Menu
 

Topic:

Longkanker

Anske  schreef op: 05-06-2016 22:57:23
Hoi mijn naam is Anske.

Ik wil graag weten of er onder jullie mensen zijn waarvan er bij iemand in famielie/vriendenkring o.i.d. longkanker is geconstateerd.
Afgelopen dinsdag hebben we te horen gekregen dat mijn bonusmama longkanker heeft.
Het is een agressieve vorm van longkanker.
Helaas is het niet (meer) te opereren. Afgelopen donderdag t/m zaterdag al de eerste chemokuur gekregen. Over twee weken nog een en dan twee weken later weer een.
We zitten een beetje in een rollercoaster. Het gaat ons allemaal zo snel.
Heeft er iemand ervaring met deze verschrikkelijke ziekte?

Liefs Anske

 
Quote
Navigatie
RE: Longkanker
Ik  schreef op: 05-06-2016 23:26:54
wat vreselijk zeg heel veel sterkte xx

een oom van mij had het 20 jaar geleden hij is binnen 2 maanden na de diagnose overleden . Eerst paar chemos gehad om te rekken maar daar werd ie zo ziek van dat ie daarmee is gestopt en nog 1 mooie reis gemaakt en vlak daarna overleed hij 

heb helaas niet zulke positieve ervaringen met kanker in de familie (ook m'n vader had het maar dan andere soort)


 
Quote
RE: Longkanker
Harleysmama  schreef op: 06-06-2016 03:46:41
Helaas hier ook geen positief verhaal. Eind november 2008 kreeg mijn moeder de diagnose longkanker en in de 1e week van 2009 is ze overleden aan deze rotziekte. In totaal 40 dagen na de diagnose is ze overleden. Ze heeft 1 keer een chemokuur gehad. Maar ze werd daar zo ziek van, dat ze de 2e nooit meer gehaald heeft. 
 
Quote
RE: Longkanker
Harleysmama  schreef op: 06-06-2016 03:47:50
Wens je heel veel sterkte. 
 
Quote
RE: Longkanker
Grietje  schreef op: 06-06-2016 10:48:00
Heel veel sterkte! Longkanker is een rotziekte
 
Quote
RE: Longkanker
Minou  schreef op: 06-06-2016 11:08:25
Grootcellig? Kleincellig? Stadium? Methastasen?

de horrorverhalen sla ik ff over...ene mens is de andere niet


 
Quote
RE: Longkanker
Spatje  schreef op: 06-06-2016 11:21:00
Sterkte, jij ook Minou 
 
Quote
RE: Longkanker
Minou  schreef op: 06-06-2016 12:26:46
Thanxx lief❤️
 
Quote
RE: Longkanker
Mama-van-aimy  schreef op: 06-06-2016 12:42:51
Mjn schoonzusje had longkanker. Ze was 31 toen het werd ontdekt. Wel het type kanker wat alleen bij 80 jarige en ouder zou voorkomen.

Ze heeft chemo en alles gehad. Na ongeveer 1 jaar is ze op 32-jarige leeftijd overleden.
 
Quote
RE: Longkanker
Zozo  schreef op: 06-06-2016 20:21:15
Hier een oom die na de diagnose 11 maanden later overleden is door de longkanker. En een andere oom van mij is een week na de diagnose overleden door een longontsteking. Als hij die niet gekregen had zou hij echter ook hebben moeten denken in weken en geen maanden volgens de arts.
En dan nog een oom die vroeg in mijn puberteit eraan is overleden maar (als ik het mij goed herinner) toch nog bijna 2,5 jaar geleefd heeft. 
Geen enkele situatie is dan ook hetzelfde. Wens jullie in elk geval ontzettend veel sterkte 
 
Quote
RE: Longkanker
Nelia  schreef op: 06-06-2016 21:55:48
Ja, hier helaas. Vader van mijn kinderen, heeft longkanker. In augustus 2014 geconstateerd. Chemo gehad, immunotherapie, nogmaals chemo. Tumor stabiel, maar vandaag het slechte nieuws gekregen dat er uitzaaiingen zijn in lever en de ribben. Omdat bij hem de kanker ook in het longvlies zit, was vanaf het begin af aan duidelijk dat het ongeneeslijk zou zijn. Verwachting was dat hij al veel eerder zou sterven. We leven met de dag hier. Toch voelt bijna 2 jaar als ontzettende reserve-/bonustijd.
 
Quote
RE: Longkanker
Anske  schreef op: 16-06-2016 07:58:20
Oei, echt een taaie ziekte dus. Ik heb al bij meerdere mensen meegamaakt dat ze kanker kregen, een andere vorm.
Maar nog nooit zo dichtbij. Gisteren de uitslag gekeregen na de eerste chemo. Ik weet niet precies op het groot- of kleincellig is. Het zat al in haar nek, die was helemaal opgezet. Na die punctie en de 1e chemo is dit weg. Dat kan misschien ook toeval zijn hoor. Hoe zij het heeft is het in ieder geval niet te opereren of niet meer te opereren. Dat is niet echt duidelijk. Van de uitslag werd ik ook niet veel wijzer. Ik moet afgaan op wat zij verteld en ze kan het zelf niet eens goed volgen heb ik het idee. Ik vraag van alles maar krijg alleen kribbige antwoorden. Ik wil weten of het een beetje geholpen heeft die 1e chemo. Of ze dat kunnen zien op de petscan. En of ze nu na elke chemo een patscan o.i.d. gaat krijgen. Maar daar word ik niet wijzer van. Ze krijgt in ieder geval de 23e de 2e chemokuur en daar word ze gelijk bij bestraald? En dan na die ziekenhuis opname moet ze nog meerdere keren naar het zkh voor te bestralen. Er was verteld dat ze chemo zou krijgen, 3 keer, en als dat niet zou helpen dan zouden ze gaan bestralen. Nu gaan ze het samen doen. Maar waarom. Moet ik dan zien dat het sneller of sterker werkt, of dat het juist helemaal niet goed is? En daar krijg ik dan geen antwoord op. Ik word er gek van.

 
Quote
RE: Longkanker
Anske  schreef op: 16-06-2016 07:59:09
Ook sterkte voor jullie allemaal. Jullie hebben het ook allemaal flink voor jullie kiezen gehad.

 
Quote
RE: Longkanker
Senna  schreef op: 16-06-2016 11:50:12
3 ooms overleden aan longkanker. De eerste uiteindelijk tumoren in de hersenen, tweede "gewoon" longkanker en de derde is vorige maand, 3 weken na de diagnose, overleden. 
Heel veel sterkte! 
 
Quote
RE: Longkanker
-claudia-  schreef op: 16-06-2016 14:33:02
hier is mijn opa overleden aan longkanker....het zat ookal in de botten...vreselijke ziekte is het, weet nog dat de laatste paar weken een hel waren...graatmager, kon niet meer eten/amper drinken, doorlig plekken en met het draaien brak hij ook nog eens een arm..toen hij uiteindelijk overleed was het hoe raar het misschien klinkt een opluchting: rust voor hem...

Sterkte daar met deze rotziekte
 
Quote
RE: Longkanker
Kaatje  schreef op: 16-06-2016 18:45:56
Vanuit mijn werk mee te maken. Helaas zijn er voor longkanker nog weinig effectieve medicatie.
hebben jullie binnenkort nog weer een afspraak met de longarts of verpleegkundige. Dan kan je de vragen beter kwijt. Zij kunnen het voor je bonusmama specifiek beter uitleg geven. 
 
Quote
RE: Longkanker
Nala  schreef op: 16-06-2016 19:41:41
In over mijn lijk zat een jongen (Edgar) die heeft longkanker tot op de dag van vandaag gaat het naar omstandigheden goed met hem, hij wordt behandeld in Duitsland en reageert heel goed op een bepaalde pil, nu moet het wel precies dat type zijn als wat hij heeft wil die pil werken geloof ik.
Maar misschien iets om naar te kijken?
Heel veel sterkte!
 
Quote
RE: Longkanker
Ik  schreef op: 16-06-2016 20:36:03
Hij heeft Facebook" Eddiesrollarcoaster" 

Vervelend dat je niet veel weet over de behandeling enz...

Sterkte xx
 
Quote
RE: Longkanker
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 17-06-2016 15:43:25
Bij chemo en bestraling zijn de overlevingskansen groter.
Feit dat ze beide te gelijk doen is wel dat ze in goede conditie is.

Heel veel sterkte 
 
Quote
RE: Longkanker
Anske  schreef op: 13-07-2016 13:43:46
Hier ben ik weer. Telkens met tussenpozen. Het is zo'n chaotische tijd.

Inmiddels weten we dat mijn bonusmama kleincellige kanker heeft. Er is mijn verteld dat dat de 'slechtse'vorm is? Dat het agressief is weten we wel. Inmiddels heeft ze de tweede chemokuur achter de rug. Twee weken geleden alweer. Dat ging op zich wel goed. Ze heeft toen flink veel haar verloren. Ik stelde al voor om het gewoon kaal te scheren maar dat wilt ze niet. Nu zit alles telkens onder de haren. Maar ik snao het wel. Het is dan ineens zo definitief. Nu gebruikt ze zo'n mutsje zeg maar. Vorige week heeft ze in het ziekenhuis gelegen omdat ze helemaal uitgedroogd was. Ze at en dronk niet meer. En sinds de 2e chemo stond ze aan de diarree. Ze was in een week tijd 6 kilo afgevallen. Nu blijkt dus dat ze ook de verkeerde medicijnen heeft gehad, in ieder geval teveel. Ze stond al aan de diarree en heeft er ook twee tabletten bij gekregen voor de hoge bloeddruk of tegen dan, maar dat schijnen plastabletten ze zijn? Dus het was dubbel op. Ze heeft toen weer 3 dagen in het zkh gelegen en heeft vocht en zout gekregen. Toen ze weer opgepept was mocht ze weer naar huis.
Ze krijgt 5 weken achter elkaar elke werkdag bestralingen.
Alleen kreeg ik gisteren van mijn zus een berichtje dat haar bloedwaardes niet goed zijn. Deze zijn te laag. Nu word ze een maandag eerst geprikt en als de waardes goed zijn dan krijgt ze chemo. Is dat niet het geval dan word de chemo verzet. Als de chemo wel doorgaat krijgt ze gelijk twee zakken bloed bij. Dus nu weer even afwachten. Trouwens is er nog wel wat veranderd.
Ze heeft niet alleen longkanker. Er schijnt een plek op haar longen te zitten en meerdere plekken op haar slokdarm....
 
Quote
RE: Longkanker
Minou  schreef op: 13-07-2016 13:57:35
Omg..hou iig rekening met...zij heeft wel een hele slechte variant

mijn moedertje is inmiddels overleden..

En dat 51 dgn na diagnose

hou ook in de gaten als ze pijn krijgt op de borst dat ze gelijk naar het zh gaat...
 
Quote
RE: Longkanker
Anske  schreef op: 23-07-2016 18:13:20
Pfff Minou, dat is ook heftig zeg. Sterkte voor jou.

Inmiddels heeft ze van de week de laatste chemo gehad. De 1e kuur zit er nu op.
Als ze de chemo heeft gehad dan komt ze aan de diarree en op de 2e dag na de chemo zakt ze in elkaar.
Best wel eng.
Gisteren zijn we er nog geweest maar ze is zo opstandig als wat. Loopt de hele tijd op mijn vader te snauwen.
Heel vervelend voor hem. Ze is wel ziek maar hoeft niet alles te kunnen zeggen dus hij zegt dan wat terug zodat ze weer indamt, ook heel vervelend dus. Het waarom is ook te begrijpen natuurlijk.  Ze is ziek van de chemo maar ze heeftveel pijn doordat haar slokdarm bestraald word. Ze krijgt verschillende pijnstillers maar kan bijna niet eten. Wilt ook niet eten hoor. Gisteren belde ze mij op dat ze zo'n zin had in een worstenbroodje. Dus ik in de auto gesprongen en haar worstenbroodjes bellen, maar ze eet twee hele kleine stukje en dan moet ze niet meer omdat het zo'n pijn doet. Dus ik weer om kwarktoetjes en laten belde ze nog een keer voor kippenboullion, dus gingen we dat weer halen. Maar zodra ze het weer eet doet het nog meer pijn. Een beetje een cirkel dus. Vrijdag hebben ze bijvoeding gebracht. Hopen dat ze daar een beetje van aansterkt. Ze krijgt nu nog een hele week bestralingen en dan moet ze 6 weken wachten. Tussendoor door de scan enzo. Na die 6 weken krijgt ze te horen of de behadneling uberhaupt een beetje geholpen heeft.
 
Quote
RE: Longkanker
Kaatje  schreef op: 23-07-2016 21:14:51
Heel veel sterkte gewenst.
kleincellig reageert meestal goed op chemo.
blijven eten is idd belangrijk, maar heel moeilijk, zeker nu het eten pijn doet.
het is zo'n rotziekte.
een kennis van ons heeft nog 4 jaar gehad naar de diagnose kleincellig
 
Quote
RE: Longkanker
Bepje  schreef op: 23-07-2016 22:10:03
 
Quote
RE: Longkanker
Nelia  schreef op: 23-07-2016 23:11:04
Vader van mijn kinderen, zoals ik hierboven beschreef had ook longkanker. Had, hij is nl. 4 weken geleden overleden . Het voelt nog altijd onwerkelijk. Na een periode van veel dingen regelen, komt nu het gemis. Dat zit in de kleinste dingen. Vandaag voor het eerst met de kids wezen zwemmen. Deden we altijd samen. Het besef van 'nooit meer' is zo vreselijk. Geniet ajb van de momenten die je nog hebt. Al drijven ze je af en toe tot wanhoop, nu kan het nog.
 
Quote
RE: Longkanker
Son  schreef op: 12-08-2016 21:22:33
Vandaag gehoord dat mijn vader ook longkanker heeft😢

Er was een grote vlek te zien en uitzaaiingen in de lymfeklieren. Maandag petscan...

Verder is t nog afwachten hoe erg het is en welke behandelingen er nodig zijn
 
Quote
RE: Longkanker
Deborah Mv..  schreef op: 12-08-2016 21:34:47
@Son heel veel sterkte!
 
Quote
RE: Longkanker
Xxx  schreef op: 12-08-2016 21:40:06
Jeetje Son...... sterkte lieverd x
 
Quote
RE: Longkanker
Jolanda1974  schreef op: 12-08-2016 22:31:45
Wat heftig Son, sterkte lieverd
 
Quote
RE: Longkanker
Pacific  schreef op: 12-08-2016 22:41:49
Jeetje dat is schrikken, sterkte
 
Quote
RE: Longkanker
Son  schreef op: 13-08-2016 09:01:14
Bedankt meiden 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Longkanker
Naam
Bericht