Menu
 

Topic:

Verminderde hartpompfunctie

Pacific  schreef op: 16-07-2016 11:05:10
Begin juni ben ik de bij de huisarts geweest met klachten steken op de borst, tintenlende arm en vingers en ik voelde me niet lekker. Daar bleek hartslag en bloeddruk veel te hoog. Er is toen bloedonderzoek geweest, alles was goed maar ik bleek wel zwanger. Dus we dachten dat de klachten daar van kwamen. Maar de klachten bleven dus toch maar weer naar de huisarts, ik heb daar een ecg gehad, hij had dit bekeken met de cardioloog en daar zagen ze wel wat op maar wisten niet precies wat. Vervolg was dat ik een paar uur later op de eerste hart hulp aan de monitor lag. Ik heb hier een paar uur gelegen, ook weer bloedonderzoek ed. gehad. Hartslag was nog steeds erg hoog maar ze konden geen oorzaak vinden en ook was verder alles goed. Dus ik mocht weer naar huis, wel met verwijzing voor een fietstest en afspraak cardioloog. Fietstest gehad ook die was goed, cardioloog wist het ook even niet. Ivm de klachten een thorax foto gehad en hartecho. Thorax was helemaal goed maar op de hartecho bleek ik een veel verminderde hartpompfunctie te hebben. Zij had dit niet verwacht omdat tot nu toe alles goed was, en ik eerlijk gezegd ook niet. Vervolgens weer andere dingen in het bloed na laten kijken en heb ik volgende week een mri van m'n hart. Ook heb ik 2 soorten medicijnen meegekregen om de hartslag wat na beneden te krijgen zodat het hart wat rust krijg. Bijwerkingen zijn hoofdpijn en duizeligheid en dat is wel erg vervelend. Na de mri heb ik weer een afspraak. Ze willen nu de oorzaak proberen te achterhalen.
Ik schrok er wel even van, ik dacht te horen te krijgen alles is goed en met 2 min weer buiten te staan.

Is hier ook iemand die een verminderde hartpompfunctie heeft? en wat was bij jou de oorzaak en ga je ermee om in het dagelijkse leven?
 
Quote
Navigatie
RE: Verminderde hartpompfunctie
Cir  schreef op: 16-07-2016 13:56:06
Jee, wat schrikken Pacific. Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt over een oorzaak. Ook met je zwangerschap lijkt dit me al met al niet niks om te verstouwen.
Ik heb geen ervaring in mijn omgeving maar ik hoop dat je je snel wat beter gaat voelen.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Vera  schreef op: 16-07-2016 14:35:40
Jeetje wat veel om te verstouwen zeg. Eerst die zwangerschap en dan nu die verminderde hartpompfunctie. Ik kan je alleen vertellen wat het inhoud maar niet hoe de ervaring zijn. Ik wens je veel sterkte en kracht......
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 16-07-2016 18:34:47
Ik schrok er ook wel van, ik had eigenlijk niet verwacht dat er wat uit zou komen omdat alle eerder onderzoeken goed waren. Maar moet zeggen dat ik me verder op zich verder prima voel, ik kan fietsen, met de hond wandelen gewoon het huishouden enz. Maar als ik dan last krijg dan kan ik gewoon even niks meer, en dat kan een half uur zijn maar ook een halve dag. En op dit momenten vind ik het wel eng.Ik hoest ook al een tijdje en schijnt er ook mee te maken te maken. Ze dachten ook nog aan longembolie omdat ik ook pijn aan m'n been heb maar dat was het gelukkig niet. Ik zou wel geruster zijn als ik weet wat de oorzaak is. Dat kan namelijk ook bijv. zijn dat je bloeddruk langdurig heel hoog is geweest, dan is het op te lossen met bloeddrukverlagers waardoor de hartpomp functie weer stijgt. Het kan ook komen door een auto-immuumziekte. Zijn veel oorzaken te bedenken. Ik moest ook navragen wat er in de familie voorkomt.
Ze wilde wel meteen gaan behandelen vandaar ook de medicijnen.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Chloe  schreef op: 16-07-2016 20:17:46
Mijn moeder heeft het. Is sterk verergerd na chemo helaas. Maar nadat het een tijd er heel slecht uit heeft gezien, is het nu met medicatie best weer aardig onder controle- ondanks haar hogere leeftijd en fysiek slechte conditie. Dus hoe eng het vast ook voelt, een verminderde pompfunctie, met goede medicatie kan er veel hoor. Oorzaak is bij haar overigens  niet officieel bekend, wel komt in mijn familie helaas een zeer hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol voor. Dit ondanks dat niemand overgewicht heeft, anders was het makkelijk op te lossen sterkte!
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 16-07-2016 20:22:19
Ik heb tot nu toe ook niet gelezen dat er veel mensen aan overlijden oid. Ik zag ook dat mensen met chemo vaak ook een verminderde hartpompfunctie hebben en dan dezelfde medicijnen krijgen als ik nu heb. Cholesterol was helemaal goed bij mij, dat komt wel in de familie voor(de erfelijke). Ik heb nu medicijnen zodat de hartslag naar beneden gaat en ook de bloeddruk. Maar ik heb dan wel zoiets van ze weten niet wat het is en dan krijg je medicijnen. Zelfde geld is mijn hartslag zo hoog om alles aan de gang te houden en dan gaan ze het verlagen. Maar goed zij is cardioloog ik niet
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Mv5  schreef op: 16-07-2016 23:25:27
Geen ervaring mee, maar wil je wel veel sterkte wensen hiermee. Is zeker niet niks, in combinatie met een ongeplande zwangerschap.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Suusmv3  schreef op: 17-07-2016 23:18:35
allereerst heel veel sterkte!

mijn man heeft een verminderde hart pompfunctie. 

dat hij voor het eerst bij de cadrio kwam in 2006 had hij een pompfuncite van 37%... werd toen gezegt dat als we er niks aan zouden doen hij binnen 5 jr dood zou zijn  ... nu 10 jaar verder met de nodige medicijnen is zijn pompfuncite verbeterd naar 44% wel nog elk jaar controle van een hart echo en om de 2 jaar een holter en elke 5 jaar een radioactieve scan 


bij hem komt het door zijn spierziekte dat zijn hart verminderd functioneerd. 
Met zijn medicijnen word ook de bloeddruk verlaagd en zijn hartslag rustiger en regelmatiger hierdoor krijgt zijn hart wat meer " rust" zoals de cardio dat uitlegde. 



 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 18-07-2016 08:14:42
@suusmv3: ik heb ook medicijnen zodat mijn hart 'rust' krijgt. Ik heb ramipril en een betablocker(bisoprololfumaraat). Bij mij is alleen de oorzaak nog niet achterhaald, daar krijg ik nog de mri voor.

Kan jouw man wel gewoon alles doen? Of heeft hij echt beperkingen door de verminderde hartpomp functie?
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Suusmv3  schreef op: 18-07-2016 12:01:22
hij slikt enelapril.

hij kan nog een hoop alleen zijn uithoudingsvermogen is wat minder.
hij kan nog met de hond lopen alleen niet meer zo ver ( zowel door uithoudingsvermogen als zijn ziekte)
fietsen kan hij niet vanwege zn ziekte ( alleen op mijn elektrische)
hij doet ook gewoon veel in de huishouding 

hij neemt alleen wat sneller zn rust. dus als hij wat gedaan heeft gaat hij daarna ff zitten met een bak koffie. dan doet hij weer wat en gaat daarna weer zitten... 


 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 18-07-2016 15:00:28
Ik ben net gebeld over de vervolgafspraken. Heb ik de MRi pas 8 september(is alleen op donderdagochtend en lange wachtlijst) en de uitslag op 3 oktober. Ik vind dit wel absurd hoor dat je zo lang moet wachten en in onzekerheid zitten. Ik vroeg nog om een telefonische afspraak omdat ik toch wel met vragen zit. De cardioloog had aangegven dat ik altijd mocht bellen als er wat was of voor vragen. Is er op zn vroegst met moeite op 1 aug een belmoment tijd en sta ik in de agenda..
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Debby1977  schreef op: 18-07-2016 16:29:00
Is natuurlijk vervelend dat je zolang moet wachten. Maar als het echt levensbedreigend was dan was je wel eerder aan de beurt, dus zie het als een positief iets.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Jolanda1974  schreef op: 18-07-2016 20:06:34
En anders kijken of je bij een ander ziekenhuis of MRI centrum eerder aan de beurt bent
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 18-07-2016 20:20:45
Zo probeer ik het ook wel te zien hoor. Er werd wel gezegd dat ik wel de medicijnen moet blijven nemen om erger te voorkomen.  Gelukkig spreek ik haar voor die tijd nog even. Ik heb toch wat vragen.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Linda Mv Jarno En Il
se
  schreef op: 19-07-2016 06:38:33
Oe wat lang wachten, weet niet waar je woont....ik woon in het grensgebied en als ik in duitsland het ziekenhuis bel voor een MRI kan ik dezelfde week nog terecht, echter de uitslag moet ik dan wel van mijn eigen arts krijgen, dus daar moet je dan wel op wachten...
Kan je via je zorgverzekering altijd proberen om ergens anders sneller aan de beurt te komen..

Heel veel sterkte en succes
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 19-07-2016 07:35:20
Ik woon in N-Holland.  Maar dit is geen gewone MRI. Je krijgt 2 infusen en de cardioloog is er ook bij aanwezig. Duurt ongeveer 1,5 uur.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Suusmv3  schreef op: 19-07-2016 20:57:23
welk zhuis zit je als ik vragen mag?
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 19-07-2016 21:24:38
westfries gasthuis
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 25-07-2016 22:05:55
Mrt is verplaatst naar as donderdag. Vandaag de cardioloog gesproken en zij vond september ook wel erg ver weg.  Afgelopen zaterdag bij de huisartsenpost geweest ivm hevige pijn klachten. Dachten ze daar dat het van de medicijnen kwam dus moest er gelijk meestoppen. Daar was de cardioloog echt niet over te spreken en moest gelijk weer beginnen. Ik schijn ook een ontstoken hartzakje te hebben(vandaar de pijn) en daar heb ik vandaag wat voor gekregen.  Hopelijk binnenkort wat duidelijkheid over de oorzaak
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Cir  schreef op: 27-07-2016 09:52:40
Gaat het al wat beter? Wat een toestand allemaal.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 27-07-2016 10:56:51
Wisselend, ik probeer zoveel mogelijk de gewone dingen te doen en niet teveel over na te denken. Zo ben ik gewoon de vakantie aan het plannen. Alleen als je dan steken op je borst hebt en tussen je schouderbladen wordt je toch weer angstig en onzeker. Als ik ene paar min naar de supermarkt fiets en dan in de winkel ben wordt ik gewoon niet lekker(lijk op flauwvallen maar dan zonder oorsuizen) het trekt gelukkig wel altijd met 10 min weer weg maar het zorgt er wel voor dat ik amper de deur uit durf alleen de hond uitlaten samen met 1 van de kinderen  of als mijn man erbij is dan gaan we met de auto en heb ik niet eerst die inspanning van te voren. Gewoon erg vervelend.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 27-07-2016 10:57:10
dank je voor het vragen
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 07-09-2016 20:08:38
Ik heb morgen de MRI. Ik zou hem eerst eerder krigjen maar ivm de zwangerschapsduur wilde ze het toch op 8 sept. houden. Toen wel een extrra hartecho gehad.

 Ik krijg een infuus met contrastvloeistof en een infuus met spul wat je hart opjaagt. Vooral hier zie ik echt heel erg tegen op. Schijnt dat het echt even heel vervelend is. Bang dat het mis gaat. Je wordt wel goed in de gaten gehouden en er is een cardioloog aanwezig maar dan nog brrr. Duurt bij elkaar ongeveer 90 min.  Ik zie niet snel ergens tegen op maar hier wel. Ben zo blij als het morgen 12.00 is dan heb ik het achter de rug. Ik moet er om 10 uur zijn.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Vera  schreef op: 07-09-2016 20:36:52
Sterkte meid!!
Kan em voorstellen dat je er als een berg tegenop ziet, vooral ook omdat je zwanger bent.
Probeer rustig te blijven en een beetje met je buik te 'kletsen' ofzo. Ik ga in ieder geval duimen dat het goed verloopt en super meevalt 
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Minou  schreef op: 07-09-2016 23:14:12
Sterkte schat en zeker daarna met wachten de uitslag en alles❤️😘
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 08-09-2016 12:15:14
Ik heb het overleefd   Wat een hel, maar gelukkig heb ik het weer gehad. 3 okt. pas de uitslag
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Vera  schreef op: 08-09-2016 12:16:10
Lekker bijkomen dan.....
Mag ike even opmerken dat ik 3 oktober belachelijk lang laat duren....
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Vera  schreef op: 08-09-2016 12:16:29
Vind duren dus... Vera heeft iets te lang in de zon gezeten
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 08-09-2016 13:25:53
Klopt, vond ik ook. Maar tussen mri en uitslag moet 4 weken zitten.  Er worden in die 1,5 uur zo ontzettend veel foto's gemaakt. De radioloog en cardioloog bestuderen dat samen  en vervolgens nog je eigen cardioloog. En daar gaat gewoon veel tijd in zitten.  Vanmorgen werd dit uitgelegd.
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Pacific  schreef op: 17-09-2016 20:57:16
Doordat ik van de week me niet goed voelde en veel steken op mn borst had heb ik gebeld naar de eerste hart hulp, ik mocht gelijk komen. Mijn eigne cardioloog had dienst en zei gelijk, we gaan je opnemen en je gaat pas weer naar huis als we weten wat de oorzaak is. Ik heb ook een paar dagen vast gelegen aan de monitor. Dag later is in het overleg mijn MRI besproken. Ik heb een ontstoken hartspier. Helaas zit de ontsteking er al even dus heeft wat schade aangebracht waardoor ik dus de verminderde hartpompfuntie heb, dit gaat ook niet meer weg. Wel fijn om ondanks dit wel de oorzaak te weten. Gisteravond mocht ik weer naar huis
 
Quote
RE: Verminderde hartpompfunctie
Shea  schreef op: 17-09-2016 21:11:47
Jeetje wat schrikken zeg . Fijn dat je weer thuis bent. Ik las in je bericht van 25 juli al over onstoken hartzakje . Is er daarna nooit meer naar gekeken? Heb je daarom nu schade aan je hart omdat het er nog steeds zat?   Gelukkig was er nu cardioloog die je op heeft genomen... Sterkte met alles
 
Quote
Navigatie


Reageren op Verminderde hartpompfunctie
Naam
Bericht