Gewoon Ik schreef op: 27-04-2014 16:36:48 |
volgens mij was er ooit een topic over maar ik kan hem niet meer vinden. Wij eten vandaag Ikan smoor djawa en wat eten jullie? |
Quote |
Mie schreef op: 09-02-2016 19:12:08 |
Zalmfilet, linzenschotel en rauwkostsalade Kinderen blieven geen linzen en hadden elleboogjesmacaroni |
Quote |
Gewoon Ik schreef op: 13-02-2016 16:42:32 |
Vandaag komt er bij ons op het bord: Sambal goreng hati ayam |
Quote |
Mie schreef op: 13-02-2016 16:45:37 |
Flammkuchen en uiensoep wordt het vandaag Morgen zuurkool met Ananas en spekjes/rookworst |
Quote |
Juulmvjens schreef op: 13-02-2016 19:24:05 |
Vooraf langzaam gegaarde eendeborst, zeer dun gesneden,op een geroosterd briochebroodje met een
zoete uiencompote. Dan een duo van struisvogel- en hertenbiefstuk met een gegratineerd zuurkool/purétaartje en portsaus. Als dessert huisgemaakte crème brulée. Ga nu snel verder met het hoofdgerecht! |
Quote |
M&j schreef op: 13-02-2016 19:44:28 | ||
Volgens mij zit jij niet thuis Eet smakelijk, het klinkt erg lekker. | ||
Quote |
Juulmvjens schreef op: 13-02-2016 21:00:07 | ||
Dank je! Jawel hoor, maar koken is een hobby van me. Man en kinders waren weg overdag dus ik kon even los in de keuken. Lig nu uit te buiken op de bank. 😊 | ||
Quote |
Laura schreef op: 13-02-2016 21:45:55 |
Spagetti met romige avocado saus. Met basilicum, knoflook, Mais en tomaatjes. |
Quote |
Mamajaxx schreef op: 14-02-2016 11:50:52 |
Stobá di karni.. Antilliaanse manier van gestooft vlees |
Quote |
Marielle77 schreef op: 14-02-2016 13:10:39 |
Wraps! Met gehakt-ui-tomaat-mais vulling en ijsbergsla en geraspte kaas. |
Quote |
Dano schreef op: 14-02-2016 16:17:24 |
Een hele kip uit de oven en verder weet ik het nog niet eigenlijk |
Quote |
Kate schreef op: 17-02-2016 18:08:00 |
de kinderen eten zo pannenkoeken. En wij, geen idee, mijn man wil iets bestellen maar doet er zo
moeilijk over dat ik al geen trek meer heb |
Quote |
Mie schreef op: 17-02-2016 18:57:51 |
Komkommersalade, pasta met champignon/tomatensaus en Casselerrib. |
Quote |
Lonneke schreef op: 17-02-2016 22:01:59 |
Wraps met tig bakjes op tafel dat de kinderen zelf alles erin kunnen doen wat ze willen. altijd
grote hit en eten dan veel meer dan anders ! |
Quote |
Juulmvjens schreef op: 18-02-2016 18:40:43 |
Boerenkool. Morgen lasagne. |
Quote |
Mie schreef op: 18-02-2016 19:42:44 |
Rijst, vegetarische curry en tomatensalade Het kon de kinderen niet bekoren..... En ik vond het juist veeeeeeel lekkerder dan verwacht. |
Quote |
Vera schreef op: 21-02-2016 16:55:07 |
Ik zie hier de heerlijke dingen voorbij komen.....ik zeg, doe ook de recepten er even bij. Kan ik
schaamteloos kopieren en varieren. Jullie zijn allemaal een stuk fantasierijker als ik |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 21-02-2016 16:57:46 |
Lekkere makkelijke zondagkost: kipsatè met chineze pindasaus, stokbrood, kruidenboter.
heksenkaas, roomkaas, salades en komkommer.. |
Quote |
Gewoon Ik schreef op: 21-02-2016 17:03:27 |
Speciaal voor Vera INGREDIËNTEN
1 kg rundvlees in blokken 2 steranijs 2 tl djinten 4 tl korianderzaad 1 tl trassi 1 tl asem 3 schijfjes laos 4 cm gember 2 schijfjes koenjitwortel (of 1 theelepel gemalen
koenjit) 3 daun salaam 3 djeroek poeroet 1 el gula djawa 1/2 blok santen 250 ml water
BEREIDING
De kemirienoten 10 minuten roosteren in een oven van 180 graden. Daarna in een blender of cobek een boemboe maken van de geroosterde kemirienoten, uien, knoflook, lomboks, asem, ketoembar, djinten, koenjit en gember.
Fruit de boemboe in wat olie tot het begint te verkleuren en de geuren vrijkomen. Voeg daarna het vlees en de overige ingrediënten toe. Laat op laag vuur 4-6 uur stoven (of 8-12 uur op low in de slowcooker), het laatste half uurtje de deksel van de pan halen zodat de saus kan indikken.
De sereh, daun salam en djeroek poeroet verwijderen en de rendang eventueel nog wat op smaak brengen met een beetje extra gula djawa, santen of citroensap. |
Quote |
Juulmvjens schreef op: 21-02-2016 19:27:06 |
Snack. |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 22-02-2016 12:27:18 |
Aardappelpuree, andijvie met bechamelsaus en kaas uit de oven en kip. |
Quote |
Dano schreef op: 22-02-2016 13:19:17 |
Ik moet werken tot 17.30. Ben rond 18.15/18.30 thuis ( hangt van de files af) vervolgens moeten we
om 18.45 op school voor het definitief advies gesprek voor zoon voor het VO. Dit loopt
natuurlijk uit dus we zijn wrs niet voor 19.00 aan de beurt. Dan naar huis dus wrs eten we pas rond
20.00. Dochter van 8 eet bij opa en oma dus die moet ook nog ergens tussen door in bed gestopt
worden. Het zal wel een broodje worden om 20.30 😂 |
Quote |
Boterbloem schreef op: 22-02-2016 13:57:54 |
kippenbout met opgebakken aardappelen en wortels (denk ik). Daarnaast nog sla met feta en tomaat
voor mijzelf erbij. |
Quote |