Menu
 

Topic:

11 jaar, 1 bal

M.m.  schreef op: 02-10-2015 22:09:38
Mijn zoontje had, ervan uitgaande dat er toenterijd geen fout is gemaakt, met 6 maanden netjes twee ingedaalde balletjes. Twee jaar terug, 9 jaar oud, ontdekten we dat hij er maar 1 heeft/voelt. Huisarts wilde t toen nog aankijken. Inmiddels is hij 11 en komt de puberteit dichterbij. Er is er echt maar 1. Volgende week afspraak bij de huisarts. Wat kan ik verwachten? We denken dus dat er twee waren en dat er ooit 1 teruggeschoten is en niet meer terug ingedaald. Iemand ervaring hiermee?
 
Quote
Navigatie
RE: 11 jaar, 1 bal
Jessmv3  schreef op: 03-10-2015 08:14:47
Mijn zoon is nog niet zo oud, nu 7 jaar, hij heeft afgelopen december een verdraaid balletje gehad. We zaten binnen een uur bij de huisarts want hij verging van de pijn maar die had een verkeerde diagnose, waardoor de pijn na een paar uur verdween omdat zijn balletje afgestorven was.
De volgende ochtend was alles opgezet zijn we met spoed naar het ziekenhuis gegaan maar toen was het te laat en hebben ze zijn bal helaas moeten verwijderen.

1 bal hebben kan zeker consequenties hebben in de puberteit want vanuit de ballen word het mannelijk hormoon afgegeven.
Er zijn 4 plekken die dit doen de beide bijnieren en ballen, waarbij de ballen een grotere rol hebben.
Daar mist nu iets, het lichaam kan dit goed oppakken en er is niets loos of er komt een te kort aan hormoon en moet opgevuld worden.
Mijn zoon moet als hij 11/12 is terug komen bij de kinderarts en dit word dan nauwlettend in de gaten gehouden.

Als hij een jaar of 16/17 is ongeveer kan hij als hij dit zelf zou willen terug komen bij de uroloog om over een implantaat te praten, maar goed dit is geheel aan hem tegen die tijd.

Dit is allemaal info wat ons verteld is, dus nog geen ervaring meegemaakt maar wilde het toch met je delen.

 
Quote
RE: 11 jaar, 1 bal
M.m.  schreef op: 03-10-2015 18:44:25
Dank voor t delen! Het is hier dus de vraag:
1 heeft hij er 2 en waren ze idd ingedaald beide maar is er ooit 1 teruggeschoten?
2. Heeft hij er maar 1 van oorsprong?
3. Heeft hij er 2 maar is er maar 1 ingedaald, en heeft cb onterecht gezegd dat ze beide waren ingedaald?

We moeten dus ff zorgen dat t goed wordt onderzocht
 
Quote
RE: 11 jaar, 1 bal
Anna28  schreef op: 03-10-2015 20:01:10
Goed om te laten onderzoeken! De arts kan al snel voelen wat er aan de hand is. Het kan goed zijn dat er 1 is teruggeschoten, maar het kan ook zijn dat er 1 is gestopt met groeien. Dat is bij mijn man gebeurd vroeger. Die bal is onderontwikkeld gebleven. Is wel aanwezig maar klein en bijna niet te voelen. Dit is waarschijnlijk in zijn vroege kinderjaren gebeurd, ze weten niet hoe. Zijn moeder heeft er nooit meer naar gekeken toen hij ouder werd helaas. Daarom is er nooit iets aan gedaan. 
Hij heeft kortgeleden alsnog onderzoeken gehad omdat hij te maken heeft met sterk verminderde vruchtbaarheid, maar ze kunnen er niks meer aan doen. 
Alle lof dus voor moeders die dit signaleren en er iets mee gaan doen! 

Het is onwaarschijnlijk dat hij er maar 1 van oorsprong had, dat zouden ze gezien hebben met de echo's en babyonderzoeken vroeger. Kans dat hij in de lies zit is groot. 

Succes!
 
Quote
RE: 11 jaar, 1 bal
M.m.  schreef op: 03-10-2015 21:04:09
dat 1 heel klein is kan ook. Want toen de arts twee jaar terug voelde, twijfelde of hij niet een tweede voelde maar veel kleiner. Weet niet of ze daar iets aan kunnen doen? Doen t idd omdat we onnodige onvruchtbaarheid willen voorkomen
 
Quote
RE: 11 jaar, 1 bal
Anna28  schreef op: 03-10-2015 23:08:22
De uroloog zei bij mijn man dat als de bal enkele jaren niet goed is gegroeid, het ook geen zin meer heeft om deze terug te plaatsen in de balzak, hij heeft dan te lang in een schadelijk milieu gezeten en zal altijd onvruchtbaar zijn. 
Nu weet ik natuurlijk niet hoe het zit bij jonge kinderen, daar zul je vast meer van horen na de uitslagen. 

Overigens is een man met 1 bal nog wel vruchtbaar, maar is het meestal verminderd tot sterk verminderd. Hangt ook wat af van de positie van de  verdwenen bal en of deze wel of niet ontwikkeld is. 
En de wonderen zijn de wereld nog niet uit gelukkig, ik ben met heel weinig goede zaadjes via IUI zwanger geworden 
 
Quote
RE: 11 jaar, 1 bal
Spatje  schreef op: 04-10-2015 10:25:39
Ik heb er verder geen verstand van,  maar ter geruststelling.  Een vriend van ons heeft ook maar 1 teelbal en 3 kinderen

In ieder succes met alles! 
 
Quote
RE: 11 jaar, 1 bal
M.m.  schreef op: 06-10-2015 10:23:02
Vanochtend bij huisarts geweest. Die kon niets vinden. Dus 1 bal. Naar ziekenhuis voor echo, en daar vonden ze de tweede hoog in het rechter lieskanaal. Ze moesten beide zijden flink zoeken, want zijn ene balletje hing perfect in het midden in de balzal dus het was niet duidelijk of t de linker of de rechter was die kwijt was. Nu wachten op verwijzing naar uroloog, die kan uitspraken doen over eventuele gevolgen voor vruchtbaarhied en zal operatie inplannen.  Het balletje in de lies was ietsjes kleiner maar het verschil was niet zo heel groot, dus dat kan een goed teken zijn. Vervelende is dat we geen idee hebben hoe lang dat balletje daar al zit. Iig al 2 jaar, maar kan dus gerust al heel veel langer zijn. Even afwachten dus weer.
 
Quote
Navigatie


Reageren op 11 jaar, 1 bal
Naam
Bericht