Menu
 

Topic:

Ervaringen kraamfeest

Caatje  schreef op: 28-10-2014 17:29:28
Hebben jullie wel eens een kraamfeest gehouden? Ik ben nu 16 weken zwanger en ben een beetje aan het rondkijken naar de mogelijkheden. Bij de onze andere 2 kinderen hebben we gewoon kraamvisite gekregen en dat beviel op zich goed. Maar het lijkt me ook wel leuk om een kraamfeest te houden. Wat zijn de voor- en/of nadelen hiervan?
 
Quote
Navigatie
RE: Ervaringen kraamfeest
Orange  schreef op: 28-10-2014 17:38:25
Persoonlijk is het gevoelsmatig alleen maar een cadeautje droppen. Kraamvrouw heeft voor niemand tijd genoeg om even bij te kleppen. Heb je een hoop vrienden en familie waar je anders niks mee hebt en die persé willen komen en je daar niet op zit te wachten dan is het ideaal!
Het is net als een bruiloft receptie. Je mag niet overdag komen, niet op het feest maar wel je envelop inleveren op een gevoelsmatig verplicht borrel uurtje.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Jomi  schreef op: 28-10-2014 17:59:03
Het nadeel vind ik dat het massaal is en meer een feestje dan kraamvisite.
Bovendien zijn er nog genoeg mensen die toch ook nog apart langskomen, waardoor je drukte houdt.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Myself  schreef op: 28-10-2014 18:46:19
Het voordeel is dat je sneller iedereen op visite hebt gehad, en dat bedoel ik niet in de vorm van 'dan zijn we er maar vanaf' , maar wel dat er weer meer tijd is voor het gewone dagelijks leven van je gezin.
En vooral dus rust in de tent voor de andere kinderen.
Maar dat mensen het als cadeautje droppen'ervaren (als ik even jouw woorden mag gebruiken Orange), heb ik zelf nog nooit gehoord, ook nooit zo ervaren bij een ander.
Ik kan het juist wel snappen dat dit fijner is voor de jonge ouders.

Bij ons wat het erg gezellig, mensen zien elkaar ook weer en iedereen klets gezellig met iedereen. Is ons erg goed bevallen.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Ils33  schreef op: 28-10-2014 20:22:43
Bij ons in de familie werd het ervaren als cadeautje droppen. Heb een hoop tantes en ooms die ik anders bijna nooit zie.Voor mij was het een bewuste keuze omdat de rust in het gezin te houden en niet elke avond bezoek te hebben.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Stefke  schreef op: 28-10-2014 21:04:31
Ik vind het zelf wel echt 'cadeautje droppen'. 
Heb er zelf weinig/niks aan. Je ziet de baby en kraamvrouw amper. Dan stuur ik liever een cadeautje op. 
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Marie8  schreef op: 28-10-2014 21:48:37
Ik heb ook niks met kraamborrels, vind het erg onpersoonlijk.
Snap wel dat mensen niet altijd lange tijd op veel visite zitten te wachten. Ik liet vooraf weten dat ik het leuk vond als vrienden/collegas etc in een groepje kwamen en plande gewoon soms niks.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Caatje  schreef op: 28-10-2014 21:51:48
Grappig om de verschillende perspectieven te zien. Ik ben maar één keer op een kraamborrel geweest en inderdaad de kersverse baby en moeder heb ik amper gezien. Het lijkt me ook best druk, iedereen in één keer. Maar je doet het natuurlijk een paar weken na de geboorte.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Spatje  schreef op: 28-10-2014 21:55:11
Wij hadden 3 weken geleden een kraam borrel.  Idd kadootje droppen,  een snelle blik op de baby en doorlopen,  want er kwamen weer andere mensen aan. Vreselijk vond ik het. 
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Stefke  schreef op: 28-10-2014 22:07:55
Volgens mij vinden de mensen die een borrel geven het ideaal, maar de gasten vinden het niks....
ik heb mezelf voorgenomen niet meer te gaan. Netjes afmelden, cadeautje met de post.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Roze  schreef op: 28-10-2014 22:25:25
Ik vindhet ook niet echt wat. Oke het lijkt me wel leuk om voor te bereiden en het is inderdaad wel handig niet zoveel visite steeds.
Zelf zou ik het alleen doen als er iets speciaals was waardoor ik geen kraamvisite kan hebben, bijv. na een ziekenhuisopname ofzo.
Wij gaan zeker niet meer naar een kraamfeest als het ver weg is. Te onpersoonlijk.
Wij hebben gekozen voor kraambezoek goed te plannen, met ook rust ertussen. Ging prima en we kijken er fijn op terug!
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Myself  schreef op: 29-10-2014 07:29:25
Jeetje, ik schrik er echt van dat mensen het zo ervaren.
Heb daar in mijn omgeving nog nooit iemand zo over horen praten.

Als dit voor hun fijner is,  zodat ze sneller rust en regelmaat hebben in hun leven, wat al zo veranderd met de komst van een baby, waarom moet je het dan zo als droppen zien?
Je bent toch uitgenodigd, dus ze vinden het toch fijn om je te zien en hun nieuwe kindje aan jou te laten zien? Dat is toch de gedachte achter het sturen van een geboortekaartje?

Vind je het uitgenodigd zijn voor een receptie dan ook cadeautje droppen?
Want dat komt in mijn ogen dan op hetzelfde neer.
Dat is ook een kortere periode met veel mensen tegelijk.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Spatje  schreef op: 29-10-2014 07:44:04
Ja een receptie vind ik dat ook

Veel mensen denken er zo over,  denk dat niemand het hardop durft te zeggen Op zo'n moment
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Proestie  schreef op: 29-10-2014 07:59:21
Ik denk dat het ook te maken heeft met de relatie tot de nieuwe ouders. Wij hebben nooit zo heel veel kaartjes verstuurd en de mensen die op visite kwamen stonden ook dicht bij ons. Met een kraamfeest nodig je denk ik ook de mensen uit die wat verder van je af staan. 
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Samira  schreef op: 29-10-2014 07:59:24
Het is ook niet meer dan alleen een cadeautje droppen... Net als een receptie op een bruiloft. 
Heb het nu 2x gehad en vind er echt geen reet aan. Even hallo zeggen, een blik werpen op de baby, wat oehen en aahen en dan staat de volgende alweer te wachten
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Spatje  schreef op: 29-10-2014 08:02:19
Ik heb Op die kraam borrel wat ik zei hierboven 3 minuten met de ouders gesproken en heel even de baby gezien op het begin. 

Het was verder gezellig omdat er8 oude bekenden zagen,  maar had liever de baby gezien en de ouders gesproken.  
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Myself  schreef op: 29-10-2014 08:09:55
Maar kunnen het dan niet zien uit begrip naar de ouders toe, dat het zo prima is?
Ik mis in jullie meningen een beetje het gunnen van de gezinsrust voor de jonge ouders.
Of lees ik dat dan verkeerd? Want dat zou natuurlijk ook kunnen.

Zelf heb ik daar bij onze oudste best last van gehad, dat ik 6 tot 8 weken lang met veel visite zat, miste echt mijn rust voor onszelf.
Daarom bij onze jongste bewust voor een kraamfeest gekozen, niet om lekker in één keer van veel mensen 'af te zijn', maar met de insteek 'lekker dat ons gezin dan eerder de rust heeft die vooral ik nodig had.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Spatje  schreef op: 29-10-2014 08:56:28
Eerlijk gezegd heb ik bij de 2e ook gedacht aan een borrel,  maar de mensen die ik een kaartje stuur ik ook echt zien.  Zeker is de rust belangrijk,  maar als je goed de afspraken regelt is dat geen probleem.  Dus heb dan ook heel bewust gekeken wie ik thuis wilde ontvangen.  Zo heb je tijd om persoonlijke aandacht te geven en te krijgen.  Op een borrel is dat erg onpersoonlijk en nodig je sneller mensen uit die je als verplichting ziet. 

Ik heb het Nu 2x gehad en zal bij een volgende uitnodiging ook afslaan.  Je hebt Mig meer contact als je de mensen op straat tegen komt met hun kindje als Op de borrel.  Maar dit is natuurlijk mijn mening. 
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Spatje  schreef op: 29-10-2014 08:57:15
Sorry voor de fouten.  Zit op telefoon
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Minou  schreef op: 29-10-2014 08:58:02
ach lieffie , zie dat jij vooral reageert omdat je zelf zo'n feest hebt gehouden.

Ik denk voor de ouders ideaal, iig je hebt "alles gehad " in een dag ipv wekenlang kraambezoek En kunt je rchten op je eigen gezin.

voor de gasten, leuk maar toch massaal denk ik. 


zelf geen " last" gehad van wekenlang bezoek. Mensen die eigen zijn, ouders zus enz. kwamen op normale tijden en gingen uit van het gezin, van ons dus. En de rest buren ed gewoon op afspraak. Dus geen onverwachte aanloop.


 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Mv5  schreef op: 29-10-2014 09:35:11
ik heb het zelf nooit gedaan en ben er ook nog nooit voor uitgenodigd, dus ik kan er niet heel veel over zeggen.
persoonlijk lijkt het me voor de gasten niet ideaal. ik kan me voorstellen dat die het ervaren als cadeautje droppen. ik heb sowieso niet heel veel geboortekaartjes verstuurd en ik plande nooit meer dan twee bezoeken op een dag, zodat er toch een zekere rust heerste.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Samira  schreef op: 29-10-2014 09:48:59
Myself, je pakt dit te persoonlijk op meid! Niet doen!

Als je het kraambezoek in goede banen leid, bijv max 2 bezoeken per dag (wij deden 1), niet te veel mensen in 1x, dus niet je huis vol. Dan valt het best mee en kun je de tijd nemen voor je bezoek. 
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Orange  schreef op: 29-10-2014 10:09:35
Myself, rust nodig hebben dat had ik ook. Mijn eerste kraambezoek ervaringen waren nogal overweldigend. Pff.. kreeg er gewoon stress van. Bij de tweede dit ook anders gepland. Tantes die ik nooooit zie konden nu echt een paar weken wachten. Pak het inderdaad niet persoonlijk op.

Bij een vriendin, met kraamfeest, was het voor haar familie ideaal. Veel familie van ver weg. Dus die gingen na het feest met andere familie mee, gezellig samen zijn. De vrienden vonden het cadeautje droppen.
De kraamfeesten waar ik ben geweest, of de trouwrecepties, waren echt drop je cadeautje momenten. De laatste trouwreceptie was helemaal belachelijk met dresscode aan toe, ruim een half uur rijden, feliciteren, envelop droppen in de leuk versierde doos, drankje hapje en wéér terug. Dat is toch gewoon je bruiloft terug verdienen?

Ik wacht liever een paar maanden voor een half uurtje op bezoek dan een kraamfeest. Zéker als je niet heel dichtbij staat is dat prima. Voel je niet verplicht elke dag bezoek te ontvangen. Leg een agenda naast de telefoon en streep door wanneer je geen bezoek wilt. Reserveer plek voor mensen die je graag snel ziet en de rest heeft pech.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Janine  schreef op: 29-10-2014 10:28:12
Hier komt iedereen gewoon apart op kraambezoek.
Alleen de straat doen we altijd een paar weken later allemaal tegelijk, dan is het ook gewoon de hele avond met een hapje en een drankje.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Myself  schreef op: 29-10-2014 13:38:47
Je kan het persoonlijk oppakken noemen, is prima, maarrrr..... je kan het ook een stukje ervaring delen noemen en dat ik van daaruit probeer uit te leggen wat een gedachtengang erachter is .
En wie weet kunnen anderen het daardoor ook op een andere manier zien en ervaren.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Jolanda1974  schreef op: 29-10-2014 14:35:04
Met ons huwelijk gaven wij een receptie omdat er veel mensen waren in onze omgeving die we niet de hele avond op ons feest wilde maar waar we gevoelsmatig ook niet om heen konden om die deelgenoot te laten zijn van onze dag.. En dat gevoel heb ik ook bij een kraamfeest. Je hebt nu eenmaal mensen in je omgeving die graag de baby willen bewonderen maar waar je het zelf niet ziet zitten om er een uurtje of meer mee "op te zitten". Zelf hebben wij de mensen gewoon laten komen wanneer ze dat wilde. Er lag een schrift naast de telefoon, kwam er 's morgens iemand dan ging er meteen een kruis door de middag. Kwam er 's middags iemand, dan hup een kruis door de avond. Zo was het overzichtelijk. Er heeft op ons geboortekaartje ook nooit gestaan dat mensen eerste moesten bellen of dat wij na een bepaalde tijd rusten. Het verliep prima. Als je voor jezelf maar voldoende rust in bouwt.

Persoonlijk vonden wij het niet erg dat er nog mensen op kraamvisite kwamen na 8 weken of later. Heerlijk..

Maar volg je gevoel lieverd... 
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Samira  schreef op: 29-10-2014 14:41:07
Myself, ik begrijp de gedachtengang er wel achter, maar ik vind het niets om zo op 'kraam'bezoek te gaan
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Caatje  schreef op: 30-10-2014 08:46:37
Bedankt voor jullie meningen, erg verhelderend dit. Ik heb er nog eens over nagedacht en dan kom ik tot de conclusie dat het in ons geval geen meerwaarde heeft, want ik zou inderdaad een aantal gasten van het kraamfeest liever op kraamvisite hebben. En dan heb ik het nog niet eens over de naaste familie die toch wel op kraamvisite komen. En ja, voor wie geven we dan een feest? Voor de vage kennissen eigenlijk.
Dus toch maar gewoon een strak geplande agenda met kraamvisite, haha!
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Baby2  schreef op: 30-10-2014 10:49:12
Ik vind dat sommige mensen hier toch een aparte kijk hebben op een kraamfeest of receptie. Ik heb alleen geboortekaartjes gestuurd naar mensen die ik graag wil zien, ook tijdens mijn huwelijksfeest, ik zou nooit ""vage kennissen" uitnodigen. iedereen roept hier een kraamfeest/receptie is kadootje droppen en weer weg. Zo wil ik eigenlijk niet denken. Als ik ergens voor word uitgenodigd dan ga ik ervan uit dat men mij graag wil zien en niet dat ik alleen maar goed ben om een kadootje te brengen.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Myself  schreef op: 30-10-2014 11:46:15
En nou vergat ik gewoon helemaal op te zetten dat wij dus de mensen zelf een keuze hebben laten maken.
Je kon tijdens de kraamdagen op visite komen, of op ons kraamfeest een paar weken later.

Vind het trouwens wel bijzonder om mee te maken hoe verschillend je iets kan beleven.
Dat is natuurlijk altijd al zo dat ieder het anders ziet, maar nu ervaar ik het zelf sterk in dit topic.
Krijg de neiging jullie te willen overtuigen zo in de zin van 'ja maar luister nou toch meiden, ze bedoelen het misschien niet zo' .
Maar dat ga ik niet echt doen hoor, ik hou op

(sorry voor de vervuiling Caatje)
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Myself  schreef op: 30-10-2014 11:46:47
En Caatje, natuurlijk een hele fijne kraamtijd toegewenst.
Wanneer is het zover?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaringen kraamfeest
Naam
Bericht