1.20 uur - 8 personen
Ingredienten:
400 gr rundergehakt
1 grote ui
1 wortel
3 knoflooktenen
2 blikken (a 400 gr) gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
200 ml rode wijn
4 takjes tijm (of 2 tl Provencaalse kruiden)
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
Parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper uit de molen
Bereiding:
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan.
- Snipper de ui en bak deze in de pan zachtjes 5 minuten op laag vuur.
- Hak intussen de knoflook fijn en snij de wortel in piepkleine stukjes.
- Doe knoflook en wortel bij de ui en bak ze op iets hoger vuur al omscheppend even mee.
- Doe het gehakt erbij en bak op hoog vuur al omscheppend rul. Blus af met de wijn.
- Voeg de tomaten met sap toe en duw ze kapot met een spatel.
- Roer de tomatenpuree erdoor heen.
- Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes, hak grof. Voeg toe, samen met laurier en flink zout en peper.
- Laat zonder deksel op laag vuur minstens een uur pruttelen tot het een mooi geheel is geworden.
- Serveer met parmezaan
- Vries de helft van de saus in.