Menu
 

Topic:

Vraag aan Debbel over ogen dochter

M.m.  schreef op: 14-02-2016 11:00:52
Hi Debbel,

Mag ik 'misbruik' maken van jouw expertise?

Mijn dochtertje is 9 en heeft al langere tijd hoofdpijn. De laatste weken werd het steeds erger, dagelijks aan het klagen, na school. Nadat we eerst hadden gekeken of ze genoeg drinkt en genoeg rust krijgt, ben ik naar een optemetrist gegaan.

Een optometrist die met kinderen werkt, vanuit een goede optiek. Met het idee: als daar niks uitkomt, hoef ik ook niet naar de huisarts om ergens op een maandenlange wachtlijst te gaan staan bij de oogarts.

De optometrist stelde vast dat haar ene oog +1 en het andere +3 aangeeft. Ze ziet GEEN diepte. Blijkbaar komt dat door het grote verschil tussen de twee ogen? Het lijkt erop dat ze haar slechte oog amper gebruikt. Ze corrigeert de hele dag zo sterk dat wij tot nog toe niets hebben gemerkt. Behalve dus de, nu verklaarde vermoeidheid en hoofdpijn.

Wij moeten nu naar de orthoptist , die gaat nogmaals meten, ook druppelen, en naar de oogspieren kijken. En als de oogspieren in orde zijn, dan wordt vastgesteld of en wat voor bril ze krijgt.

En nu word ik wat nerveus. Want als ik hoor oogspieren, dan denk ik: operaties, afplakken en dat soort 'gedoe'. En ik geloof niet zo in de werking daarvan.

Het liefst heb ik natuurlijk een meisje dat geen bril nodig heeft, maar zoals het nu gaat denk ik dat het een enorme opluchting voor haar moet zijn!

Kun jij iets zeggen over deze sterkte? Wat zijn, denk jij, de opties?

M.M.
 
Quote
Navigatie
RE: Vraag aan Debbel over ogen dochter
Debbel79  schreef op: 14-02-2016 17:08:25
Aaagh! Heel verhaal getypt... Foetsie 

kom er nog op terug. Moet trein halen hihi
 
Quote
RE: Vraag aan Debbel over ogen dochter
M.m.  schreef op: 14-02-2016 17:13:15
Graag!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Vraag aan Debbel over ogen dochter
Naam
Bericht