Menu
 

Topic:

groene poep

Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 24-11-2015 19:48:54
joris heeft nu de afgeloipen knalgroene poep zit ook een keuteltje bruin bij nu poep hij alleen maar keutels want zijn eten is heel slecht nu ben ik ja gaan surfen op het net wat je beter niet kan doen maar na 3 dagen moest je zoiezo de huisarts bellen en nee hij heeft niks groens gegeten. wou dat ie da at hahaha
herkenbaar erveringen mee?
 
Quote
Navigatie
RE: groene poep
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 24-11-2015 19:49:14
spotter
 
Quote
RE: groene poep
Tamaramvc&f  schreef op: 24-11-2015 20:30:33
Geen ervaring mee maar komt het niet door te weinig voedingssstoffen? Is hij ook ziek? Je kunt anders altijd voor raad en advies de HAP even bellen als je dat gerust stelt, maar als hij niet ziek is zou ik even wachten en morgen je dokter bellen. 
 
Quote
RE: groene poep
Annie  schreef op: 24-11-2015 21:49:18
Hiervoor ga je toch niet de HAP bellen! 
Gewoon even aankijken. Heeft hij er last van dan deze week de huisarts evenbellen en vragen.
 
Quote
RE: groene poep
Jessmv3  schreef op: 24-11-2015 22:06:29
Het kan ook van iets blauws komen, dat word in combinatie van bepaalde sappen groen.
Mijn zoon had het van een blauw smurfen ijsje bij de ijssallon, of een klein stukje marsepein of ander snoepje, of fondant van een taart.
Echt een heel klein stukje blauw kleurstof kan al genoeg zijn voor een paar dagen gekleurde ontlasting.

Ik zou het nog even aankijken en anders morgen of overmorgen de huisarts bellen.
 
Quote
RE: groene poep
Tamaramvc&f  schreef op: 24-11-2015 22:09:23
Jeetje Annie niet gelijk stijgeren hoor jemig.
Ik zeg alleen als ie ook ziek is ofzo kan ze altijd even advies vragen als ze zich zorgen maakt. Pas als de hap het nodig vind moet ze komen. Ik heb ook weleens advies gevraagd toen mijn dochtertje ziek was, advies gekregen en dat vond ik toen ook heel fijn om de nacht mee door te komen. 
 
Quote
RE: groene poep
Annie  schreef op: 24-11-2015 22:17:39
Erger me gewoon in z'n algemeenheid over het snelle bellen naar de HAP. 
Ik zou voor zoiets echt nooit naar de HAP bellen. Van een beetje groene poep hoef je toch niet zo ongerust te worden dat je niet kunt slapen. Kan prima tot morgen wachten.
 
Quote
RE: groene poep
Tamaramvc&f  schreef op: 24-11-2015 22:28:58
JIJ zou niet bellen, JIJ vind dat het tot morgen kan wachten. Veroordeel een ander niet om wat hij of zij zou doen. Ik bel ook nooit hoor, maar als iemand ongerust is mag ik dat advies toch geven, gaat niemand dood van. Dat gepiep op elkaar altijd, 1 vd redenen dat ik eigenlijk nooit reageer oo topics maar alleen maar lees.
 
Quote
RE: groene poep
Spatje  schreef op: 24-11-2015 22:32:00
De hap mag je altijd bellen voor advies. Zou niet weten waarom niet.
 
Quote
RE: groene poep
Stefke  schreef op: 24-11-2015 23:41:49
Waarom niet de HAP bellen? Nou, logisch! Omdat die er is voor dingen die niet kunnen wachten tot morgen.
en geef eens één goede reden waarom je met groene poep niet tot morgen ochtend kunt wachten? (Het is er al een paar dagen, vanmiddag om 16.00 was er blijkbaar nog geen reden om te bellen....)
 
Quote
RE: groene poep
Stefke  schreef op: 24-11-2015 23:46:18
En nu on topic: 
ik zou morgenochtend de huisarts even bellen. Hier komt het door blauwe kleurstof of spinazie. Maat als het bij jullie daar niet door komt is het wel wat raar....
 
Quote
RE: groene poep
Spatje  schreef op: 25-11-2015 06:51:41
Mijn buurvrouw werkt op het ziekenhuis en is veel op de hap en als je twijfelt mag je altijd bellen. Net als Tamara zegt.  Dat gemiep altijd over die soort dingen.  Bij sommige topics weet je op voorhand al dat zoiets gaat komen. 
 
Quote
RE: groene poep
Bepje  schreef op: 25-11-2015 09:55:24
Nou dames, ze vraagt om advies over groene poep, niet of ze de hap moet bellen en dat staat ook nergens. Alleen na 3 dagen de huisarts, ze zegt niet dat ze onmiddelijk gaat bellen.

On topic, geen idee.
 
Quote
RE: groene poep
Pup78  schreef op: 25-11-2015 09:59:03
Dochterlief heeft hier een keer een week lang groene poep gehad. Ze had tijdens een uitje naar het land van jan klaassen een blauw waterijsje op. Wat een troep zeg! Iedere keer dacht ik nou zal het wel over zijn...maar nee hoor. 
Ik zou anders niet weten waardoor je groene ontlasting krijgt...
 
Quote
RE: groene poep
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 25-11-2015 10:00:56
Tja, ik zou voor groene poep nog niet eens de huisarts bellen. Als mijn kind verder nergens last van heeft zal het wel weer over gaan. Ik kijkt niet dagelijks in de pot dus het kan zomaar zijn dat mijn kind een week lang groene poep heeft zonder dat ik het merk
 
Quote
RE: groene poep
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 25-11-2015 10:07:39
hoi
nou heb de huisarts gebeld met nadrukkelijk medisch advies het feit is dat joris een kind is wat bijna tot niets eet en veel ziek is vind ik zijn geval dat ik dus wel advies mag en kan inwinnen gaf net ook aan bij de assitente dat als ik elke x dat joris koorts heeft moet bellen zat ik er wel elke week dus wat dat betreft mijn vraag was gewoon om ervaringen te kunnen delen met jullie.
nu is het zo dat ikl het5 een week aan moet kijken krijgt hij buikpijn koorts etc dan gelijk aan de bel trekken vergis je eigen niet groene poep kan ook iets met de gal en lever te maken hebben en uitdrogingverschijnselen.
waarom ik wel in de pot kijk is omdat joris altijd obstipatie heeft keutels.
pfff mama life is niks veranderd hahahahaha
thx meiden voor jullie advies

 
Quote
RE: groene poep
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 25-11-2015 10:12:22
Hoe bedoel je mama life is niks veranderd, ik geef alleen aan hoe ik erover denk en dan is het verkeerd? Jij bent idd niks veranderd, als iemand een andere mening heeft begin je al te steigeren. Wat ik zeg is toch ook wat de dokter zei, bij geen verdere klachten kan je het nog aankijken. Prima dat jij wel in de pot kijkt, waarom verdedig je jezelf hier weer mee, als je je zo ergert kan je toch ook gewoon de huisarts bellen zonder een topic te openen.
 
Quote
RE: groene poep
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 25-11-2015 10:14:15
aub zeg jeetje wie steigert hier nou pffff en dat mama life niks verandferd is was meer als geintje bedoeld maar goed laten we het erop houden dat het nog vroeg is amen!
 
Quote
RE: groene poep
Wanouk  schreef op: 25-11-2015 14:02:13
Zo, sommigen hebben best een kort lontje...... erg jammer. 

Nog een week aankijken lijkt mij een goed advies, mits hij niet ziek wordt.

Ik bel zelden de dokter of hap, maar als ik bel is het meestal voor advies en niet om langs te komen.  Je mag ten alle tijden bellen voor advies, daar is volgens mij niets mis mee, als jij of je kind daardoor rustig en zonder zorgen de nacht of het weekend in kan gaan.
 
Quote
RE: groene poep
Pup78  schreef op: 25-11-2015 14:13:28
Ik vind het helemaal niet zo raar dat je groene poep gek vindt hoor! Toen mijn dochter dat had stonden we ook verbaasd maar dit was makkelijk te herleiden naar het blauwe ijsje.
Als jouw zoon niets raar gegeten heeft is het idd een raadsel. Goed toch dat je de huisarts gebeld hebt. Bellen voor advies of overleg is wat mij betreft alleen maar goed. De assistente weet vaak meer te vertellen en als zij twijfelt dan zegt ze wel dat je lang moet komen...
Succes!
 
Quote
RE: groene poep
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 25-11-2015 16:11:21
precies wanouk het was ook voor advies en de assitente zei zelf dat ze het ook niet goed wist en ze even de dokter ging raadplegen  dus zo gek is het niet ze hebben liever dat je belt dan dat je langskomt voor jan doedel met de korte achternaam.
 
Quote
RE: groene poep
Annie  schreef op: 25-11-2015 22:33:45

Quote TamaramvC&F:
JIJ zou niet bellen, JIJ vind dat het tot morgen kan wachten. Veroordeel een ander niet om wat hij of zij zou doen. Ik bel ook nooit hoor, maar als iemand ongerust is mag ik dat advies toch geven, gaat niemand dood van. Dat gepiep op elkaar altijd, 1 vd redenen dat ik eigenlijk nooit reageer oo topics maar alleen maar lees.



Ik veroordeel haar niet, ik vind het gewoon een overdreven en dus onnodige actie/advies om daarvoor de HAP te bellen. Het is niet spoedeisend als er verder geen klachten zijn.  
Tuurlijk mag het van de HAP, zou wat zijn al ze zouden zeggen bij twijfel/ongerustheid niet bellen. Ieder jaar piepen mensen dat de zorgpremies weer omhoog gaan, een betere wereld begint ook in dit geval bij jezelf! 
 
Quote
RE: groene poep
Wanouk  schreef op: 26-11-2015 07:25:56
Zorgpremies gaan niet omhoog omdat mensen misschien 2 keer in het jaar de HAP bellen voor advies 
Zoveel kost een telefonisch consult toch niet?

Wel door mensen die voor elke muggenbult bij de spoedeisende hulp zitten. 
En door de zo geheten 'welvaartziektes'.



 
Quote
RE: groene poep
Smvn&d  schreef op: 26-11-2015 07:44:31
Zo veroch ben je weer terug 
Volgens mij heeft de dr eigen ha gebeld. Niet de hap.
Maar bij twijfel altijd bellen. Ik zelf moet wel eens naar de eerste hulp voor gekke poep. 
Tis ook maar net hoe je gezondheid is en aan poep is veel af te lezen.
 
Quote
RE: groene poep
Rianne74  schreef op: 26-11-2015 08:36:25
Groene poep.... hmm idd in de gaten houden je kent je eigen kind het beste!

Enne de HAP.... Ik werk in de dienstapotheek tegenover de HAP. En mag vanavond weer werken. Ben benieuwd hoe vol de wachtkamer vanavond weer is. En ja elke keer als ik werk dan zit die stampvol!!! En veel met mensen met klachten waarvoor ik zelf niet in de avond ga. Maar goed ik ben zowiezo niet zo'n dokterloper

een telefonisch consult weet ik niet wat dat kost maar een bezoekje aan de arts kost 's avonds en in het weekend zo'n 80-90 euro!!! En dat is al zeker 2 jaar terug. Toen zat ik er wel een keer met onze zoon omdat hij gevallen was met de racefiets en het stuur in zijn buik had gehad. Moest dus ff langs van de EHBO om zijn nieuren te checken... Gelukkig was alles goed op een paar flinke schaafwonden na maar die had ik zelf al behandeld.

Zal vanavond eens vragen wat een telefonisch consult kost... Ben wel benieuwd. In de avond/nacht/weekend medicijnen halen kost ook veel meer dan overdag!!!

Mama van Joris: sterkte met je knulletje!
 
Quote
RE: groene poep
Harleysmama  schreef op: 26-11-2015 08:41:33
Goed dat je naar de huisarts hebt gebeld. Een telefonisch consult kost 25 euro. Ga je naar de hap is dat al ruim 100. Ik bel eigenlijk nooit de hap, of het moet ernstig zijn. 
 
Quote
RE: groene poep
Saskiamv2boys  schreef op: 26-11-2015 09:11:27
Huisartenpost is echt heel erg duur ook voor advies een telefonisch advies consult is 90 euro en bij de huisarts zelf is het 9 euro.
Komen is 150 euro en bij visite tegen de 300 euro.
Dus ook advies vragen is erg duur. En je moet eens kijken wat er allemaal binnen komt op de post. 
Bijna alles is wat gewoon de volgende dag afgehandeld kan komen. Komen zelf vragen binnen of ze  hun oren uitgespoten kunnen krijgen.

Ik snap dat ze naar een 24 uurs maatschappij komen. maar de premies blijven maar steigen en dat komt door de zorgkosten. Maar op de post kunnen ze echt heel erg bezuinigen..
 
Quote
RE: groene poep
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 26-11-2015 09:17:41
heb idd mijn eigen huisarts gebeld oftwel de assitente. en van poep kunnen ze veel aflezen gister begon hij helaas te spugen dus maar daarna was het weer oke en nee ik ren niet gelijk naar de huisarts jeetje nogmaals als ik bij mijn kids de huisarts bel dan zit ik er wel elke week en helaas kom ik er regelematig inv de middelste.
dus we houden het in de gaten is het na het weekend nog zo dan bel ik gewoon.
haha wat een topic een discussie los kan maken van het feit of men wel of niet de post moet bellen denk dat je beter te vaak kan bellen dan te weinig en je moederinstinct zegt heel veel.
juist door dit soort topics gaan moeders twijfelen en kan het zo maar zijn dat een kind in gevaar komt denk daar maar eens aan!!!
overigens bepaal ik zelf wel wanneer ik de post bel mijn vraag was alleen of er ervaringen mee zijn. thx
 
Quote
RE: groene poep
Mrtj  schreef op: 26-11-2015 09:22:55
Ik ben het helemaal eens met Saskiamv2boys!

Maar, volgens mij slaat haar post niet op jou, Veroch   Wel op de mensen die voor een kriebelhoest naar de HAP gaan, omdat ze overdag de tijd er niet voor nemen om naar de huisarts te gaan. En och, eigenlijk vind ik sowieso dat je voor een kriebelhoest niet naar een arts hoeft
 
Quote
RE: groene poep
Mrtj  schreef op: 26-11-2015 09:23:18
Oja, vergeten: hopelijk gaat het snel weer beter met je mannetje!
 
Quote
RE: groene poep
Saskiamv2boys  schreef op: 26-11-2015 10:10:55
Zo snel loop je niet gevaar... En een doodziek kind moet gewoon gezien worden en kan ook.
Maar er zijn mensen die voor een muggebult naar de post gaan. Voor een eczeem plek enz.

Het is juist goed dat je naar de huisarts gaat. Daar zijn ze voor en is helemaal goed.
Maar als iedereen maar zorg gaat opeisen moeten we ook niet zeuren dat de premie omhoog gaat en dat medicijnen
niet meer vergoed gaan worden.
We werken er dan allemaal in mee...
 
Quote
Navigatie


Reageren op groene poep
Naam
Bericht