer het los te laten zodat jezelf verder kunt en je ook weer gelukkig zal gaan voelen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Verhaal kwijt
Naam
Bericht