Menu
 

Topic:

Wondje vagina dochter

Ingrid  schreef op: 15-06-2014 21:31:28
Gisteren is onze dochter van 9 jaar tijdens het paardrijden van het paard afgevallen.
Gelukkig geen ernstig letsel.
Gistermiddag vertelde ze dat het tijdens het plassen een beetje prikte.
Omdat ze weleens eerder schraal is geweest aan de onderkant heb ik even gekeken en zag ik dus dat de ene kant van de vagina flink dik en blauw was.Nu zag ik dus ook dat de huid naast de schaamlip,dus aan de buitenkant een beetje was gescheurd.Het is dus niet de schaamlip die gescheurd is maar wel de plooi ernaast.Het is ongeveer een kleine cm.Ik zag in haar onderbroek ook 2 kleine druppeltjes bloed.Dat was overigens na het douchen.Wschl heeft ze dus een harde klap op haar vagina gemaakt en door de kracht is de huid gescheurd.
Nu heb ik er gisteravond wat zinkzalf op gedaan.Zojuist voor het naar bed gaan heb ik nog even gekeken en het ziet er nog hetzelfde uit.Een klein scheurtje maar niet vochtig oid.
Ik neem aan dat dit gewoon zelf zal moeten genezen.De huisarts kan er wschl ook weinig aan doen.Plakken of een zwaluwstaartje is geen optie in dat gebied en voor hechten is het veel te klein.
Zal ik doorgaan met zinkzalf en dan gewoon ervan uitgaan dat het vanzelf zal moeten genezen of moet ik er toch nog even naar laten kijken.Is er misschien nog iets anders wat ik kan doen of zal ik het verder maar met rust laten?
Iemand ervaring hiermee.
De zwelling is gelukkig weg,het is nog wel flink blauw en ze heeft er weinig last van.

Bedankt voor het lezen.

Groetjes.
 
Quote
Navigatie
RE: Wondje vagina dochter
Marloes80  schreef op: 15-06-2014 21:34:32
Ik zou er niks op smeren. Laat haar zonder onderbroekje slapen, dan heelt het sneller
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Bepje  schreef op: 15-06-2014 21:34:48
Als het gewoon moet genezen is almaar zinkzalf smeren geen goed idee. Beter is om get dan zo te laten, `s ochtends en `s avonds met water wassen en verder niets.
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Minou  schreef op: 15-06-2014 21:34:53
ik zou niks doen, gaat echt vanzelf weg. 
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Chloe  schreef op: 15-06-2014 21:53:45
Zou er ook niets op gaan smeren, dat heeft volgens mij weinig nut.. 
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Mikmvg  schreef op: 15-06-2014 22:24:07
Heeft mijn dochter laatst ook gehad, was met haar kruis nogal onbenullig op een duikelstang gekomen. Ik ehb er niks aan gedaan, alleen haar naar voren geleund laten plassen, zodat de plas er niet langs gaat. Was vrij snel over. 
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Saskia70  schreef op: 15-06-2014 22:25:32
Ik sluit me bij de bovenstaande reacties aan. Mijn middelste dochter  is gevallen op de stang van een klimrek en had een wondje bovenaan de vagina, het bloedde verschrikkelijk en ik moest ook mijn best doen om rustig te blijven. Ik heb haar in een lauw bad gedaan, dat verzachtte de pijn. Na telefonisch overleg met de dokter zei hij ook dat het snel en vanzelf zou genezen. En inderdaad.. het ging vrij snel weer de goede kant op. Sterkte ermee! 
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Mam Van Twee  schreef op: 15-06-2014 23:47:48
ik zou er eventueel bepathenzalf/creme opsmeren ipv zinkzalf. Dat is ook helend, maar droogt iets minder uit/sluit iets minder af dan zinkzalf dacht ik. Bepathen wordt bv ook gebruikt voor tepelkloofjes etc.
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Ingrid  schreef op: 16-06-2014 09:33:37
Bedankt voor de reacties.
Ik zal er dan inderdaad even niets opsmeren.
Inderdaad is een vette zalf dan een betere optie dan een indrogende zalf.
Ik laat het nu even met rust en dan zal het snel moeten helen.

Groetjes.
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Annoniem  schreef op: 16-05-2016 18:33:03
Mijn dochter was bij gym een keer gevallen 2 druppels bloed is dat erg??
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Jen9  schreef op: 16-05-2016 18:48:32
Na mijn bevalling was i echt bont en blauw en gescheurd van onderen. de verloskundige raadde aan om er arnica op te smeren.... Uiteraard niet op de open plekken.

Maar zo geneest het ook wel.
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Jen9  schreef op: 16-05-2016 18:49:06
Nee hoor anoniem.. niet erg.
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Annoniem  schreef op: 17-05-2016 19:56:26
Oke dankjewel

 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Lisa  schreef op: 25-08-2016 00:53:10
Ik ven vandaag met mijn dochter gaan zwemmen ze stond op de rand om in het water te gaan(ondiepwater) en ze viel heel naar met der benen wijd tegen de stoeprand waardoor die tegen haar vagina aan is gekomen het begon te bloeden...maar niet overdreven veel alleen toen ik haar zwembroek uit deed omdat ze zo erg aan het huilen was en ze vertelde dat ze erg veel pijn bij der vagina heeft ben ik gaan kijken en zag ik bloed op haar zwembroekje ze heeft veel pijn en durft niet te plassen omdat het dan gaat branden ik kan haar schaamlippen niet wijd uit elkaar halen omdat ze dat erg pijnlijk vind ik kan dus niet kijken hoe groot het is en waar aan de binnenkant van haar vagina het bloed nou vandaan komt! Zal ik wachten tot het een minder pijn doet of is naar de huisarts gaan noodzakelijk! Pleass help a Mommy out iTS my daughters birthday today 
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Heleenmv2  schreef op: 25-08-2016 08:54:34
Een flinke maatbeker (kan) vullen met lauw water en haar dat er langs laten gieten boven de wc, terwijl ze plast. Dan brandt/schrijnt het niet zo.

over het algemeen geneest "het onderkantje" best snel en zonder verder ingrijpen. Als het een paar uur na het incident nog bloedt, dan zou ik wel verder onderzoeken. 
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Toedeledoki  schreef op: 25-08-2016 15:41:59
Mijn dochter heeft t vorig jaar gehad. Op school van tafeltje gevallen ook met haar onderkantje op de rand.  Ze kreeg steeds meer last en uiteindelijk naar de dokter gegaan. Het was een schimmelinfectie geworden en ik moest miconazol mengen met zinkzalf met olie Zo'n pot van Swaab. Toen ging het vrij snel beter.  Goed in de gaten houden dus zeker met dit warme zweterige weer.. 
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Cindy Mv F&f  schreef op: 25-08-2016 17:03:32
Mijn dochter is een tijd terug tijdens zwemles gevallen. Zo met een been over de rand en in het midden precies op de rand.

Het was behoorlijk aan het bloeden, en het deed haar behoorlijk pijn. Zijn ermee naar de hap geweest omdat het bleef bloeden. Gynaecoloog en alles bijgekomen..Gelukkig was het daar gestopt en de wond zichtbaar.. Conclusie...  Niks doen. Ze waren eerst aan het twijfelen om te hechten maar dat gebied zou heel snel helen. Moest haar verzorgen hoe ik mij verzorgde na de bevalling. Eventueel onder de douche laten plassen. Dochter had na 2 dagen nergens meer last van
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Myself  schreef op: 26-08-2016 10:21:59
Twijfelen jullie niet of de vraag van Lisa echt is?
Door de laatste zin twijfel ik namelijk...komt zo anders over dan de rest van de schrijfstijl
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
13  schreef op: 08-05-2017 20:42:24
Hey, Ik Ben 13 jaar oud en heb een vraag, Ik Ben namelijk vandaag met mijn vagina vol op de bovenkant van mijn hockeystick gesprongen perongeluk. Ik werd helemaal duizelig en ik had ontzettend veel pijn. Toen ik 5 min. Later bij m'n broekje keek zag ik dat mijn vagina helemaal ging bloeden. Wat moet ik doen?! Ik ben bang dat ik straks geen kinderen meer kan krijgen en hoe ervoor kan zorgen dat dit snel geneest. Kunnen jullie mij advies geven over wat ik moet doen? (Ps. Ik ben nog niet ongesteld)
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Amy-mv2  schreef op: 08-05-2017 21:28:42
Als eerste je vader of moeder even inlichten.

Ik zou even naar de dokter gaan of de huisartsenpost bellen.
De kindertelefoon kan je ook verder helpen en is anoniem als je dat wilt.

Het zal vast meevallen hoor, je verwondt jezelf niet snel zo erg dat je er onvruchtbaar van wordt.
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
13  schreef op: 08-05-2017 21:54:19

  1.  Bedankt! Ik ben net ook even in bad geweest en het deed nog wel een beetje pijn tijdens het bewegen. Nu doet het ook nog pijn maar het bloeden is al wel wat minder. Bij mij was er ook een stukje blauw/paarsig en dik. Als jullie dit lezen en zo'n situatie ook hebben meegemaakt bij uw kind of uwzelf, zouden jullie mij dan kunnen laten weten hoelang het duurde voordat ding wegging en of jullie er nog iets speciaal mee hadden gedaan. 



Groetjes!
 
Quote
RE: Wondje vagina dochter
Jen9  schreef op: 09-05-2017 18:04:06
arnica kan er ook op, mits het wondje dicht is...  Denk dat veel vrouwen hier wel blauwe plekken hebben gehad daar, aangezien de meeste bevallen zijn;-)

Over geen kinderen krijgen moet je je geen zorgen maken, het zit allemaal redelijk uitwendig, daar zit verder niks wat hiervoor kan zoregn...

Al bij de dokter geweest?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wondje vagina dochter
Naam
Bericht