Menu
 

Topic:

Studerende moeders?

Vanity  schreef op: 29-09-2013 06:49:19
Hoi!

Ik vraag me af of hier studerende moeders zijn en of die zin hebben om zo nu en dan mee te schrijven?
Ik volg een HBO opleiding en zit in mijn eerste jaar. Tot nu toe heb ik het super naar mijn zijn  

Af en toe is het pittig om echt te zeggen; ik ga nu huiswerk maken maar het is nog best nieuw en dus ook nog heel leuk!

vanity
 
Quote
Navigatie
RE: Studerende moeders?
Boterbloem  schreef op: 29-09-2013 08:34:48
Ik ben in (ik meen) februari 2012 begonnen met de opleiding MBO kinderopvang. 1,5 jaar bezig dus.
Vind het nog steeds erg leuk! De toetsen maken ze wel behoorlijk pittig, van elk vak maar 1 examen en dan gaat het gerust over dik 1000 pagina's waar ze gedetailleerde vragen uitstellen. Ben dus ook veel uur kwijt per week. Dit jaar een beetje op de rem getrapt. Stagelopen gaat pas na de zomervakantie dus ik studeer nu nog maar 1,5 dag per week, maar straks komt rekenen en Nederlands er nog bij waardoor ik er weer een dag bij moet nemen.

Vind het studeren echt ontzettend leuk! Heb het nog steeds naar mijn zin. Maar nu ik 1 dag in de week extra vrij heb merk ik wel hoe druk het is naast het huishouden, kinderen, speelafspraakjes, andere activiteiten die ik zelf doe. Dus een beetje rust erin is niet verkeerd nu. Kan ik me straks ook mooi weer vol op mijn stage gooien.

Welke opleiding doe jij? En via wat?
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Vanity  schreef op: 29-09-2013 08:47:50
Ik doe Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de NHL Ik ga fulltime naar school, maar dan in 2 dagen gepropt! Dus elke maandag en dinsdag van half 9 tot half 6 les zonder pauze. Ik woon in Lelystad dus zit om 6 uur al in de bus en ben half 8 a 8 uur thuis! Maar, het is het zoooooo waard! Ik wou al heeeeeeeel lang maar de stap leek steeds te groot ofzo Iemand van hier deed de opleiding en wees me op deze leerroute, die ben ik dus eeuwig dankbaar ;-)  Ik ga 4 uur in de week stage lopen... Ik vind het echt heerlijk om de andere dagen aan mijn gezin te kunnen besteden al hebben we wel een shitload aan huiswerk. Nu is dat allemaal nog nieuw en leuk dus dat scheelt! Ik heb echt zin ind e aankomende 4 jaar. Hoelang moet jij nog?
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mvi  schreef op: 29-09-2013 09:23:38
ik start as vrijdag met een opleiding doktersassistente bbl mbo4 die anderhalf jaar gaat duren. Is aangeboden vanuit mijn werkgever (ziekenhuis) met als doel op de poli waar ik werk (oogheelkunde) de artsen te gaan assisteren bij oa de oogbolinjecties in de poliklinische ok, vadministratief voorbereiden van de ok's, lensmetingen te doen en infusen prikken voor de oogfoto's en natuurlijk baliewerkzaamheden en telefoon. bij ons gaat op den duur alle administratief eruit dus ik wilde deze opleiding wel doen. Ik werk iedere maandag dinsdag en om de week de donderdag (20 uur) en op vrijdag naar school de hele dag, de ene vrijdag op het roc de andere vrijdag krijgen we de hele dag les van een ambulancebroeder in het skillslab, dan ga je echt praktijk oefenen. Mijn stageadres is mijn eigen poli. Ik heb er wel wakker van gelegen, meer weg bij de kinderen het voelde niet goed. Heb dus kunnen regelen dat ik ouderschapsverlof opneem 1 x in de week zodat ik de kinderen extra uit school kan halen. Nu denk ik dat ik wel in balans ben maar ik wacht het af hoe het gaat. Er staan 10 studieuren voor dus zal ik daar een modus in moeten vinden. Ik denk dat ik het best studeer als ik alleen ben. Hoe doen jullie dat?

 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mamalu  schreef op: 29-09-2013 09:29:27
Wat leuk dat je uiteindelijk terug bent gaan studeren! Lijkt me wel heftig, zo'n 2 hele lange dagen... moedig! Succes!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Debby1977  schreef op: 29-09-2013 10:06:41
Ik doe een BBL opleiding tot verzorgende IG. De opleiding duurt 2 jaar. Over 6 maanden ben ik gelukkig klaar! Ik werk 24u per week en heb op vrijag school van 8.40u tot 16.40u. Ik vind de combinatie werken, leren, gezin soms best heavy, maar mijn werk is gelukkig ontzettend leuk. Ik begin dinsdag op mijn nieuwe en laatste stageplek, dus erg spannend!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Ladyb  schreef op: 29-09-2013 10:13:40
Ik ben vorige week begonnen met de VIG, over 6 maanden heb ik mijn diploma. Ik ga op maandag naar school, dinsdag en donderdag stage en dan werk ik op vrijdag of zaterdag. Heb al veel ervaring in de gehandicaptenzorg, heb vorig jaar mijn spw gehaald met een thuisstudie maar merk dat je in de praktijk weinig kunt met dit diploma.
ik ga het wel heel zwaar krijgen de komende 6 maanden, iedere dag leren en huiswerk maken
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Debby1977  schreef op: 29-09-2013 10:28:02
VIG in 6 maanden? Verzorgende ig bedoel je? Ik vind 2 jaar al krap aan. Ik vraag me ook af of je alles wel geleerd krijgt in 6 maanden, het lijkt me stug
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Ladyb  schreef op: 29-09-2013 10:40:56
Natuurlijk krijg ik alles geleerd, ik krijg al veel vrijstellingen vanwege mijn spw diploma. Verder heb ik al veel ervaring in het verzorgen van mensen, het gaat mij vooral om de verpleegtechnische handelingen. De eerste map van de proeve van bekwaamheid heb ik in een maand af , ik hoef niet helemaal onderaan te beginnen hè. 
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Debby1977  schreef op: 29-09-2013 10:42:43
Ja oke, maar dan nog vind ik het kort hoor. Ik heb ook spw mensen in mijn klas, maar die kregen niet zoveel vrijstellingen. Maar goed, ik neem aan dat ze hier wel goed naar gekeken hebben. Succes!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Spatje  schreef op: 29-09-2013 10:44:15
een vriendin van mij werkt ook in een zorginstelling en die heeft ook allerlei vrijstellingen gekregen door haar ervaring en die doet er ook amper 3/4 jaar over
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Spatje  schreef op: 29-09-2013 10:45:35
btw petje af voor diegene die het doen, mijn buuf is ook aan een hbo opleiding begonnen vorig jaar met 3 kids, waarvan 1 van 1,5

als ik zie hoe die loopt te stressen dan denk ik wow, moet je maar zin in hebben
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Debby1977  schreef op: 29-09-2013 10:46:15
Ik weet niet welke vrijstellingen het zijn, maar wij komen in die 2 jaar al tijd te kort Ik doe trouwens ook een verkorte opleiding, 2 jaar ipv 3, dit komt doordat ik mijn helpende al had.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Spatje  schreef op: 29-09-2013 10:49:58
door haar vooropleidingen heeft ze veel vrijstellingen, ze is niet uit het niets begonnen, maar had al een verpleegtechnische opleiding gedaan, en was al verzorgende voordat ze daar aan begon, dus dan is het nog alleen de puntjes op de i zetten
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Debby1977  schreef op: 29-09-2013 10:51:38
Ja goed, dat is idd een ander verhaal.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Spatje  schreef op: 29-09-2013 10:52:23
ze werkt op maasveld
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Danimvsenna  schreef op: 29-09-2013 10:59:21
Hier nog een studerende moeder!

Ik doe een niveau 4 BOL opleiding (verpleegkunde).
Ben net in het 3e jaar begonnen en hoop in 2015 mijn diploma in ontvangst te nemen.
Wij gaan de eerste 20 weken naar school en daarna (vanaf begin februari) 20 weken stage met af en toe een terugkomdag.

1e jaar in de oudere zorg stage gelopen, 2e jaar in de verstandelijk gehandicapten zorg en ik hoop dit jaar een plekje in het ziekenhuis te krijgen.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mvi  schreef op: 29-09-2013 12:08:54

Quote Spatje:
btw petje af voor diegene die het doen, mijn buuf is ook aan een hbo opleiding begonnen vorig jaar met 3 kids, waarvan 1 van 1,5

als ik zie hoe die loopt te stressen dan denk ik wow, moet je maar zin in hebben



nou ja, zin in hebben ik denk dat ik als ik boventallig zou raken in het ziekenhuis wel kan fluiten naar een parttime administratieve baan, dus voor mij geldt dat ik heel blij ben dat ik dit aanbod heb gekregen en dat ik iig de kans krijg om me om te scholen. het is of voor anderhalf jaar de schouders eronder zetten wetende dat je dit doet voor de toekomst van je gezin, of achterover leunen en straks op straat staan en die verschrikkelijke werklozenmarkt op moeten! Het is ook moeilijk om uit je comfortzone te komen, er zijn ook collega's die dit ect niet zouden doen, die weten dat ze straks op straat staan zonder papieren en enkel balieervaring in een ziekenhuis. als ze dan ook de ww gaan inkorten dan ben je mooi de sigaar. Dan maar liever studeren, iets wat ik leuk vind, maar moeilijke momenten zal ik zeker hebben! gelukkig heb ik met mijn kinderen van 5 en 8 ook uit kunnen leggen dat mama straks iets meer van huis is, maar gelukkig kan ik ze zelfen mijn man hen naar school brengen en meestal ophalen en de andere momenten zijn opa en oma in huis. Het zal vooral voor mij als persoon veel drukker worden maar ik merkte al wel dat ik heel vaak niks deed, huishouden aan kant en maar "lummelen" ook heerlijk maar dan kan ik beter mijn tijd stoppen in een studie. Dat lummelen kan over anderhalf jaar weer
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mama-van-aimy  schreef op: 29-09-2013 20:14:21
Wat leuk dat er nog meer studerende moeders zijn.

Ik ga mij a.s. woensdag laten voorlichten over een studie MBO Niveau 4 en dan Management Assistent of Directie Secretaresse of Medisch Secretaresse.

Ik ben er nog niet helemaal over uit welke van de 3 ik zal gaan kiezen.

Het is bij mij wel de bedoeling dat ik een avondopleiding ga doen want een dagopleiding zal lastig worden hier.
Al zal een avondopleiding in combinatie met 4 kinderen ook pittig zijn.

Momenteel ben ik vorige week mijn baan verloren. Maar mijn (ex)werkgever geeft mij de mogelijkheid om een studie te volgen. Dus dat pakken we maar met beide handen aan om mezelf breder in de markt te zetten.

 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mama-van-aimy  schreef op: 29-09-2013 20:16:28
Oja hier zal de avondstudie 2 jaar in beslag gaan nemen.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Made  schreef op: 29-09-2013 20:21:51
Hier nog een studerende moeder.
Ik doe voedingsdeskundige op hbo niveau. Hoop in juli klaar te zijn (augustus begonnen). Vorig zomer mijn spw4 in 1jaar afgerond.
Naast mn studie werk ik dgn in de week op een soort van vrijwilligers basis met uitgangspunt een contract in februari.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 29-09-2013 20:24:36
Zoals je weet zit ik bij jou op school Vanity maar dan in het 3de jaar van de MWD opleiding. Ik vind dit jaar heel pittig daarom heb ik het over 1,5 jaar verspreid (24 uur stage, 1dag per 2wk naar school iplv 32uur stage). Ik loop stage in een Crisisopvang en heb het daar erg naar mijn zin. Gelukkig heb ik een superrelaxte stagebegeleidster waarvan ik een dag thuis mag werken dus dan is het te doen. Ik heb wel superveel huiswerk, dat is soms wel lastig te combineren. Ik heb 2 kids en ben pas zwanger van de derde. Als het goed is zit ik in april al op mijn uren qua stage dus dan heb ik tot september lekker even wat minder behalve toetsen die ik nog in moet halen van vorig jaar.

Bedankt nog voor je berichtje Vanity erg lief
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Kolibrie  schreef op: 29-09-2013 20:25:52
Ik ben nu ook sinds vier weken aan het studeren... Ik doe mbo niveau 3 verzorgende ig... Ik moet drie jaar en ga het eerste jaar vijf dagen in de week naar school... Tot nu toe goed te doen en super leuk!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mv E.l.s  schreef op: 29-09-2013 22:16:04
Joehoe, ik ga weer "studeren". 
Na de hbo-verpleegkunde allerlei werk gerelateerde studies gedaan, vond ik het tijd worden voor iets ontspannends en waar ik tegelijkertijd van leer en blij van wordt. Dit is het geworden:

Avondakademie


WAT HEBBEN VAMPIEREN MET ROMANTIEK TE MAKEN?


 


De Stichting Avondakademie wil op een gezellige en ontspannen manier uw algemene kennis uitbreiden. Uw vooropleiding is niet van belang om deze cursus interessant te vinden en te kunnen volgen. Zij biedt u een driejarige cursus aan, waarin u wegwijs wordt gemaakt in een aantal politieke, maatschappelijke en culturele onderwerpen uit onze samenleving.


De cursus wordt in het hoofdgebouw in Groenlo gegeven door leraren van het Marianum en van elders. Met ongeveer 30 cursisten per klas bent u, op dinsdagavond, van 19.30u tot 22.15u, gedurende drie lessen van 45 minuten, bezig met luisteren, aantekeningen maken, discussiëren en vragen stellen. Er is geen huiswerk, wel tussen de lessen een koffiepauze. En als u na drie jaar, veel kennis rijker, met spijt constateert dat de cursus voorbij is, ontvangt u, zonder eindexamen, een certificaat van de Avondakademie.


De vakken die op het rooster staan, zijn deels afkomstig uit het lesprogramma van de leerlingen:


algemene economie, biologie, kunst- en cultuurgeschiedenis, sociale geografie, literatuur, maatschappelijke stromingen, maar ook: pedagogie, theologie en filosofie.

Leuk toch? Ik heb er zo'n zin in.

 
Quote
RE: Studerende moeders?
Esther_mv_ifmi  schreef op: 29-09-2013 22:20:52
ik heb pas geleden mijn studies afgerond: medisch secretaresse en management assistent. Heb de theorie in een jaar gedaan en de stage in ruim anderhalf jaar. Was 3 dagen werken, 1 dag naar school en toen de theorie klaar was 4 dagen werken. En nu net een jaarcontract gekregen in het ziekenhuis waar ik mijn stage deed dus ben helemaal blij
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Vanity  schreef op: 29-09-2013 22:42:35
Wat leuk al sie atuderense mana's! Van onze klas gaan degenen die doorgaan dEnk ik ook allemaal in 1.5 jaar stage lopen in t derde jaar! Sommige opdrachten zijn al flink pittig, ze ontzien ons niet, haha! Morgen weer om 6 uur in de trein dus nu braaf slapen
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Vanity  schreef op: 29-09-2013 22:43:08
Wauw... Ik kan echt mooi typen op mijn telefoon
 
Quote
Navigatie


Reageren op Studerende moeders?
Naam
Bericht