Menu
 

Topic:

schuldsanering en vakantie

Even Zo  schreef op: 04-07-2013 10:06:11
wie kan mij gerust stellen?
mijn ouders willen ons een vakantie aanbieden,maar mag je op vakantie gaan als je in de schuldsanering zit?
 
Quote
Navigatie
RE: schuldsanering en vakantie
Nu Niet..  schreef op: 16-04-2014 09:54:23

Quote Smvn&d:
Hihi geweldig stukje kloek!!

Schuldeissers helpen complete gezinnen naar de klote, omdat ze meer willen hebben als dat er is!! Tenzei het 100% iemand zijn eigen schuld is, vind ik dat schuldeissers wat makkelijker moeten worden..

Me vader had het laatst, een incasso bureau.. hij betaalde zoveel als hij kon, 100 euro per maand, van zijn inkomen van 600!!!! euro! Dus behoorlijk veel..

Maar nee ze wilde meer meer meer! Toen hebben ze beslag laten leggen op zijn inkomen.. stelletje kneuzen.. en omdat dat al zo laag was konden ze maar op 40 euro beslag leggen.. me vader is direct gestopt met 100 euro betalen en nu krijgen ze nog maar 40 euro per maand... eigen schuld dikke bult!



Hier dezelfde ervaring.. Het begon met een oude schuld die ik maakte toen ik nog jong en naief was.. Die probeer je zo goed mogelijk op te lossen en akkoord te gaan met de betalingsregling die hun voorstellen, ook al is ie eigenlijk onhaalbaar.. Daardoor ontstaan er eigenlijk nog meer schulden..

Toch probeer je je best te doen en met iedereen regelingen te treffen ook al ga je er zelf zowat onderdoor.. Tot er op een gegeven moment 1 schuldeiser is die er gewoon op uit is om je op te fucken en die wil ook alleen akkoord gaan met een betalingsregeling die gewoon echt onmogelijk is.. Dus uiteindelijk gaat hij maar beslag leggen..

Ik kon toen ook de andere betalingsregelingen niet meer betalen en uiteindelijk zijn alle schuldeisers beslag gaan leggen.. Maar nu krijgen ze ook nog maar een fractie van wat ik eerste iedere maand afloste omdat er nu rekening gehouden moet worden met de beslagvrije voet en ze dus wat daar boven komt samen moeten delen.. En zoveel verdien ik niet per maand..

Ondertussen heb ik zelf zoveel rust gekregen. Iedere schuldeiser krijgt automatisch iedere maand zijn deel, ik krijg geen vervelende post meer en mensen aan de deur.. En hou maandelijks zelfs een beetje meer over als eerst, al is dat nog niet heel veel..

Nadeel is wel dat ze ook mijn volledige vakantiegeld krijgen.. Gelukkig heb ik lieve ouders die ons wel eens een weekendje weg kadoo geven. En afentoe een zakcentje geven om lekker te shoppen voor de kinderen

Ik zit overigen niet in de wsnp of schuldhulp.. die stap durf ik (nog) niet te nemen...

 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Nu Niet..  schreef op: 16-04-2014 09:55:11
Oh en ik hoop dat de TO een fijne vakantie heeft gehad
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Anon  schreef op: 15-04-2015 12:05:12
wat een overtrokken raactie van schuldeiser die zelf in de schulden zit. Omdat je door inkomensdaling in de schulden zit en daardoor in een traject betekend niet dat je rechteloos bent. Ik zit zelf in de wsnp en heb vanaf het beging aangegeven dat ze mij er 5 jaar in mogen zetten ipv 3 om ten eerste zo veel mogelijk te sparen en voor onvoorziene omstandigheden. Helaas kon dat niet en ben ik mijn werk kwijt geraakt. Ik ben beze met een achterstand in te lopen maar dat zou betekene dat ik geen compleet betaalde vakantie mag aannemen??? En compleet bedoel ik ook compleet all in. 
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Samira  schreef op: 15-04-2015 13:18:51
Topic is al van 2 jaar geleden en de laatste reactie van een jaar geleden...
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Pas  schreef op: 04-06-2015 14:32:59
ik zit ook met dezelfde vraag m'n vriendin wil de vakantie betalen mag dat dan ? Kan ik dan zonder problemen op vakantie ? 
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Mamsie  schreef op: 05-06-2015 17:15:36
Ik snap de reactie ook eigenlijk. hebben zelf een bedrijf gehad en eerlijk is eerlijk het is reuze irritant als je zelf in de problemen komt omdat een ander je niet meer betaald....
Dus ik kan me de reactie wel voorstellen.

Stel je eens voor dat je een klein bedrijf hebt, je hard werkt voor je centen en er klanten tussen zitten die maar een percentage hoeven te betalen van wat ze jouw schuldig zijn.....en je dus nog harder moet gaan werken om dat gat op te lossen, zelf misschien niet eens hierdoor op vakantie kan.

Maar ik gun iedereen een vakantie dus ook mensen die in de problemen zitten of dat nu hun eigen schuld is of niet dat maakt me geen hork uit. We maken allemaal verkeerde beslissingen in het leven
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Boe  schreef op: 16-10-2016 11:55:08
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Vos  schreef op: 13-01-2018 02:22:09
Dit is een heel goed antwoord op degene die de WSNP'ers onderuit haalt.
Je kan er soms echt niets aan doen. Nee, wij mogen blijkbaar totaal niet genieten. 
Respect voor degenen die in de WSNP zitten en doorgaan met leven.
Vaak is het niet bewust dat de schuldeiser nog geld krijgt. Samenloop van omstandigheden. 





  1. Quote even anno:
    Beste schuldeiser,


    Misschien is het wel geen feest in de WSNP? Is deze mevrouw wel door haar eigen schuld in de WSNP gekomen? 
    Misschien hebben haar ouders de vakantie betaald vooral voor de kleinkinderen die de dupe zijn van de situatie?
    Misschien gaat zij wel op vakantie (door haar ouders betaald), maar blijft het gevoel knagen dat je je handje ophoudt (had ik tenminste toen ik een paar dagen op kosten van mijn zus in haar huisje mocht toen zij op vakantie waren).

    Misschien zijn een hoop schuldeisers vooral bezig met de de schuldenaars in de problemen te brengen met belachelijke incassokosten ed.?

    Misschien even nadenken voor je zo'n post plaatst?

    Vriendelijke groet, 
    een ex-WSNP'er

 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Mamsie  schreef op: 13-01-2018 13:41:44
Er is geen "winnaar" of wat dan ook!
Een schuldeiser brengt een schuldenaar niet extra in de problemen door extra kosten, ten eerst betaald een schuldenaar niet dus daar ligt de basis.
Voor beide is dit niet leuk.
Ik weet dat in de crisisjaren er veel kleine bedrijven aan onder door zijn gegaan.
Een schuldeiser heeft recht op zijn geld, en heeft dat geld ook meebegroot dus ook gewoon nodig om vaste lasten en dergelijke te betalen.
Dus als je niet betaald binnen een vastgesteld termijn, dan weet je dat het uit handen gaat naar een incassoburo en dat er extra kosten bij komen.

Ik weet het een oud topic, maar ik vind dat mensen best "makkelijk" over schuldeisers praten.
Mensen beseffen waarschijnlijk niet dat dat ook mensen zijn die gewoon hun brood verdienen, en dat wanneer ze hun geld niet krijgen dus geen brood verdienen.

Verder alle respect voor mensen in de schuldsanering, of wie op welke andere manier er proberen om er goed uit te komen. 
tig buigingen!!!

Wij hebben ook een periode het heel lastig gehad financieel, na onze reis in Afrika.
Maar ook kunnen overwinnen.
Succes allemaal, maar probeer geen tweestrijd aan te gaan, probeer het met elkaar op te lossen
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Duifje  schreef op: 13-01-2018 15:56:32
Een hele goede vriend van mij heeft zijn huis moeten verkopen omdat hij een aantal klanten had die niet (alles) betaalde. Hij heeft een eigen bedrijf en maakt aanbouwen, dakkapellen, badkamers etc. En ondanks dat hij bulkt van het werk (ze vechten bijna om hem, want het is een echt vakman) ging hij toch bijna failliet omdat een aantal klanten niet betaalde. Hij ging niet alleen het schip ik met arbeidsloon, maar hij heeft zelf ook alle bouwmaterialen moeten betalen. 
Om zelf aan zijn betalingsverplichting te kunnen voldoen heeft hij zijn huis verkocht en is weer tijdelijk bij zijn ouders gaan wonen. Zo triest, hij had net alles opgeknapt. 

Ik zeg niet dat mensen die schulden hebben altijd schuld hebben, maar vaak is het wel een kwestie van te ruim hebben geleefd en te weinig rekening gehouden met dat een situatie kan veranderen. Door niet te betalen creëer je een soort domino-effect waardoor schuldeisers het ook moeilijk kunnen krijgen. 

Zelf proberen we altijd voldoende spaargeld te hebben en zo min mogelijk (langlopende) contracten aan te gaan, zodat we, mocht er iets misgaan, voldoende achter de hand te hebben en snel te kunnen schakelen om de vaste lasten te verminderen. 
Men altijd sparen voor je iets koopt, nooit, maar dan ook nooit ergens lening een voor afsluiten. Alleen een hypotheek, maar dan wel gebaseerd op 1 inkomen. 
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Vergis Je Niet.  schreef op: 16-07-2018 07:31:36
Mijn partner en ik starten binnenkort ook in het traject van WSNP. Echter wist ik na het trouwen van zijn schulden af en zijn we getrouwd in gemeenschap van goederen dus zijn de flinke schulden ook voor mij.

Oordeel dus niet want je weet niet wat voor geschiedenis achter een vraag schuilt.

Even een weekje weg kan wonderen doen in zo een situatie als deze. Even geen brieven, geen bedragen, geen verplichtingen. 

Gewoon genieten van elkaar als een gezin zonder zorgen, genieten van elkaar met de kleine en even ‘normaal’ leven. 
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Oma Van 5 Kl Kids  schreef op: 20-05-2019 08:23:16
maar mag je dan ook 2 mnd lang weg 
 
Quote
RE: schuldsanering en vakantie
Daar Heb Je Vakantie
Geld Voor He En Daar Mag De Schuld Sanering Niet Aan Komen Dus Ja Ik Ben Daar Op Vakantie Mee Gegaan En Spaar Dat Ook Het Hele Jaar Voor
  schreef op: 13-07-2019 20:47:54

Quote Schuldeiser die zelf in de problemen zit door niet betalende schuldenaar!!:
Dat doet maar!!! Nooit eens aan de schuldeisers gedacht!!
Ik word hier ontzettend verdrietig om. Na 3 jaar zijn  jullie schuldenvrij en de schuldeiser dan... Die kan fluiten naar zijn geld...
Schuldeiser moet elk dubbeltje omdraaien en de schuldenaar gaat lekker op vakantie!! Ik snap er soms niets van!!!

 
Quote
Navigatie


Reageren op schuldsanering en vakantie
Naam
Bericht