Menu
 

Topic:

wat nu doen?

Abcde  schreef op: 01-09-2014 07:11:21
meiden ik ben even heel erg teleurgesteld en voel me verbaast en verdrietig.

wij hebben kennissen die in verwachting zijn en het niet breed hebben  . ze gaven aan dat ze alles konden gebruiken. Ze zitten met een restschuld na het verkopen van hun bedrijfspand onlangs.
ik besloot ze direct te helpen en ze kregen van ons de beste maxi cosi die ik had , voor 1 kindje gebruikt. helemaal compleet met voetenzak erbij . nieuw boxkleed. nieuwe flessen speentjes . dekentjes . niet lang erna kregen we via whats app een vraag of we nog een maxi cosi hadden . ze kregen een tweeling! helemaal leuk. 1 maxi cosi had ik nog in gebruik. (onze jongste 2 hebben een tijd tegelijk nog in de maxi cosi gezeten gezien ze weinig schelen in leeftijd en onze eenna jongste erg klein is) . dus ik zei dat ze ook de maxi cosi van ons jongste mochten hebben zodra zij eruit gegroeid was. gister de maxi cosi en bad en standaard en tummy tub nog weg gegeven.

ze vertelde dat ze alles gekregen en weinig gekocht hadden en niet wisten hoe het anders moesten doen.
en het geslacht van de babys.

de terugweg naar huis dacht ik ik heb nog bakken vol baby kleertjes staan alles nog in nieuwstaat meeste merk ik denk ze mag het hebben. ik zou het verkopen maar ik dacht hun kunnen alles gebruiken nu dus ze mag alles hebben

ik heb een hele normale smaak eigenlijk en er zit vanalles bij . ik stuur haar een bericht van ik heb nog bakken vol kleertjes staan kun je het gebruiken? mag je zo hebben. stuurt ze me terug ik kan altijd kijken of we dezelfde smaak hebben .
tuurlijk is het netjes dat ze niet alles aanneemt ook wat ze niet mooi vind, maar als je het echt zo krap heb neem je toch alles aan?of stuur je op zo een berichtje terug ja super kan het goed gebruiken en kijk je als ik de kleertjes kom brengen even door en zeg je het eerlijk als er dingen niet je smaak zijn? maar niet op een berichtje.
 ik was enigzinds verward en teleurgesteld en voelde me een beetje ja ik kan het niet echt omschrijven ik had echt zo iets van als je zo weinig heb hoe kun je dan eisen gaan stellen en ten tweede is het allemaal super spul door 1 kindje gedragen veel nog als nieuw en allemaal merkjes als noppies z8 vingino lief lifestyle. ik heb nu al geen zin meer om het haar kadoo te doen en mijn man zei ook begin er gewoon niet meer over als ze er echt belang bij hebben beginnen zij er wel over. van mij hoeft het zo niet echt.

zie ik dit nu zo verkeerd meiden? snappen jullie mijn gevoel? of kijk ik er verkeerd tegenaan?

 
Quote
Navigatie
RE: wat nu doen?
Mikmvg  schreef op: 01-09-2014 07:23:01
ik denk dat je het te hoog opneemt. Ik lees eigenlijk niet zoveel verkeerds in haar berichtje. 
 
Quote
RE: wat nu doen?
Jolanda1974  schreef op: 01-09-2014 07:57:46
Ik ook niet... ze is gewoon heel eerlijk. En ook als je niks tot weinig te besteden hebt hoef je niet alles maar klakkeloos aan te nemen en op je knieen van dankbaarheid. Als het je smaak niet is dan beland in een zak op zolder en wordt het weggegooid na verloop van tijd. dat is pas zonde.

 
Quote
RE: wat nu doen?
Jomi  schreef op: 01-09-2014 08:02:10
Ik zie ook weinig verkeerd in haar berichtje.
Dat zij het krap hebben wil niet zeggen dat ze dan geen eigen smaak kan en mag hebben. Ze wijst je niet eens af, ze wil de kleertjes gewoon graag zien.

 
Quote
RE: wat nu doen?
Boterbloem  schreef op: 01-09-2014 08:40:11
Ik denk dat dat verschil in mening is.

Zoals ik het lees ben jij de mening toegedaan dat wanneer je weinig te besteden hebt dat je aan moet pakken wat je krijgt ongeacht je smaak want je krijgt het en daar ben je dankbaar voor (niet hard lezen, gewoon een mening),
en de ander vind dat ongeacht hoe arm je bent, dat je toch nog mag kiezen hoe je kind erbij loopt met het risico dat je maar heel weinig kleren hebt maar dat je nog wel keuze mag hebben.

Dan kun je niet echt bij elkaar komen met diezelfde mening.

Van jou is het ontzettend lief wat je allemaal geeft! Fijn dat je zo andere mensen wil helpen. Van haar vind ik het eerlijk dat ze direct zegt dat ze wil kijken of jullie smaak overeen komt. Ik kan me voorstellen dat je je pasgeboren baby geen kleren aan doet wat je zelf niets vindt... Dat je zelfs wanneer je weinig te besteden hebt toch graag nog ergens de hand in wil houden.

Maar moeilijk hoor!

Wij hebben heeeeeel krap gezeten de laatste 2 jaar. Het lijkt erop dat we langzaam eruit krabbelen. Ben altijd erg dankbaar geweest met alle kleren die ik heb gekregen (en dat waren er veel, echt ongelooflijk!) maar kreeg er altijd bij te horen dat ik maar moest zien wat ik deed met wat ik niets vond enzo... En dat gaf mij wel rust. 95 procent vond ik echt mooi of vond mijn dochter echt mooi, en de rest hebben we weer doorgegeven aan mensen die weinig hadden en dat mooi vonden. En sommige van die kleren zijn inmiddels alweer te klein en zijn ook weer doorgegeven aan het gezin die het heel goed kan gebruiken. Maar ook zij moeten echt zelf beslissen wat ze er mee doen. 


 
Quote
RE: wat nu doen?
Jolanda1974  schreef op: 01-09-2014 08:49:05
Heel mooi verwoord Boterbloem, zo is het ook.. Wij zijn ook heel dankbaar voor alles wat we hebben mogen ontvangen de afgelopen jaren en nog steeds. Maar laat mijn kinderen niet lopen in de spullen die ik niet mooi vindt en zij ook niet. Sommige dingen vond ik echt te verschrikkelijk maar de meiden vonden het geweldig! En weet je dan dragen ze het met plezier en zijn ze trots. Met babykleding is dat anders.. een baby heeft nog niks te kiezen dus maak je die keuze als ouders. En als het je smaak niet is trek je het ook niet aan. Dat zouden mensen die voldoende zelf te besteden hebben ook niet doen
 
Quote
RE: wat nu doen?
Debbel79  schreef op: 01-09-2014 08:55:30
Ik ben het ook met bloem eens. En daarnaast blijf je maar zeggen dat het allemaal merk is zoals vingino etc etc.
Maar niet iedereen is daar gevoelig voor.
Ook al is het vingino dan nog kan het je smaak totaal niet zijn. Ikzelf ben totaal niet van de merken. Vind ze vaak veel te schreeuwerig. Kan me voorstellen dat zij zich ongemakkelijk voelt gezien het feit ze weinig te besteden hebben en dan wel de kinderen in de duurste merken laat lopen. Ook al is het gekregen, kan me wel voorstellen dat zij zich naar anderen toe bezwaard voelt.

Vind het wel super lief dat je het weg geeft. Maar ik denk dat je teveel beren op de weg ziet

 
Quote
RE: wat nu doen?
Suus  schreef op: 01-09-2014 09:00:58
Stel nou dat ze het aanneemt maar niet gebruikt..... Dat zou ook niet leuk zijn.... Ik denk dat je het te zwaar oppikt.
 
Quote
RE: wat nu doen?
Kmvs&m  schreef op: 01-09-2014 09:59:42
Ik vind het een beetje overdreven. Het kan haar smaak toch niet zijn? 
Vind het juist wel netjes dat ze wilt kijken of er wat voor haar bij zit. Straks neemt ze alles aan en gooit ze het weg omdat ze het niks vind. Dat zou pas zonde zijn. Bovendien kan ze misschien wel al meer kleertjes gekregen hebben? 
En wilt ze even kijken wat ze nog nodig heeft?
 
Quote
RE: wat nu doen?
Spatje  schreef op: 01-09-2014 10:03:23
Ik begrijp je wel.  Ik heb gisteren een soortgelijk topic geopend.  Ik stond ook in eerste instantie te kijken dat ze de spullen niet gelijk kwamen halen omdat ze niks hebben.  Maar ik probeer ook hun kant van het verhaal te begrijpen.  


 
Quote
RE: wat nu doen?
Abcde  schreef op: 01-09-2014 10:32:05
Ik vind ook zeker niet dat ze alles maar aan moeten nemen en geen eigen smaak mogen hebben, maar ik had dan eerder als ze de kleding zou zien verwacht. Nu stuur ik enthousiast een berichtje,  en het voelt nu zo ondankbaar.  Terwijl ze mijn smaak niet kent. Ik zie ze nooit was gister de 2de maal. Mijn man ziet hen wekelijks vanwege eenzelfde hobby. Dus ze weten niet of we dezelfde smaak hebben. Het enthousiasme is me nu wel wat weg. Maar misschien zie ik het inderdaad verkeerd.  
 
Quote
RE: wat nu doen?
Abcde  schreef op: 01-09-2014 10:46:37
O nee schreeuwerig en vele kleuren van vingino zitten er niet tussen nee daar hou ik ook niet van het zijn gewoon mooie jeans. Eigenlijk van alles wat en vooral veel en goed zo goed als nieuw waaronder vele merken. Wat gewoon kwa waarde nog leuk verkocht kan worden.  Maar ik hoopte dat ik ze dolblij zou maken. En zo voelt dat nu niet . Maar gelukkig lees ik bij jullie dat ik er te zwaar aan til dus dat helpt me weer relativeren. Ik hoor het wel van ze mochten ze wat van me willen.
 
Quote
RE: wat nu doen?
Anne Mv 3  schreef op: 01-09-2014 10:52:52
Ik denk dat je nu teveel zoekt achter haar reactie. Een berichtje komt ook anders over dan wanneer je iemand face to face wat zegt.

Je hebt hen al heel veel gegeven, het kan ook ongemakkelijk voelen om alleen maar 'ontvanger=dankbaar' te zijn.

Lief dat je hen zo wilt helpen!

Ps. heb je overigens duidelijk overlegd of je de spullen aan haar uitleent of dat je ze weggegeven hebt?
Daarover zijn namelijk ook al diverse keren mensen mee 'op de koffie gekomen'; spullen uitgeleend en de lener verkocht het na gebruik... (k dacht eerst dat het topic daarover zou gaan )
 
Quote
RE: wat nu doen?
Boterbloem  schreef op: 01-09-2014 10:58:31
Het moeilijke is dat ze ook niets had kunnen zeggen en ter plekke zou kunnen zeggen: nee, dit is helaas niet echt mijn smaak... Dan was het op dat moment ondankbaar.

Laat je enthousiasme niet bekoelen door een reactie die jij niet had verwacht! Ik denk dat ze dolblij is met je. Hou er ook rekening mee dat ze misschien ze zich misschien wel ietwat beschaamd voelt...
 
Quote
RE: wat nu doen?
Ma Dalton  schreef op: 01-09-2014 11:11:20
Ik zie niks verkeerds! Zeker niet als het relatief duur spul is geweest, dan wil zij gewoon niet meer nemen dan wat ze ook echt gaat gebruiken en kun jij iemand anders blij maken met de rest.
niet te zware nemen. Weet je, als ze alles over had genomen is de kans groot dat je volgende topic was geweest" ik heb mijn kleertjes gratis weggeven en nu ligt 50% op marktplaats"

ennuh, wat lief van je!
 
Quote
RE: wat nu doen?
Abcde  schreef op: 01-09-2014 11:13:25
Ik heb duidelijk tegen haar gezegt dat ze alles mag hebben en houden en na gebruik er iemand anders mee blij maken of als ze het zelf niks vind. Maar niet verkopen.  Mocht ze er niemand blij mee kunnen maken dan wil ik het nadien terug maar er is meest altijd wel iemand blij met gratis spullen . Dank jullie voor jullie luisterend oor ik zie het alweer optimistischer
 
Quote
RE: wat nu doen?
Kees  schreef op: 01-09-2014 11:53:26
ik begrijp beide kanten wel.
van jou superlief dat je alles wil geven en ze zo wil helpen.

maar van haar ook.
geen geld of niet, straks loopt haar kind in (in haar ogen) vreselijke broek.
dat wil toch niemand?

je kan haar ook laten uitzoeken wat ze wel/niet wil en neem je de rest weer mee.

ik vind haar niet ondankbaar overkomen. armoe of niet, je smaak gaat gewoon door
 
Quote
RE: wat nu doen?
Abcde  schreef op: 01-09-2014 12:07:39
Ja precies dat had ik dus verwacht.  Dat ze bij het zien zou zeggen wat ze niet leuk zou vinden of dat ik later een gedeelte terug zou krijgen eventueel.  Niet via bericht. Ik ga er nu vanuit dat ze het zo hoog niet nodig hebben en anders hoor ik het wel en kijk ik wel wat ik nog voor hun heb. 
 
Quote
RE: wat nu doen?
Moederkloek  schreef op: 01-09-2014 14:28:54
Wij hebben ook weinig te besteden en ik snap haar wel. Ik zal het een beetje proberen uit te leggen.

In het begin waren wij ook dankbaar met álles wat we kregen. 
Een aantal mensen wisten ook van onze situatie, toen al, en boden ons vanalles aan, je kunt het zo gek niet bedenken.
Van tafeltjes van de Ikea tot kleding tot andere huisraad. 

En wij waren overal dankbaar voor en durfden geen nee te zeggen, ook niet als het totaal niets voor ons was. 
En dan blijf je er mee zitten én met een schuldgevoel want iedereen bedoelt het zo goed. 
We moeten nu veel spullen weg doen, want we hebben er simpelweg geen plek meer voor. 

Ik snap 1 ding wel goed, dat je vind dat ze het niet mag verkopen, maar goed, ook daar heb je feitelijk niets over te zeggen, want gegeven blijft gegeven, anders is het simpelweg lenen. Dat mag natuurlijk he.
Ik heb zelf het principe dat als ik iets krijg en ik het niet meer wil, dat ik het ook weggeef en niet verkoop.
Eigenlijk geef ik bijna alles gewoon weg want ik ben te lui om het te verkopen en ondanks gebrek aan, ben ik niet zo'n geldwolf dat ik overal geld voor moet hebben (Ik kom uit een omgeving met een aantal handelaren, die slaan echt werkelijk overal een slaatje uit, vreselijk, voor niets gaat de zon op zeggen ze dan)
Tenzij iemand zegt dat ze het terug willen hebben, ook prima, dan geef ik het gewoon terug.

Ik ben dus ook selectief en zeg niet overal klakkeloos ja op. Voorbeeldje: Iemand bood ons een commode aan, want die hadden we nog niet. Manlief had al enthousiast gereageerd, maar ik dus niet, want hij was blijkbaar stuk.
Er misten een paar handvaten. Met alle respect voor de gever, ik wil wel héle spullen en niets wat stuk is, ik ben verdorie geen vuilnisbelt waar je effe alles kan dumpen wat je zelf niet meer kwijt kan op je zolder!

Ik zeg dus tegenwoordig ook gewoon nee, als ik het niet nodig heb, en het niet kan gebruiken. 
En met kleding ben ik ook secuur, want ik heb maar 2 kasten en die zijn zó vol. En ik moet wel kijken dat niet het ene kind een hele berg kleding heeft en de ander amper genoeg om ermee uit te komen. 

Dus ik snap het wel, dat ze wil kijken, óók als het alleen maar om "smaak" gaat. Want ookal ben je arm en heb je geen geld, je bent nog steeds een mens, zoals jij en ik. 
Als jij iets krijgt neem jij het dan klakkeloos en dankbaar aan? Nee toch

Ik vind dat mensen die het niet breed hebben ook recht hebben op dingen die bij hen passen, ze zijn al zoveel kwijt....

Groetjes van Kloek  
 
Quote
RE: wat nu doen?
Kittymv5  schreef op: 01-09-2014 18:42:13
Het is vaak de toon die de muziek maakt. Op zich is er niets verkeerds aan haar berichtje, maar persoonlijk vind ik het erg 'koel' overkomen. 'Ik kan altijd kijken of we dezelfde smaak hebben' komt op mij heel anders over dan bijvoorbeeld 'wat lief van je! Vind je het goed dat ik bij jou kom kijken welke kleertjes ik leuk vind?' 
Ik zal wel een miepert zijn, maar ook ik ben zo gevoelig voor dit soort dingen Daarom probeer ik zo min mogelijk via facebook of mail te communiceren en als ik het al doe, dan gaat het in combinatie met tig smileys om maar duidelijk te maken dat ik heel vriendelijk ben 
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat nu doen?
Naam
Bericht