Menu
 

Topic:

Ervaringen gezocht

Debby1977  schreef op: 19-04-2016 19:42:32
Na het lang te hebben tegen gehouden, zijn we tot de conclusie gekomen dat we er toch niet onderuit komen om Iris te laten testen op ADHD. Ik heb me ingelezen, en alle kenmerken zijn op haar van toepassing. We merken dat ze er nu zelf onder gaat lijden. Buiten spelen is een ramp, altijd ruzie ( niet altijd haar schuld overigens, maar wel vaak). Morgen moet ze alweer nablijven op school omdat ze door de uitleg heen praat en dan vervolgens haar schouders ophaalt als de meester er wat van zegt. Kan zich nergens op concentreren, is altijd alles kwijt en vergeet waar ze dingen gelegd heeft.

Ik heb donderdag een afspraak bij de HA, wat kan ik verwachten hierna? Ervaringen zijn erg welkom
 
Quote
Navigatie
RE: Ervaringen gezocht
Boterbloem  schreef op: 19-04-2016 19:50:20

Wij hebben een doorverwijzing gevraagd.
Hij heeft eerst ons verhaal aangehoord en begreep inderdaad dat wij hulp erbij wilden.

Hij heeft ons de 2 opties gegeven waaruit wij konden kiezen mijn zijn ervaring erbij:
De ene was enorm goed in de juiste diagnose geven.
De ander was enorm sterk in de begeleiding.

Wij hebben gekozen voor de laatste. 

Na de doorverwijzing hebben we 6 tot 8 weken moeten wachten en toen kregen we een oproep.
Toen duurde het nog ongeveer 3 weken en daarna zaten we er vol in.

Sindsdien al begeleiding, zodra we ergens mee zitten kunnen we weer terecht.

T hebben we eerst willen begeleiden zonder medicijnen. Nu nog ben ik geen groot voorstander, maar zie wel het nut dat het kan hebben en ben dus ook geen tegenstander.
Maar door eerst zonder medicijnen aan de slag te gaan, door handvaten te krijgen, kun je ook heel goed kijken wat ze toch al kunnen leren en waar ed problemen zitten...


T wilde alleen op een gegeven moment niet meer verder. De kinderen vonden hem niet leuk, hij had continue drukte in zijn hoofd, het leek alsof de hele wereld negatief op hem reageerde. Hij was liever dood.
Dat is voor ons het punt geweest dat we die extra stap hebben gezet.

Maar hij deed het ook zonder echt extreem goed!

Maar jij hebt in alles een hele grote stem. Dus dat je doorverwezen wilt worden maar ook hoe vervolgens de aanpak gaat.
Dat vond ik enorm fijn!

 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Debby1977  schreef op: 19-04-2016 21:57:42
Medicatie willen we ook zolang mogelijk vermijden. Als we idd misschien al een tips krijgen om bepaald gedrag aan te pakken dan scheelt het misschien al een hoop. Het is gewoon moeilijk, want aan de ene kant kan ze hartstikke lief zijn en aan de andere kant kan ze ons het bloed onder de nagels vandaan halen. Ze is altijd heel enthousiast en net een jonge pup, maar ze loopt zichzelf daarmee soms voorbij.
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Mama-van-aimy  schreef op: 19-04-2016 22:07:21

Als ze getest wordt en ze heeft inderdaad ADHD dan zijn tiips en handvaten heel erg fijn om te krijgen. Ook het praten met "lotgenoten" doet goed. Helemaal als je net de diagnose heb gekregen.

Maar als uiteindelijk blijkt dat ze toch medicatie nodig heeft, dan zou ik daar zeker ook over nadenken.

Onze zoon heeft ook ADHD. Wij wilde eerst ook geen medicatie maar wij zijn uiteindelijk overstag gegaan. Hij krijgt nu een vrij lage dosering. Voornamelijk met schooltijden. Op woensdagmiddag en in het weekend vergeten we het vaak te geven.

Wij hebben nu een mannetje wat zich kan concentreren, wat veel beter voor reden vatbaar is en wat veel relaxeder is naar zijn omgeving en vooral naar zijn zusjes.


 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Eertje  schreef op: 19-04-2016 22:15:35
ik verwacht dat de huisarts niets voor je kan betekenen. De jeugdzorg gaat nu via de gemeente je zult een afspraak moeten maken met een wijkteam of breed sociaal loket. Het heet overal anders. 

Houd rekening met lange wachttijden. Eerst om een beschikking te krijgen en vervolgens bij een psycholoog voor het testen. 

Succes...
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Banana  schreef op: 19-04-2016 22:38:33
hier zijn we bij smw begonnen kon niets helaas 
doorgestuurd naar kiner psych maar dat moest via ha dus daar verwijsbrief gehaald 
contact gehad met kinder psych maar de wachtlijsten zijn lang dus moeten nu naar wijkteam omdat ze hier via wijkteam voorrang ook krijgen bij de psych als nodig is 
na de vakantie komt er een vervolg 
zie graag dat ze gaan testen op verschillende dingen zodat we weten waar we mee te maken hebben en daarna verder kijken naar mogenlijkheden 
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Meanne  schreef op: 20-04-2016 14:48:48
Zoals ik lees heb je je al goed ingelezen.

is bij jullie in de buurt een instelling die gespecialiseerd is in ADHD?  Zo ja kan je bij de huisarts daar een verwijzing voor vragen.

natuurlijk kan je naar een psycholoog maar daar krijg je dan zeer waarschijnlijk de diagnose en meestal was dat het dan.

bij mijn oudste bij ik bij het curium terecht gekomen, diagnose ADHD en veel kenmerken van autisme maar daar kunnen ze geen passende diagnose voor geven.

we kregen na de diagnose gelijk begeleiding aangeboden en hij heeft veel trajecten gevolgd daar.
zoals groepstherapie, weerbaarheidscursus en elke 6 weken gesprek.

hij heeft medicatie geslikt.....ja dat hielp maar hii wilde het niet meer en moet eerlijk zeggen had mij er toen niet in verdiept, later wel en vind het een hele wijze beslissing van hem.

mijn ervaring is heel veel geduld hebben en nee dat heb ik niet altijd en vechten voor je kind want nu al jaren de diagnose heeft en echt veel trajecten heeft doorlopen, zelfs jaen thuis hulp gehad krijgen we nu nog steeds te horen dat ie z'n medicijnen maar moet nemen want dan zal het vast beter met hem gaan.

hij is nu bijna 15 en een heerlijk kind.....hij heeft zelfvertrouwen en dat had hij nooit.

volg je gevoel 
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Debby1977  schreef op: 20-04-2016 21:13:21
Bedankt voor jullie ervaringen. Ik had al een instelling gevonden hier in Maastricht. Wachttijd is daar 4 weken
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Jill  schreef op: 20-04-2016 22:03:31
off topic: Maastricht? Jullie waren toch verhuisd?
Ben je al bij Opdidakt geweest? Heb ik zeer goede ervaringen mee
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Debby1977  schreef op: 20-04-2016 23:25:14
Nee we hebben besloten hier te blijven. Ik zal opdidakt eens googlen
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Bepje  schreef op: 20-04-2016 23:46:43
Ook recent goede ervaringen mat Opdidakt, wel een andere locatie.
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Boterbloem  schreef op: 21-04-2016 14:02:23
Herkenbaar hoor Debby,

Hier ook echt 2 uitersten...
Wanneer hij het bloed onder de nagels vandaan haalt zijn het vaak momenten waarbij hij zelf ook echt niet weer wat hij met zichzelf aan moet en wat er van hem verwacht wordt...

Maar ook onze zoon is echt zo'n heerlijk kind...

En dat wordt soms echt vergeten door mensen... Die leuke kant, die gezellig is en waar je echt lol mee kan hebben. Die heel aanhankelijk is enzo. Ze zien bij hem vaak vooral het drukke en onthouden dat...
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Jacquelien  schreef op: 21-04-2016 14:39:27
even snel en kort.

huisarts mag nog steeds verwijzen, is een weg die helaas vaak onbekend is! Scheelt veel tijd denk ik...
let wel op dat je gaat naar een instantie die een contract heeft met je gemeente.
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
M&j  schreef op: 21-04-2016 14:42:31
Onze zoon is als eerste getest. Via een kennis had ik een adres gekregen van een orthopedagoog en daar heb ik een afspraak meegemaakt. Wij kregen toen allemaal formulieren opgestuurd en daarna volgde een intakegesprek. Naar aanleiding van die formulieren en het gesprek werd besloten tot verder onderzoek omdat hun ook zagen dat er met J. wat aan de hand was, de orthopedagoog heeft toen zelf de verwijzing van de HA geregeld.

Hierna kreeg J. drie ochtenden met onderzoeken, waaronder een IQ test, geheugentest etc. Wij hebben een gesprek gehad met een psycholoog over oa opvoeding.  Bij J. was er nog aanvullend onderzoek nodig om autisme uit te sluiten maar ADHD bleef uiteindelijk over. Aan de hand van de onderzoeken kregen wij een uitgebreid rapport over J.'s zwakke plekken en adviezen voor ons en voor school.

 

Mijn dochter liep helemaal vast op het VO, haar leven werd één totale chaos waar ze niet meer uit kon komen, ook niet met hulp. Ze was haar boeken kwijt, huiswerk vergeten, huiswerk vergeten op te schrijven, te laat op school, rooster verkeerd gelezen etc. Omdat wij bij haar ook ADHD vermoedde en medicatie bij mijn zoon zo'n positief effect had, hebben wij haar ook laten onderzoeken. En eigenlijk kwam het bij het eerste gesprek dat de onderzoekster met mijn dochter voerde er al uit, dat ook zij ADHD heeft, het was overduidelijk. Ook bij haar hebben wij een verslag gehad hoe wij haar het beste kunnen helpen en met haar kunnen omgaan.

 

Wij worden nu begeleid door een HA die gespecialiseerd is in ADHD en medicatie en dat gaat erg goed.

 
 
Quote
RE: Ervaringen gezocht
Debby1977  schreef op: 01-07-2016 23:07:55
Inmiddels de nodige afspraken verder. ADHD is duidelijk aanwezig. Er komt eerst nog een school observatie  voordat we de definitieve diagnose krijgen. Maar de eerste stappen zijn gezet
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaringen gezocht
Naam
Bericht