Menu
 

Topic:

's avonds waziger zien

Mv5  schreef op: 24-10-2014 11:05:15

Mijn middelste dochter (13 jaar) heeft sinds een jaar of twee een bril. Sterkte is -1.25 aan beide ogen.
Nu zegt ze gisteren dat ze al een paar weken in de loop van de dag waziger te gaan zien. 's ochtends is er niks aan de hand, alles prima. Tegen het einde van de schooldag kan ze vanuit achterin de klas (ze zit normaal niet achteraan) het schoolbord niet meer lezen en 's avonds is de ondertiteling/teletekst al lastig. Is haar sterkte veranderd? Dat is het eerste waar ik aan dacht en dat zou natuurlijk kunnen - zeker op haar leeftijd, maar dan vind ik het weer raar dat ze 's morgens nergens last van heeft. Of kunnen er andere dingen spelen? Vermoeidheid, stress? Ze zit in de brugklas en op school gaat het verder prima. Ze kan het niveau goed bijbenen, heeft goede cijfers en voldoende aansluiting in de klas. Ze heeft geen last van hoofdpijn of iets dergelijks.

 
Quote
Navigatie
RE: 's avonds waziger zien
Son  schreef op: 24-10-2014 12:33:52
Ik denk dat t een klein beetje slechter is geworden. Het is dus nog zelf te corrigeren, maar zodra het te veel moeite kost en als ze moe wordt, is dat te lastig. Ik zou zeker afspraak maken. Want kan heel vervelend zijn

En wat je zegt. Kan makkelijk wat slechter geworden zijn
 
Quote
RE: 's avonds waziger zien
Mv5  schreef op: 24-10-2014 12:58:08

was ik ook al aan het denken dat ze 's avonds wat vermoeider is, maar een minsterkte kan ze toch onmogelijk corrigeren?
denk dat we sowieso even gaan meten. met 13 jaar mag het toch bij de opticien of niet?

 
Quote
RE: 's avonds waziger zien
Son  schreef op: 24-10-2014 14:17:05
Als t een klein beetje is kan je dat wel corrigeren. Dus misschien halfje of zo. Man had -1 en had nooit een bril nodig, omdat het bijna geen moeite kostte. Tot hij ook +1 er bij kreeg...toen moest zn oog van het eeen naar het ander en toen had hij dus wel een bril nodig

Ik denk idd met 13 wel naar opticien. Maar weet niet zeker
 
Quote
RE: 's avonds waziger zien
Mv5  schreef op: 27-10-2014 16:20:55
vanmiddag toch maar even gaan meten en wat blijkt? haar sterkte is nog steeds -1,25 maar ze heeft er nu ook een cilinder bij van -0,50 aan beide kanten. haar hersenen zouden dat corrigeren ofzoiets, maar dat is vermoeiend en daarom lukt dat in de loop van de dag steeds wat minder goed. gelukkig is het niet ernstig en hebben veel mensen dit. wat is nu handiger? nieuwe glazen of een nieuwe bril?
 
Quote
RE: 's avonds waziger zien
Debbel79  schreef op: 27-10-2014 18:15:14
Nieuwe bril is over het algemeen veel goedkoper. De meeste acties zijn incl montuur.
Maar heeft nooit iemand jullie verteld dat een kind van die leeftijd met een min sterkte minimaal ieder jaar gemeten moet worden omdat dat heel snel en heel hard achteruit kan gaan?

Als ze 13 is en al 2 jaar een bril heeft... Dan mag je nog blij zijn dat ze alleen maar een cilinder erbij heeft.
En een cilinder is overigens niet zelf te corrigeren. Of je hebt ze verkeerd begrepen of ze hebben geen idee waar ze het over hebben hihi.
Waar ben je geweest? Een keten if particulier?
 
Quote
RE: 's avonds waziger zien
Mv5  schreef op: 27-10-2014 18:50:50
ze is vorig jaar ook nog gemeten hoor. maar toen was haar sterkte ook nog hetzelfde. waarschijnlijk gaat het nog achteruit als ze haar groeispurt krijgt (mijn dochter is een beetje later dan gemiddeld met alles).
het zou best kunnen dat ik ze verkeerd begrepen heb. ik had wel vaker gehoord van een cilinder, maar weet er het fijne niet van. ben overigens bij een keten geweest (pearl), zit hier gewoon in het dorp. denk dat we inderdaad maar een nieuwe bril gaan kopen als dat goedkoper is. haar bril is twee jaar oud, maar hij ziet er nog prima uit, dus die gebruiken we dan maar als reserve mocht het ooit nodig zijn.
 
Quote
RE: 's avonds waziger zien
Debbel79  schreef op: 27-10-2014 19:04:59
Dat is idd een goed idee. Een reserve bril is eigenlijk een must.
Als ze een groeispurt hebben kan het idd snel gaan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op 's avonds waziger zien
Naam
Bericht