Menu
 

Topic:

Wil je een intelligent kind?Doe dit niet

Smvn&d  schreef op: 02-05-2016 19:25:12

Wil je de intelligentie van je kind ontwikkelen en zorgen dat hij zich goed kan concentreren? Dan moet je geen voorbeeld nemen aan de vader op de foto.



De vader op de foto is met zijn smartphone bezig, terwijl hij aan het spelen is met zijn kind. Hij geeft het slechte voorbeeld en dat kan grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling van je kind, zeggen gedragswetenschappers van Indiana University.


Goede voorbeeld
Door zelf het goede voorbeeld te geven en de aandacht op één ding te richten, zorg je ervoor dat je kind zich ook beter kan concentreren, stellen de gedragswetenschappers in het vakblad Current Biology. Ouders die met hun kind aan het spelen zijn, moeten dus hun smartphone wegleggen.


"Kinderen die hun ouders met hun telefoon zien spelen tijdens bijvoorbeeld het spelen, krijgen het slechte voorbeeld te zien. Hun vermogen om zich te focussen, wordt daarmee tegengehouden."


Focus
En focussen is belangrijk. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, stellen de onderzoekers. "Focus is belangrijk voor de taalontwikkeling en het oplossen van problemen." Maar ook voor de verdere ontwikkeling is het belangrijk voor het kind.


De onderzoekers volgden 36 vaders en moeders met zogenoemde oogcamera's op hun hoofd. Wat bleek? Een moeder die 3,6 seconden naar het speelgoed staarde, werd nagedaan door het kind. Het kind staarde zelfs gemiddeld 2,3 seconden langer naar het speelgoed. Moeders die afgeleid waren en niet meer naar het speelgoed staarden, hadden een negatieve invloed. Ook de kinderen waren sneller afgeleid en speelden korter.   


Goed voorbeeld, doet goed volgen dus. 

 
Quote
Navigatie
RE: Wil je een intelligent kind?Doe dit niet
-claudia-  schreef op: 04-05-2016 00:35:20
heel verhaal ineens weg...kort: ja zelf goed voorbeeld geven. Geen mobiele aan tafel dan zélf ooknie bijvoorbeeld
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wil je een intelligent kind?Doe dit niet
Naam
Bericht