Menu
 

Topic:

Waarom pakt het me zo?

Even Zo  schreef op: 20-04-2014 16:30:19

Even anoniem puur voor de zoekmachines enzo, de meesten zullen gewoon weten wie ik ben, dat is geen geheim.

Gister verjaardag gehad van mijn dochter, op zich allemaal leuk maar pfff soms kan een schoonmoeder (en haar vriend) zo ingewikkeld zijn  

Ze heeft ook echt wel haar goede kanten, en ik ben iemand die eigenlijk altijd bij mensen die goede kanten zoekt, omdat ik die belangrijker vind dan de negatieve kanten. Maar op dit moment moet ik even zo hard zoeken...

Elke verjaardag (bij ons of iemand anders) moet ze mij vertellen hoe dik ik ben en dat ik moet afvallen... Gister kwam ze binnen, we hebben elkaar begroet, ik gaf haar de kadootjes die ik namens haar gekocht had, waaronder zo'n stok om de enkel met zo'n wieltje eraan, zegt ze: oooh als jij jarig bent koop ik die ook voor jou. Je bent zo dik, dan kun je tenminste afvallen.
Normaal praat ik er overheen, maar jongens die knalde binnen zo binnen 5 minuten na binnenkomst... Mijn man was behoorlijk kwaad, maar ik hoef geen ruzie dus heb hem gelijk gegeven dat het abnormaal was zo te reageren (waar ze bij zat) maar het er verder bij gelaten.
Vervolgens hele verhalen moeten horen over hoe goed ze kan zingen, dat de oude vrouwen allemaal op haar zitten te wachten met pasen dat zij zingt enzovoort en toon interesse in wat ze doet in het dagelijks leven.
Maar ik krijg nooit vragen over mijn studie, vrijwilligerswerk, projectgroep wat ik doe, de opvoeding of wat dan ook. Het enige contact wat we hebben is dat ze het jammer vind dat ik haar geen moe noem, dat ik de oorzaak ben dat haar zoon haar amper belt (ik moedig hem constant aan maar hij heeft geen behoefte, heeft haar dat vaker duidelijk gemaakt maar volgens haar enkel om mij er beter van af te laten komen), ik ben te dik en moet nodig afvallen en ik voed mijn oudste totaal verkeerd op (ADHD, denk in stereotypen en je hebt hem zo'n beetje ;-)) ik moet hem gewoon wat flinke tikken verkopen en klaar is het. Maar mijn kinderen zijn niet goed opgevoed want mijn dochter wil haar geen kus geven (ze dreigt altijd meteen dat ze dan ook geen geld of kadootje krijgt, tja daar gaat mijn dochter echt niet voor zoenen) en dat mijn zoon overal op timmert (hij is constant bezig met ritmes waar hij ook is) is ook abnormaal (tja, hij voldoet niet aan de stempel normaal inderdaad, maar als ze eens de moeite zou doen om te zien hoe hard hij vecht om mee te komen, en hoe goed hij de laatste tijd vooruit gaat....)


En als klap op de vuurpijl kwam gister mijn schoonzus binnen, die had even aandacht voor mijn dochter en mij (wat voor kadootjes heb je gehad, heb je een leuke verjaardag enzovoort) maar daar waren mijn schoonmoeder en vooral haar vriend niet blij mee. Zij zijn de ouderen en horen de eerste aandacht te krijgen.
Mijn schoonmoeder neemt met pasen altijd chocola enzo mee, en ze had voor beide kinderen een mooie lego broodtrommel en beker meegenomen, en ook voor 1 van de kleinkinderen van mijn schoonzus, alleen bedankte mijn schoonzus terwijl ze het aannam, en ging daarna verder met praten met mijn dochter, dus kreeg ze een zak chips toegegooid en volgensm ijn schoonzus zei haar vriend toen: ze hebben toch geen aandacht voor ons, we gaan er vandoor. En zonder groeten zijn ze er vandoor gegaan. (mijn schoonmoeder had willen groeten hoorde ik, maar ze kan slecht meer lopen, loopt tegen de 80, maar haar vriend is zonder pardon in de auto gaan zitten...)

De vorige verjaardag maakte voornamelijk hij al ruzie omdat we niet genoeg hadden gebeld toen het zo slecht ging met mijn schoonmoeder, terwijl als we belden het OF ongelegen was OF ze zei dat het allemaal goed ging... Hij verweet mijn man zo ontzettend veel, en dat op en verjaardag!

Pffff soms weet ik echt niet meer hoe ik liefdevol met deze mensen om moet gaan... Ze hebben serieus ook goeie kanten, maar pfff wat zijn ze soms zuur. Ik hou echt van ze, dat is het hele punt niet, maar waarom moeten ze toch telkens mij en mijn gezin zo kwetsen... Wat is er mis met gewoon een knuffel en acceptatie dat de een druk is, de ander niet direct zoent en weer een ander dik is of te weinig belt...

Bah heb er gewoon slecht van geslapen... En ik laat mij normaal helemaal niet pakken door dit soort dingen, waarom raakt het mij nu dan zo? 


Want he, ik ben dik, ben niet gek ofzo, zie het zelf ook wel. Maar naast dik ben ik nog zoveel anders.
Mijn zoon is druk en impulsief, zal dat zeker niet ontkennen, maar hij is daarnaast ook aanhankelijk, ontzettend sociaal en knuffelig en wil alles wel voor je doen.
Mijn dochter zoent idd niet direct bij binnenkomst (bij bijna niemand, alleen als ze je vaak ziet) maar wat is het een dankbaar meisje, die een kaart als verjaardagskado al voldoende vindt.
En mijn man, nee, hij belt idd niet vaak, maar met alle respect: wie belt er vrijwillig om daarna allemaal verwijten te horen...

Begreep ze het maar als we het zeggen... Veranderde het maar. Want ik wil zo graag dat mijn kinderen nog lang van haar mogen genieten (probeer er vaak wat omheen te draaien met dat oma echt ouder is als de andere opa en oma en dat sommige dingen vroeger gewoon heel anders gingen enzovoort enzovoort).

Oooh en als klap op de vuurpijl: elk jaar is er gezeur over onze tuin. Er is teveel onkruid, niet netjes, spul tussen de tegels (klachten van haar vriend) tuin wordt met de grond gelijk gemaakt zeg maar ;-) heb ik afgelopen woensdag met een buurvrouw 3 uur ACHTER ELKAAR!!!! de tuin gedaan om kritiek te voorkomen, alle onkruid tussen de tegels weg en we waren zo trots, zo lief dat ze hielp!! was het redelijk oke, MAAR hij zou toch echt bloemetjes erin hebben gedaan...

Pfff dat doe ik dus ook niet weer ;-)

 
Quote
Navigatie
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 16:38:39
He bah meis..weet even niet wie je bent


een ding..

laat je niet leven door deze mensen hoeveel je ook van ze houdt, dit is echt d
gedrag ik iig vreselijk vindt wat moet je op eieren lopen


wat laten zij zich kennen?! aandacht willen ze.


He moppie




 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Even Zo  schreef op: 20-04-2014 16:48:48
Minou, alleen de lengte van mijn tekst zou me al moeten verraden ;-)

Mijn schoonzus zei ook al (die was zo boos!) dat ik het hen niet meer naar de zin moest maken, want is de tuin oke dan is er wel wat anders om over te zeuren. En helaas ben ik bang dat ze gelijk heeft.
Het lijkt wel alsof ze niet tevreden kunnen zitten op een verjaardag...

Vind het gewoon ook nog eens triest voor hen dat ze zo moeten leven... Waarom stoot je je eigen kinderen zo af, zie je het dan echt niet? Ze heeft zulke leuke zoons! En maar 1 kan het echt met haar vinden, 1 heeft helemaal geen contact meer met haar (zijn vrouw is ernstig ziek waardoor hij beneden een aanbouw moest maken, ondertussen haar moest verzorgen, het huishouden moest draaien en 2 pubers alleen moest opvoeden en hij kreeg enkel gezeik over dat iets niet mooi was aan de aanbouw of de tuin was niet op orde, hoe haal je het in je hoofd??? Door haar vriend overigens, maar dan nog... Als mijn man dat zou doen zou ik zo kwaad zijn als je je kinderen zo benaderd) en de andere 2 negeren haar maar en de vrouwen krijgen de shit over zich heen...

het brengt ze nergens maar je dringt ook niet door hoe mooi het kan zijn.

Hoe moet ik iemand moe(der) noemen als ik enkel afgekraakt wordt? Moeder is voor mij een gevoelswoord, niet een titel die je krijgt omdat het meisje toevallig met je zoon trouwt...
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Zijlijn  schreef op: 20-04-2014 16:50:28
pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff


wat een ROTsituatie
en wat een bord heeft die vrouw voor haar kop


ik zou geneigd zijn een opmerking terug te maken:

weet je, ik ben dik. als ik op dieet ga scheelt dat me een hoop geld.
maar voor een facelift moet jij jaren sparen
als je uberhaupt met zo'n rotkop door de intake komt..


oke schiet je niks mee op haha

ik reageer later uitgebreider, wil je voor nu toewensen dat je het naast je neer kunt leggen en niets zo bevrijdend werkt als je niks van zo iemand aan te trekken. maar ach, dat is makkelijker gezegd dan gedaan he
dikke zoen.!!
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Debbel79  schreef op: 20-04-2014 16:54:10
Ik weet denk ik wel wie je bent....

Ik herken het.. Alleen van mijn eigen moeder. Niks is goed alleen maar commentaar.

De druppel was dat ze me belde en zei: ik zat foto's te kijken toen Nora nog klein was. Wat was ze toen een leuk meiske. En moet je nu wens zien... Zo zonde...

( Nora heeft eigen wil en zit met zichzelf in de knoop maar doet zoooooo haar best om te veranderen. Ze is zo enorm veranderd in positieve zin. Maar dat ziet zij niet. Bij haar is het opzitten en verplicht kadootjes geven met Pasen bijvoorbeeld.
Als ik geen paas kadootje koop wordt ze boos.

Ik man me nog herinneren dat ik als kind van een jaar of 12 een kerststallen voor haar gekocht gad met mijn eigen spaargeld.
Maar het was niet goed genoeg voor mevrouw. Ipv dank je wel zei ze " bedank voor het verdroogde stuk"

Dat heeft me zo'n zeer gedaan.

Nu als volwassen vrouw kan Ze me nog enorm kwetsen door opmerkingen. Idd ook over mijn dik zijn.
Maar ook over mijn huis. Zij woont zowat in een toonzaal. Nergens een rommeltje of stofje te bekennen. Bij mij is het schoon, gezellig en er wordt geleefd.
Altijd commentaar. Toen we dit huis kochten en werkelijk alles verbouwd hadden kwam ze kijken. Ik heb tot snachts doorgewerkt om het picobello te krijgen... Helaas was ik 10cm plint vergeten vast te zetten.
Ze kwam binnen en haar eerst zin was " had je die plint niet ff vast kunnen zetten".

Tijdens mijn zwangerschap is er iets in mij geknapt en heb ik haar get huis uitgezet. Letterlijk. Heb een week geen contact meer gehad.

Daarna heb ik het op een laag pitje gezet. In. Begin paste ze nog op, maar ik kreeg alleen maar commentaar en ik merkte dat ze in mijn kasten wn postbak aan het snuffelen was.
Ik gad gewoon buikpijn als ze weer kwam.
Heb toen een knoop doorgehakt.
Heb 3 stappen terug gedaan. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat het MIJN leven is en dat ze zich daar niet mee hoeft te bemoeien.
Ik accepteer dat zij leeft in een toonzaal en zij moet maar accepteren dat in mijn huis geleefd wordt.

Als ze dat niet kon was ze niet meer welkom.
Het kwam hard aan maar het heeft geholpen.
We zien elkaar nu ongeveer 1x per 2-3 weken.
We bellen wat vaker. Ze bemoeit zich stukken minder en doet nu normaal tegen Nora.

Morgen komt ze voor het eerst sinds lange tijd hier gourmetten.

Ben benieuwd hoe het gaat. Ik verwacht geen problemen want het kwartje is echt wel gevallen bij haar...

Denk aan jezelf... En kom op voor jezelf.
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 16:57:11
Zat al te denken, wiens meisje was jarig enja nu weet ik het idd zeker  he meisje...


je bent te lief veel en veel te lief  


laten ze eens kijken naar je ipv naar een lichaam..

wat erg hoe ze omgaat met haar kinderen en schoondochters...op zo'n manier wil niemand meer contact..

Zeuren om het zeuren, negatieve aandacht, uitzuigen, energieslurpend..




 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 16:57:50
 debbel..jeetje

nou jaaa
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Even Zo  schreef op: 20-04-2014 16:59:39

Weet je, ik kan van eigenlijk iedereen inmiddels dingen naast me neerleggen... Daarom sta ik er zo van te kijken dat dit me zo pakt.

Maar weet je wat het ook wel is: normaal kan iemand zo doen, en dan reageer ik gewoon aardig terug (net als nu). En je ziet: op een gegeven moment veranderd de ander omdat jij gewoon in liefde blijft reageren. Je bewijst het tegendeel van wat ze zeggen of denken of hebben gehoord over je en klaar is het. Dus ergens stopt het.
Maar dit doe ik nu al meer dan 10 jaar, en het veranderd nog niet. Het lijkt alleen maar erger te worden. En ik ben bang dat daar het probleem zit.

Maar vannacht dacht ik er over na, en misschien moet ik binnenkort maar eens een reisje die kant opdoen om gewoon eens te vertellen wat het nou met mij doet als ze zo reageert. Wat het met mijn zoon doet als hij zo hard werkt en de goede kant opgaat om vervolgens door oma de grond ingeboord te worden, waarom mijn dochter geen zoen durft te geven en dat dreigen niet werkt enzovoort.
Niet verwijtend, gewoon een open gesprek waarin ik het allemaal eens op een rijtje zet in plaats van de dingen los. En vooral: ik alleen. Want mijn man kan nogal ontploffen (zeker als ze aan zijn vrouw en kinderen komen) en dan ontploft zij ook. 

Tegelijkertijd denk ik: waar begin ik aan... Doe ik er uberhaupt goed aan of moet ik het maar laten en vriendelijk blijven...


 


 

 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 17:00:14
Ik denk debbel dat zij in haar jeugd net zo is behandeld..ipv het om te zetten, gedraagt zij zich net zo..

ongelooflijk..


alleen maar negatief commentaar..


sterkte morgen, denk maar zo..ik ben de wijste..en ze weet dat ze jou niet mee kan" pakken" met deze woorden. Jij bent al gewapend zeg maar.



 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 17:02:28
Vriendelijk blijvenlieve schat..heeft niet geholpen..

zij heeft / hebben een andere aanpak nodig, kan dan 2, misschien 3 dingen gebeuren




contact vermindert, zielig doen aaach en wee

comtact blijft zo en ze zeggen niks, maar gaan in de 

De ogen gaan open en ze zien hoe jullie zijn




 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Ladybug  schreef op: 20-04-2014 17:02:43
Jemig..... daar was ik ZO klaar mee geweest wat een negativiteit...


Idd leef je eigen leven doe je eigen ding...... suc6 meis *knuff*


Enne Debbel Nare opmerking vooral omdat het je eigen moeder betreft  *knuffff*
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 17:03:11
En voor je man  

zwaar zo'n " moeder" 
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Even Zo  schreef op: 20-04-2014 17:08:55

Zeg Debbel, je bent niet stiekem mijn schoonzus  het is bijna triest hoe herkenbaar het is, ware het niet dat mijn man geen zussen heeft.

Nou wat pakt je dat he? Als jij je kind ziet vechten en een ander het zo in 1 opmerking de grond in kan boren. 

Gister zei ik: wat wordt je er beter van? (toen we het er even over hadden met zus en schoonzus) en mijn zus zei meteen: dat is het hem: zij wordt er beter van, want ze hemelt zichzelf op en je luistert respectvol naar haar, vervolgens boort ze je de grond in en je blijft haar met respect benaderen.

Dus deels zal er bij haar ook echt wel een probleem zijn dat ze zo leeft (ze heeft nu idd ook een smetteloos huis, ze wil dat we vaak komen maar de kinderen moeten wel stil zitten want haar vriend kan niet tegen drukte... En het is echt zo'n bejaardenwoning, dus ze kunnen geen kant op! Zeg dat tegen mijn oudste stuiterbal ;-)

We zien haar voornamelijk op verjaardagen, niet spontaan tussendoor, daarvoor wonen we te ver weg, maar goed, ook de verjaardagen van schoonzussen en zwagers enzo dus, mijn man wil niet spontaan even langs (niet onbegrijpelijk en daarin respecteer ik hem).

Maar hier worden we ook verwacht met moederdag (vorig jaar voor het eerst niet gedaan, was ze best gekwetst door maar mijn man heeft gezegd dat moederdag nu mijn dag is omdat ik nu degene ben die zorgt en we ook niet iets doen voor mijn moeder, wij houden het sowieso klein, wat de kinderen maken en ik hoef die dag niets te doen), en eigenlijk vandaag ook maar omdat we elkaar gister hebben gezien vind ik het een goed excuus nu niet weer te gaan ;-))

Ik zie ook echt op tegen het contact... En normaals :ze hebben ook echt wel goede kanten maar oooh soms is het even goed zoeken hoor



Minou, precies mijn punt: het lijkt wel alsof mijn figuur alles is wat telt, ze weet helemaal niets van mijn leven omdat ze er nooit naar vraagt... 

 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Even Zo  schreef op: 20-04-2014 17:14:09

Quote Minou:
En voor je man  

zwaar zo'n " moeder" 



Nou idd, het zal je eigen moeder maar zijn! Je wilt toch graag anders?

Nee, lief zijn helpt niet, maar hard zijn zit niet in mij. Dat gaat tegen alles in van hoe ik ben. Dus ik kan enkel nog duidelijk zijn en ook op dat moment toch leren reageren met de opmerking dat het mij kwetst... Normaal ga ik er heel snel overheen als ze zoiets zegt om gezeik te voorkomen, gister reageerde ik (ik schrok echt omdat het zo snel kwam) met een verbaasde blik en de opmerking: noh... (hihi lekker simpel) en mijn man dus ook direct zoiets als: nou moe, waar slaat dat nou weer op! En je bent ook nog eens net binnen!
Dus mijn man wilde verder gaan (maar hij kan dan echt boos worden, hij heeft altijd zoiets van: als jij je er prettig bij voelt is het mij best, zo leven wij beide), maar toen heb ik iets gezegd als dat het idd een abnormale reactie was maar dat we maar over gingen op de koffie en taart en dat het de dag van onze dochter was (blij met mijn man die zo voor me opkomt <3)

Pfff dit lucht wel even op. Jullie kennen haar toch niet hihi dat scheelt ;-)
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Moederkloek  schreef op: 20-04-2014 17:46:33
Ongelooflijk....hoe onbeschoft!!!!
Ik had dat niet getolereerd en ze gelijk buiten de deur gekiept! 
BE-LA-CHE-LIJK! 
Mijn nekharen gingen direct rechtop staan, en het werd er niet minder op naarmate je verhaal vorderde....
Nee, als het mijn (schoon)moeder was hoefde ze niet meer langs te komen, blijf maar lekker weg met je onbeschofte kritiek en expres kwetsende opmerkingen. Dat ze dan maar lekker in haar eentje mag zaniken over alles. 
Ik had keihard ruzie geschopt, want ik had mijn kinderen willen laten zien dat je zulk gedrag niet hoeft weg te slikken.
Is ze helemaal van de pot gerukt....

Echt meissie, ik vind dat je al heel erg veel hebt gepikt en al veel te lang..... ik zou knettergek worden.....
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Even Zo  schreef op: 20-04-2014 17:58:34
Ik snap wel wat je bedoeld moederkloek, alleen leer ik het net weer anders (niets over goed of fout hoor, alleen een andere insteek).
Ik leer juist dat je altijd, hoe lelijk mensen ook doen, goed terug moet doen, omdat het mensenharten kan veranderen.
Alleen hebben we nu wel te maken met een hele taaie ;-)

Ondanks dat er ook echt wat inzit om het op die manier af te kappen, druist het tegen alles in waar ik voor sta. Toch moet ik wel op zoek naar een manier waarbij het wel stopt maar waar ik wel achter kan staan...


 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Orange  schreef op: 20-04-2014 18:01:12
Jij bent altijd zó wijs. Tenminste dat denk ik zoals je hier schrijft. Maar hierin laat je jezelf zó de les lezen. Drie uur in de tuin, met twee man omdat zij komt? 
Kom op! Dik dun of wat dat ook, respect is een van de voornaamste omgangsvormen. 
 Helaas wel een herkenbaar verhaal... 
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 18:07:11
je houdt iig de eer aan jezelf door jezelf zo trouw te blijven


maar het brengt helaas niet het gevoel van binnen want elke keer weer walst ze / walsen ze over je heen.

over je ziel 


het houdt een keer op, je kunt vriendelijk blijven tot hun dood, maar van binnen vreet ze je op.

je man is lief, hij heeft zoiets, al lang...nu is het klaar. En voor jou je jullie kindjes zal hij altijd opkomen, hihi als je hem de mond niet snoerde was het contact denk ik al lang nul



 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Debbel79  schreef op: 20-04-2014 18:11:05
Ik heb haar gewoon met de neus op de feiten gedrukt.
Heb gezegd of het haar niet opvalt dat niemand spontaan langskomt.
En gevraagd of het kan liggen aan dat zij niet gezellig is en alleen maar commentaar overal op heeft.

Ze is ook echt niet gezellig. Ik heb een poos geleden over mijn hart gestreken en gevraagd of ze zin had om mee te gaan naar de Ikea.
Ipv enthousiast reageren zegt ze mopperend " dan ga ik mijn werk wel weer verzetten zucht" (ze poetst 2 ochtenden bij iemand)
Dan kletter ik hem gelijk erin " graag of niet, laat maar weer" en heb hoorn erop gekwakt. Vervolgens belde ze terug dat ze toch wel wat nodig had van de Ikea. Niet dat het gezellig was, nee ze had iets nodig.

En dat bleek.... Ze stoof door die winkel naar haar bakjes die ze hebben moest. Toen ik aankaartte om ff bakje koffie te doen was het weer mopperen en zuchten dat ze niks hoefde. En dat ik ook niks moest nemen omdat ik al dik genoeg was.
Nee tuurlijk hoefde zij geen koffie te drinken. Zij had haar bakjes al binnen. En stel je voor... Iets gezelligs doen... Dat kan echt niet.
Ikke ikke ikke.

Zij leeft voor de buitenwereld. Alles moet perfect voor de buitenwereld zijn.
Altijd haar maskertje op.

Het ergste was toen mijn vader ernstig ziek was en bestraald werd. Daardoor had ie een kale kop. Maar op sommige plekjes kaal en hier dn daar nog wat stoppels.
Mijn vader wilde uiteten. Hij had een goede dag en wilde als gezin nog wat leuks doen nu het nog kan. Wat zei mijn moeder... Ik ga echt met jou uiteten zolang je haar er zo uitziet.
Mijn vader was zoooo gekwetst. En ik?
Ik was zooooo boos en ben samen met mijn broer en papa gaan eten.

Dit zijn slechts een paar van de vele voorbeelden.

Ik heb uiteindelijk mijn moeder een spiegel voorgehouden. Ik ben de discussie aangegaan. Heb haar uitgelegd hoe erg ze mensen kwetst.
Als antwoord kreeg ik dat ze voortaan wel oogkleppen op zou zetten.

Ik zei toen dat ze juist die oogkleppen af moest zetten en om zich heen moest gaan kijken. Er is zoveel meer dan dat perfecte glazen bolletje waarin zij denkt te leven.

Ik heb geaccepteerd dat zij anders is. Ik heb geleerd om gelijk haar op de vingers te tikken als ze weer belachelijk doet.
Ik behandel haar als een klein kind. Blijkbaar is het nodig.

 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Debbel79  schreef op: 20-04-2014 18:20:56

Quote Minou:
Ik denk debbel dat zij in haar jeugd net zo is behandeld..ipv het om te zetten, gedraagt zij zich net zo..

ongelooflijk..


alleen maar negatief commentaar..


sterkte morgen, denk maar zo..ik ben de wijste..en ze weet dat ze jou niet mee kan" pakken" met deze woorden. Jij bent al gewapend zeg maar.





Nee, mijn oma was geweldig lief mens. Tegenovergestelde van mijn moeder. Mijn tante (haar zus) is ook geweldig lief en "normaal"

Mijn moeder wil dat alles op haar manier gebeurt. Dat wilde ze Wrs al toen ze mijn vader net kende.
Zoals ik begreep ik ze uitgekotst door de moeder van mijn vader. Zij kon het niet aanzien dat mijn moeder haar zoon zo onder de duim hield
Door mijn moeder hadden mijn vader en zijn moeder geen contact meer.
Ik heb die oma dus nooit gekend.

Ik kan echt een boek schrijven.
Heb me altijd opgesteld zoals TO, maar uiteindelijk ben ik geknakt.
Ik ben aan mezelf en mijn gezin gaan denken.



 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Anne  schreef op: 20-04-2014 18:30:17
Ach lieverd, ik weet ook wie je bent ..
maar je bent meer waard als mens hoor,
ik herken het van mijn moeder, altijd commentaar op alles wat ik doe , denk en zeg.
Zelfs hoe ik me kleed enz moet ze beoordelen..nooit naar haar zin, zelfs de opvoeding van onze kinderen is niet zoals zij het wil.
Ik ben er nu overheen, we hebben afstand genomen van mijn familie..hard maar veel beter zo.
Ik mis hen ook niet, maar we hadden dan ook geen echte band.
Na gesprekken met de HA en psycholoog en zelfs een psychiater kwamen we tot de vaststelling dat het onder gedragsstoornis valt.
Dus nu kan ik het achter me laten.
Denk om jezelf, je hoeft het heus niet over je heen te laten komen telkens weer opnieuw.
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 18:30:25
Ongelooflijk hoe mensen in elkaar kunnen zitten dan..wilde het nog enigszins goedpraten dat zij misschien net zo was behandeld, maar niets is minder waar dus..

ik word er gewoon boos van, jeetje hoe kan ze zo doen  


en dat je ziek bent..wat zegt ze daar eigenlijk van, of zijn haar kwalen erger dan jouw tijdbom en eeh bech..eeh ben t ff kwijt
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Sjiraf  schreef op: 20-04-2014 18:34:08
Dat je dit nog toelaat zeg! Ik zou haar al gillend de deur hebben gewezen! We hebben sinds 2 jaar gebroken met onze oma. Ook mijn vader heeft geen contact meer met zijn moeder. Was ook een beetje zo'n type zoals jij je schoonmoeder omschrijft. Eerlijk gezegd hebben we nog nooit zo'n rust gehad en we kijken nu zelfs uit naar verjaardagen! Nu ben ik niet zo van het uit elkaar laten vallen van familie, maar soms is dat de enige manier om de rust terug te vinden. Heel veel sterkte ermee, ik weet echt hoe het is!!
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Debbel79  schreef op: 20-04-2014 18:38:41

Quote Minou:
Ongelooflijk hoe mensen in elkaar kunnen zitten dan..wilde het nog enigszins goedpraten dat zij misschien net zo was behandeld, maar niets is minder waar dus..

ik word er gewoon boos van, jeetje hoe kan ze zo doen  


en dat je ziek bent..wat zegt ze daar eigenlijk van, of zijn haar kwalen erger dan jouw tijdbom en eeh bech..eeh ben t ff kwijt



Dat weet ze niet. Heb geen zin in gezeik.
Die tijdbom nooit verteld omdat mijn vader toen net 3 maanden ervoor aan hetzelfde was overleden. Dus uit bescherming voor haarzelf.

En die bechterew ga ik haar ook niet vwrtlen. Want het is toch mijn eigen schuld zegt ze dan.
Dan is de bechterew onzin en komt het gewoon door mijn dik zijn.
Ik weet precies hoe ze is. Commentaar leveren naar mij toe en zielig doen bij buren want haar dochter is o zo ziek.


 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Blauwtje  schreef op: 20-04-2014 19:09:15
Ik weet direct wie je bent, en daarom denk ik ook dat ik kan zeggen dat veel- en veel te goed bent.
Je wordt er echt geen minder mens van om eens een keer niet zo lief uit te hoek te komen, en wat ook nog eens je goed recht zou zijn!

Ik denk dat je 2 opties hebt:
Of je legt je er bij neer en gaat op deze voet verder
Of je gaat op je strepen staan.

En ik weet dat jij het laatste als geen ander op een vriendelijke manier kan doen.
Maar wel doen!
Je laat over je heen walsen nu..

Niemand, helemaal niemand heeft het recht een ander zo te behandelen! Dit is gewoon onacceptabel. En dat moet haar gezegd worden!

Het is dat ik weet dat je een wijs persoon bent, anders had ik je voor gek verklaard dat je dit allemaal pikt

Lieffie je bent zoveel meer waard dan dit...



 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 19:09:52
Jeetje lieffie
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Jo  schreef op: 20-04-2014 19:33:18
Ik weet wel wie je bent
Ik voel woedde opborrelen en zou wel willen schelden maar uit respect voor jou hou ik me in
Vreselijk gemeen om te zeggen dat je dik bent, ik ben dik en weet hoe je iemand er mee kan kwetsen als iemand dat zegt.
Maar ik heb ontzettend veel respect voor jou ,hoe je er mee om gaat maar sommige dingen kunnen echt niet hoor.

Niet gemeen bedoeld maar jij bent echt te goed voor deze wereld!

 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Moederkloek  schreef op: 20-04-2014 19:56:43
En als je dan toch niet op je strepen wil staan dan zeg je de volgende keer als ze zegt dat je te dik bent dat ze maar moet oppassen met wat ze zegt, want je kan zo je evenwicht verliezen.....bovenop haar.... met een grote dikke glimlach 

Maak van elke sneer maar een grapje, maak de opmerkingen maar belachelijk.
Als zij zulke idiote dingen zegt, dan kun je er ook een idiote grap van maken.
En dan kijken wie z'n slok koffie op die verjaardag nog binnen kan houden 
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Even Zo  schreef op: 20-04-2014 20:05:49
Haha moederkloek, nou dat zou idd wel meer mijn stijl zijn hahaha.

Weet je, het is niet zo dat ik alles maar slik, zeker niet. Alleen het punt is dat mijn schoonmoeder mijn oma had kunnen zijn. Ik voel een bepaalde mate van respect haar kan op, snappen jullie wat ik bedoel?
En omdat ik geen schoonmoeder/ schoondochterband met haar voel wordt het nog eens moeilijker om het goed te brengen. Haar de deur wijzen zou ik niet doen, kan ik echt niet. Gaat tegen alles in waar ik voor sta.
Een goede manier van zeggen is inderdaad nodig, want Blauw, dat is dus ook het gevoel wat ik na gister kreeg, ik verklaarde mezelf ook voor gek. Want heel veel kan ik hebben, maar toen het me gister zo pakte en het nu nog door mijn hoofd gaat had ik zoiets van: maar dit wil ik niet... 
En toen ging ik dingen bij langs waarin ik mijn stinkende best doe om het haar naar haar zin te maken, en eigenlijk vooral om gezeik te voorkomen en toen dacht ik: maar ik doe normaal alles goed.
Ik kan niet EN echtgenote zijn, EN moeder zijn, EN mijn huishouden draaien (samen met mijn man) EN studeren, EN een cursus volgen, EN een concert organiseren, EN VSO draaien, EN een dagdeel bij een KDV werken, EN daarbij 60 kilo wegen en een heel schoon huis hebben.

Sterker nog: ik ben iemand die niet tegen een heel net huis kan. Vind het prachtig mooi! Maar ik kan er niet leven. Hier wordt geleefd en is iedereen welkom, dus daarin zullen zij en ik nooit overeen komen. Ik druk niet een gast een schoteltje onder de neus, ik biedt nog een koekje aan (verklaard mijn rommelige huis en mijn dikke kont haha).

En eigenlijk voel ik me erg gesterkt door jullie reacties en merk ik dat mijn hoofd leeg is nu ik van me af heb gepraat. Het is nu zoeken naar een manier waardoor ik EN dicht bij mijzelf blijf, maar dat ik ook een rem erop zet en gewoon blijf wie ik ben. 



 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Moederkloek  schreef op: 20-04-2014 20:13:23
Kijk, dat klinkt nou hardstikke goed, goeie instelling!

Succes 
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 20:26:20
Lief mens ook he



 
Quote
Navigatie


Reageren op Waarom pakt het me zo?
Naam
Bericht