Menu
 

Topic:

oppervlakkige trombose ervaringen?

Anna28  schreef op: 30-10-2014 15:23:01
Dacht dat ik van t weekend een spier had verrekt in mijn been, maar dat bleek dus niet het geval. Been werd dik en rood en flink pijn bij elke beweging. Dus vandaag voor een spoedecho naar t ziekenhuis gegaan. 
Daar een heel gedoe.... heb een trombosebeen maar geen diep veneuze. Een oppervlakkige ader in mijn bovenbeen zit helemaal dicht, dat geeft dus die zwelling en pijn. Maar ik mocht wel naar huis en over 5 dagen terug voor nog een echo. 
Sta ik bij de afsprakenbalie, hoor ik ineens: "mevrouw, kom toch maar even terug, de radioloog vertrouwd het niet, u moet misschien toch naar de eerste hulp" oke, ik wacht wel ff. En inderdaad, werd naar de spoedeisende hulp gebracht. 
Kom ik daar, komt er een verpleegster aangerent: "mevrouw, de internist zegt dat u toch naar huis mag gaan" 
Dus ben ik naar huis gegaan. Vanmiddag belt de huisarts me. Geen adviezen meegekregen, niks. Moet de huisarts maar doen. 
Dus ben niet erg gerustgesteld door dat gedoe in het ziekenhuis. 
Als de oppervlakkige trombose doorslaat naar de diepte dan is het mis. Heb 1x longembolies gehad en was er toen bijna geweest. Ik wil dat niet nog een keer meemaken. 

Iemand ervaring met oppervlakkige trombose? Hoe ontwikkelde dat bij jullie? En moest je toen bloedverdunners spuiten/slikken? Ben even op zoek naar ervaringen. Ben er niet geruster op geworden door dat getwijfel van hun en nu ben ik weer thuis. Moet gelijk aan de bel trekken als ik het niet vertrouw of de pijn toeneemt. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Vlindertjes  schreef op: 30-10-2014 16:11:39
Gebruik je nog bloedverdunners? Zo nee dan gewoon huisarts bellen voor advies en helpt die je niet verder dan ziekenhuis
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 30-10-2014 16:19:43
nee niet meer. Huisarts belde net en gaat nu overleggen met de internist dus ff afwachten. 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Debby1977  schreef op: 30-10-2014 17:11:41
Ik heb oppervlakkige trombose gehad, 2x. Werd meteen ingezwachteld en moest bloedverdunners spuiten en nog 6 maanden slikken. Ik vind dit erg raar dat ze je zomaar laten gaan.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 30-10-2014 17:27:24
Ook al zat het niet in de diepe aderen Debby? 
Ik vind het ook best eng eigenlijk... 

Morgenochtend ga ik terug naar de huisarts en dan overleggen we verder ff. Er is een kleine kans dat het doorschiet, voel me dus net een tikkende tijdbom. Maar dat hoefde niet volgens de huisarts. 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Ahno  schreef op: 30-10-2014 17:42:20
Dit zou ik ook geen fijn idee vinden, bel anders zo meteen de huisartsenpost? daar zitten na 17 uur andere artsen. zeg dat je je niet oke voelt en niet lekker bent en angst uitstaat.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Debby1977  schreef op: 30-10-2014 17:44:41
Nee zat niet in de diepe aderen, maar echt oppervlakkig. Ik werd 3x per week gezwachteld door de thuiszorg wel een paar weken lang. Ik vind dit ook maar niks hoor
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 30-10-2014 17:51:31
oh wat typisch dan! Was niet nodig begreep ik hier.... ben gewoon als de dood dat het doorschiet ofzo. Stom is dat he... heb gewoon 1x die ervaring gehad en dat was best traumatisch. 
Wil eigenlijk ook niet gelijk naar de HAP bellen ofzo, dan is het net alsof ik mijn huisarts niet vertrouw of serieus neem. Lastig. 
Ik kijk het even aan vanavond en vannacht en zodra ik meer pijn krijg of het verplaatst zich nog meer omhoog dan bel ik alsnog. 

Het begon bij mijn enkel en zit inmiddels halverwege mijn bovenbeen aan de binnenkant. Je ziet de streep/zwelling van roodheid van onderbeen naar bovenbeen gaan. 
Deze foto is van gisteravond. De plek aan mijn bovenbeen is nu wat groter geworden. 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Son  schreef op: 30-10-2014 18:00:17
Geen ervaring, maar raar dat het bij iedereen anders is.
Als je ongerust bent zal ik de hap bellen en zeggen dat er al te veel onduidelijkheid was over wel/niet blijven.
En dat je nu dus een verhaal hebt gehoord waar je dus nuntwijfelt of t wel goed gaat..
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Debby1977  schreef op: 30-10-2014 18:03:06
Zo zag het er bij mij ook uit Anna, liep een dikke rode pijnlijke streep van knie tot lies.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1 Niet Ingelogd  schreef op: 30-10-2014 19:45:03
hoi
ja ik heb 3x trombose gehad 2x diep en 1x niet diep. klein plekje.
verder tot 2x toe een ontsteking aan de aders... wat een pijn toen.
helaas betekende het voor mij bij alle 3x aan de bloedverdunners en na de laatste keer levenslang....en alle drie keer kousen aan gemeten. laatste keer zelfs klasse IV.

bij de ontsteking toen mocht ik voltare gel smeren om de pijn te verlichten.

om je angst weg te nemen zou je idd de huisartsenpost kunnen bellen en uitleggen dat je je er niet prettig bij voelt... misschien dat zij je gerust kunnen stellen.

sterkte meid....
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1 Niet Ingelogd  schreef op: 30-10-2014 19:47:25
ps zeg ook even dat je kort geleden nog extra hormonen hebt gehad (als ik het goed heb) om zwanger te worden........
meid heel veel sterkte!
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Mamsie  schreef op: 30-10-2014 20:55:42
Het is wel een verschil tussen een diepe en geen diepe.
Maar bij allebei moet ( naar mijn weten) antistolling gegeven worden.
Wel is het zo dat geen diepe verneuze trombose ip niet losschiet naar longen en dergelijk.
Maar ik snap zeker met je verleden met een longembolie dat je er niet gerust op bent.
Ik zou zelfs de HAP bellen.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Bepje  schreef op: 30-10-2014 21:23:05
Geen idee maar 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 31-10-2014 06:52:46
Anna hoe is het met je???
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Minou  schreef op: 31-10-2014 09:42:58
Als ik het allemaal zo lees, zou ik echt erachteraan gaan, zeker gezien je verleden en alles.

vind het er maar eng uitzien, niet eng van bah,maar eng van: dit mag niet



Bellen hoor

 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 31-10-2014 11:00:15
Nou meiden, ben zojuist bij de huisarts geweest. Zij heeft uitgebreid overleg gehad met de internist en hij wil me vandaag nog zien. Gezien mijn voorgeschiedenis lijkt het hen beter om toch met ontstolling te beginnen. Maar het fijne hoor ik daar vanmiddag over denk ik. 
Dus gelukkig wordt er nu wel actie ondernomen. 
De huisarts vertelde dat de radioloog die mij beoordeelde gisteren mijn voorgeschiedenis niet voldoende in oog hield en me dus als 'gewone' patient behandelde. Dus ben blij dat ik straks naar de internist ga, daar maar even verder overleggen hoe of wat. 

thanks voor jullie interesse en meeleven 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Minou  schreef op: 31-10-2014 11:02:26
Toppie schat goed gedaan!

eigenlijk zou ieder specialisme de achtergrond van de patient moeten inlezen

 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 31-10-2014 11:15:59
top dat je toch even gebeld hebt.
en in het vervolg gewoon ook zelf aan de radioloog aangeven dat je bekend bent met trombose. (ik weet niet of je dat ook duidelijk gemaakt hebt bij hem)
bij elke behandeling die ik moet ondergaan, zeg ik er standaard bij dat ik bekend ben met trombose. nu helemaal met de bloedverdunners...
(mocht je nog naar de tandarts moeten komenende tijd oid vertel even dat je bloedverdunners gebruikt...kunnen ze er rekening mee houden. heb zelfs nu een hanger om (kokertje) waarop sos gegraveerd staat en daarin zitten mijn gegevens en dat ik bloedverdunners gebruik.
afgelopen jaar aan de hand geopereerd en ik merkte echt dat ik zelf steeds aan moest geven van de antistolling hoe en wat. zelfs op de dag van operatie. bij elke verpleegk verteld wat er afgesproken was met de trombose dienst en wat mijn waarde was smorgens (ik prik en meet en doseer zelf) en iedereen zei nee maar.... ik zo vraag maar na bij de td zij weten ervan....

sterkte meid.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 31-10-2014 11:31:06
dank jullie wel!!

In de brief naar de radioloog stond mijn voorgeschiedenis, dus ging er van uit dat het voldoende was. Maar zal het de volgende keer ook expliciet vernoemen bij degene die de echo doet. 

@Nina: ik weet het nog van de vorige keer ja dat je het steeds moet blijven benoemen. Er is weinig kennis daarvan merk ik. Het was op zich ook wel vreemd dat de fertiliteitsartsen zich niet hebben ingelezen over mijn trombose/embolies, dan zouden de hormonen anders gedoseerd zijn of wellicht helemaal geen hormonen. Heb de afgelopen 3 maanden hormonen gekregen en gespoten dus het heeft er misschien best mee te maken. 
Ik had 3 jaar geleden heel veel aan jouw ervaringen en tips Nina, heb toen zoveel info gekregen die ik miste bij de artsen. Dus fijn dat je me ook nu weer die tips geeft 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 31-10-2014 11:47:42
graag gedaan!
en bij vragen stel ze gerust. pb mag ook.

weet je toen ik mijn eerste trombose kreeg was ik 25... (nu 37....) en toen zei de arts daar: komt bijna niet voor bij jongeren... echt waar....
blijkt er in de straat waar ik woon (lees 15 huizen) een vrouw te wonen die ook trombose heeft op jonge leeftijd. wist ik dus niet....
heel veel dingen heb ik opgezocht en nog steeds zoek ik dingen uit. ook bij trombose diensten. zij vinden dit prettig en ik merk dat ik dit ook prettig vind. stukje verwerking denk ik.
het vertrouwen in mijn lichaam is weer terug, is heel lang weg geweest. en nog bij elk ding dat ik denk... het zal toch niet...
als je dan naar de site van de landelijke trombose stichting gaat, word je helemaal niet vrolijk. ik vind dat zij heel negatief zijn... want oo er kan zoveel mis gaan. kijk uit, pas op, eet niet dit of dat.. schaf ons kookboek aan want ja alleen dit of dat mag je en dat niet...
terwijl je ook met trombose en bloedverdunners een heel normaal leven kunt hebben hoor.; helemaal als je zelf doseert en prikt. en ik raak al niet meer zo in paniek als de eerste keren als ik mijn tabletten eens vergeet. ik neem ze nu voor het naar bed gaan in ipv om 1700 uur. is voor mij veel prettiger en ik vergeet ze minder vaak. 1700uur is vaak zo'n spitsuur tijd met kinderen,. of je bent bijv uit eten oid. dan vergeet je ze sneller in te nemen. het gaat erom dat je ze op een "vast"tijdstip in neemt in de avond... en voor mij werkt dit dus beter. oook dit in een mailtje gezet naar de trombosedienst en die vonden dit ook een prima idee.

sterkte meid,,, ik moet snel mijn kinderen ophalen.....
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 31-10-2014 15:19:38
Fijn hoor als je zelf mag meten en doseren, scheelt je een hoop heen en weer naar de TD! 
Ik kijk niet meer op de website van de stichting, vind het soms handig om ervaringsverhalen te lezen, maar qua informatie heb ik het toch liever van de artsen en ervaringsdeskundigen. 

Kom zojuist van de internist af. Moet komende 6 weken innohep spuiten. En daarna kijken we verder. Ben er wel blij mee, hij gaf zelf aan dat hij het zorgelijk vond hoe snel de verstopping richting lies schoot. Het risico is gewoon te groot met mijn verleden, dus ben blij dat er nu wel actie is ondernomen. 
Natuurlijk is het spuiten niet fijn, maar ach, dat went wel weer. En blauwe plekken op mn buik staat ook wel weer eens anders toch? hihi
Ben wel opgelucht dus. 
Heb woensdag een tweede echo. 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Debby1977  schreef op: 31-10-2014 15:42:24
Nou gelukkig nemen ze het serieus! Sterkte!
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Minou  schreef op: 31-10-2014 17:40:15
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 31-10-2014 20:39:51


Verga echt van de pijn zeg.... de aderontsteking zit van mn enkel tot in mn lies, elke beweging doet me zeer bleghhhh
Mag alleen paracetamol, en das nou net iets wat niet echt helpt. 

@Nina: heb jij ook zo'n pijn gehad toen? Mn hele been staat gewoon in de brand lijkt wel. Zal wel door die afgesloten ader komen denk ik. 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Jacquelien  schreef op: 31-10-2014 20:43:20
Mag je er ook geen codeine bij hebben? Balen hoor en sterkte?
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Cir  schreef op: 31-10-2014 21:06:46
Hè bah Anna,  wat vervelend dat je zo'n pijn hebt. Helpt koelen of juist warmte nog iets?
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 31-10-2014 21:28:23
anna heb je er een aderontsteking bij?? anders zou je voltare emul gel kunnen smeren. (niet diclofenac tabl innemen) en anders even in overleg of je extra paracetamol mag of de voltare gel of diclofenac creme die je van buitenaf erop doet. mocht ik toen wel.. (mag meestal wel tot de max maar overleg dit even, anders met de huisartsenpost)
koelen wil idd ook wel eens helpen. been hoog leggen, leg wel een rol onder je knie anders overstrekt deze en gaat het meer pijn doen...

maar "fijn"dat je in ieder geval spuiten moet. en tja die blauwe plekken... heb je al een onderzoek op erfelijkheid gehad of een factor V onderzoek. vraag er eens na. alhoewel ik denk dat het door de extra hormonen komt....

mijn been is noooit helemaal goed geworden helaas. doordat de eerste arts het verprutst heeft. mijn been is 10cm dikker dan de ander. vooral onderbeen... verkleurt soms ook wel meer dan de ander...
pijn heb ik enorm veel gehad. sinds een aantal jaren heb ik spatadertherapie en daardoor geen tot weinig pijn. maar dit mag niet als je een "verse"trombose hebt. want je benen worden gemasseerd... oude bloed wordt omhoog gebracht waardoor er vers bloed in de kleine aders komt...
maar ik doe er alles mee. ik ga ook gewoon zwemmen in een zwembad. en ach dat mensen kijken doet me niets meer. weet je ik leef en loop tenminsten nog... en daar ben ik heel dankbaar voor.
met hurken moet ik oppassen, met lang zitten en lange autoritten ook... dan extra eruit om te lopen en bewegen.....

sterkte en bel gewoon even om te overleggen of je pijnstilling mag...
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 31-10-2014 21:41:58
dank jullie wel!
Koelen werkt wel wat, maar ook niet te veel want mn been brand erg. 

Ja heb er een flinke aderontsteking bij. Van enkel tot lies, dus mn hele been is rood en gezwollen en pijnlijk. 
Ik heb een allergische reactie gehad op diclofenac dus dat mag ik niet meer, en smeren raadde de apotheker ook af. Ze konden geen andere aanbevelingen doen qua creme's/gels. Op gel met diclofenac kan de huid weer allergisch reageren zei ze. 
Ik heb verder nog geen onderzoek gehad, we gaan de dingen verder bespreken als alles wat meer tot rust is gekomen. Maar denk inderdaad dat de hormonen de grootste oorzaak zijn. 

Wat rot zeg dat jouw been nooit meer normaal is geworden Nina! En je hebt natuurlijk hartstikke gelijk: je leeft en loopt nog, dat is zoveel belangrijker! Wel vervelend dat het nooit meer pijnloos en probleemloos wordt bij jou, tis altijd opletten dan. 

Ik ga even een dekenrol maken, das wel een goed idee ja 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 31-10-2014 21:58:50
en mocht je op een gewone stoel gaan zitten, leg dan wat onder je been zodat je been niet zo knelt aan de rand. en pas op met je benen over elkaar leggen.. (je staat verstelt hoe vaak je met je voeten of enkels over elkaar zit en ligt..... heeeeel moeilijk om dit niet te doen, ik doe het dus wel totdat manlief er wat van zegt haha)

koelen met een koelelement uit de vriezer.. heb er zelf standaard 1 voor mijn been in de vriezer liggen en mocht ik er last van hebben (vaak begint het met erge jeuk) dan doe ik die erop en zakt het af. en koud afspoelen...
maar doe wel even rustig omdat de trombose er net zit
mmar soms helpt warmte bij een aderontsteking ook. maar dat is even uitvogelen. dan wel eerst afkoelen en daarna meteen wat verwarmen...
en hoe moeilijk ook: blijf bewegen.... heel lastig als je pijn hebt. maar je kunt bijv ook als je zit/ligt met je tenen wiebelen en aantrekken en ontspannen (als je begrijpt wat ik bedoel)
niet meteen je bed uitstappen of van de bank afstappen. eerst bengelen met de benen en dan pas gaan staan. voorkomt dat er ineens veel gewicht en bloed snel naar beneden moet..
maar moet jij geen kous aan??? verlicht ook de pijn. heb je nog een kous/ en anders moet je een goede laten aanmeten 9neit die van de apotheek, die zijn te slap....spreek uit ervaring hierdoor is mijn been verprutst!

ik hoop dat je een beetje kunt slapen vannacht. en mocht je toch pijn houden bel en overleg wat je wel mag hebben omdat je niet tegen diclofenac kunt...
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Kaasje  schreef op: 31-10-2014 21:58:58
Sterkte anna!

Binnen hoeveel tijd mowt dit beteren, zodat je minder pijn eraan hebt?

Nina wat naar dat je chronisch last heb van je been! 
je hebt groot gelijk dat je alles doet, mensen hebben altijd op of aanmerkingen dus als je daarvoor binnen zou moeten blijven.....

Lukt broeken kopen enzo wel een beetje als je ene been dikker is?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op oppervlakkige trombose ervaringen?
Naam
Bericht